kondotier Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Pozbieramy klawisze z rozbitej klawiatury, jak przyjdzie grać od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiku Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Jestem rozczarowany:http://imageshack.us/photo/my-images/21/6fba.jpg/brak suwaków i ogolnie wszystko się jakoś zlewa, a pytania o jakieś monety czy coś nie do odczytania....Fix psuje całą gre. Początek, pokazuje się helikopter i xr przestaje działać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 A nie majstrowałeś przy plikach - zmiana udźwigu lub coś w tym stylu? Mod ma zabezpieczenia anty - cziterskie - nawet wagi w GG nie zmienisz. Nikt nie miał jakichkolwiek wylotów - jest naprawdę bardzo stabilnie (jak mało w którym modzie). Fiksa zainstalowałem grając już - i nic mi się nie stało złego - doszedłem do końca moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiku Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Nawet Stalkera instalowałem od nowa żeby zobaczyć czy coś to zmieni. Później pomyślałem o tym fixie, że może to naprawi, ale sprawil tylko wyloty. Sprawdze jeszcze raz bez spolszczenia czy coś się poprawiło. editPróbowałem wszystkiego i nalej to samo... Edytowane 16 Listopada 2013 przez kiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Jestem rozczarowany:http://imageshack.us/photo/my-images/21/6fba.jpg/brak suwaków i ogolnie wszystko się jakoś zlewa, a pytania o jakieś monety czy coś nie do odczytania....Fix psuje całą gre. Początek, pokazuje się helikopter i xr przestaje działać... Kilkoro graczy ukończyło tego moda. Kilku, w tym i ja, gramy na różnych etapach moda. Nikt nie zgłaszał wylotów w czasie gry.Z tego screena co wstawiłeś wynika, że nie wyrabia Twoja karta graficzna. Być może wyloty spowodowane są za słabym komputerem. Moja karta jest kiepska i miałem podobnie jak Ty taki widok. Jest jednak na to lekarstwo. Wstaw sobie to do gry - http://przeklej.net/file_details/155196.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiku Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 (edytowane) Wylot był tylko jeden, po tym jak wgrałem ten fix #16.Sprawdze jak z tym co podałeś. editDzięki smox, wszystko działa jak powinno. Nawet pokazała się kondycja i hp, czego wcześniej nie było. NIe pomyślałbym ze może to być wina mojej karty. Fakt, moja GF 8500 gt ma juz kilka lat, ale jak do tej pory nie mialem z nią zadnych problemów przy Stalkerach oraz modami do nich...Tak czy inaczej dziękuje za pomoc. Jutro na spokojnie moge znów wkroczyc w świat ZONY . pswarto dać tego linka przy pierwszym poście Edytowane 16 Listopada 2013 przez kiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Powodzenia w grze. W razie problemów w rozgrywce polecam, jak zawsze świetny poradnik @Cichego z zaprzyjaźnionego forum- http://www.stalkeruniverse.home.pl/index.php?topic=335.0 Problem z prawidłowym wyświetlaniem na ekranie czasem występuje na starszych komputerach. Znika jeżeli ustawimy co najmniej średnie ustawienia, ale nie zawsze nasz komp to "uciągnie". Sami możemy sobie z tym poradzić , a lekarstwem jest program Paint.NET. Wchodzimy w gamedatatexturesui i otwieramy w Paint.NET plik dds, który źle się wyświetla np. ui_actor_loadgame_screen.dds i na pasku u góry wybieramy zakładkę - Efekty > Fotografia > Wyostrzenie i zmieniamy wartość np. o 1. Zapisujemy i gotowe. Oczywiście można dokonać dowolnych zmian wg gustu.U mnie ten sposób zawsze działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) smox - to co jest do pobrania w # 30, dotyczy tylko Czasu Sojuszu, czy można stosować i w innych modach? A jak z innymi częściami stalkera? kiku - nie sądzisz, że Twoje problemy wzięły się z przyczyn, o których rozmawialiśmy w Gladiatorze? Problemy masz właśnie tam, gdzie robiłeś przekładki.Ja też mam słaby komputer, ale ten mod jest naprawdę dopracowany i zero wylotowy. Daje mi możliwość pięknej gry na dobrych ustawieniach, z wszystkimi detalami.Ale jak wolisz kombinować, Twoja sprawa. Edytowane 17 Listopada 2013 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiku Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Być może, ale Stalker był świeżo instalowany, po prostu czysty tak jak i mod CS. Z Gladiatorem to inna sprawa bo przez instalacje miałem problemy z nim.Tutaj jak widać paczka od smoxa pomogła, więc to wina mojej karty lub sterowników beta do niej... W plikach z CS nic nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 smox - to co jest do pobrania w # 30, dotyczy tylko Czasu Sojuszu, czy można stosować i w innych modach? A jak z innymi częściami stalkera? W #30 jest paczka przerobionych plików dds. z folderu -ui z moda Czas Sojuszu i pasuje tylko do tego moda. Jeżeli masz problem z prawidłowym wyświetlaniem w innych modach, to zrób tak jak to opisałem w #32. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Zmiana udźwigu je celkem jednoduchá a nemám s ní žádné výpadky.V outfit upgrades jsem změnil toto: additional_inventory_weight = 300 ; +max_walk_weight additional_inventory_weight2 = 300 power_loss = -0.05 Každý si může vybrat svůj oblíbený outfit a změnit mu nosnost. S tím asi anticheat nepočítal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 @kiku, a jaką wersję masz tego moda? Jeśli nie z Yandexu, to sprawa jasna - będą możliwe problemy. Opisany przez Ciebie początek rozruchu gry (zawiecha z przylotem helikoptera), miałem i ja, choć kompa ogólnie mam w miarę mocnego. Pobrałem z Yandexu i po postawieniu moda, problem zniknął. Zarejestruj się na Yandexie (bez strat moralnych i finansowych) i zassij, a nie pożałujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) Hobby - nawet jeśli zmiana parametrów udźwigu jest możliwa, to akurat w tym modzie nie ma najmniejszej potrzeby tego zmieniać. Bardzo szybko możemy pozyskać egzoszkielet, podrasować go za tylko kilkadziesiąt rubli u Tima. Arty zwiększające udźwig też się często zdarzają. A zamiast złomu, lepiej czyścić PDA Alfabioników. Mniej niż 3000 mnie się jeszcze nie trafiło. A dobrą broń można sprzedać handlarzom prawie na każdej lokacji, a złom tylko w bazie. Brak możliwości udźwigu wypełniają Herkulesy, bez problemu dostępne u doktora. Jest to wyjątkowy mod, w którym z kasą i sprzętem nie powinniśmy mieć problemu. Jedyne co bym mu zmienił, to szybkość chodzenia i niewiele podniósł skoczność i wchodzenie na pochyłości (climb_coef).Ale tylko dlatego, że lubię "szybkich" GG.Zwiększając udźwig, trzeba by było jeszcze pozmieniać jego wytrzymałość, bo inaczej będzie stawał nam co krok.A to już grubsza ingerencja.Gram już czwarty raz ( 2 x Gladiator i tego 1 x po rus i teraz po polsku ) i nie zmieniałem jego parametrów, i nie mam dyskomfortu gry. Piszę to, aby zaczynający przygodę z tym modem, nie silili się na niepotrzebne zmiany. Edytowane 17 Listopada 2013 przez kondotier 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Popieram @kondotiera, mod ma tyle możliwości, że obłowić się można solidnie. Co do szybkości poruszania, to nie ma problemu z tą opcją. Mogę na PW opisać, jak radzę sobie z dużymi odległościami w terenie, bo jako pierwsza "latawica" w Zonie, nie sposób się nie wkurzyć, gdy np. wracasz z Limańska od Monolitu i poprzez bazę Sojuszu, zaiwaniasz do Mrocznego Parowu, by u Naukowców zamienić kilka słów. Współczuje tym i podziwiam ich zaparcie w spacerach po lokacjach, bo przeszli zwykłym marszem cały mod. Ja nie mam tyle nerwów i czasu. Nie wspomnę roli "latawicy" Leśnym Gąszczu z tymi kodowanymi skrzynkami, bo nie wiadomo było, którą kolejno ugryźć. Z nerwów aż mi pępek stawał. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Kolekcja Tri0 Warto na wcześniejszym etapie gry ją skompletować - nagroda ułatwi nam dalszą walkę (Barrett M82A1) :D . Kto chce sam znaleźć figurki niech nie zagląda pod spoiler. KOLEKCJA TRI0:Niektóre screeny wykorzystałem z poradnika kiedy grałem w I część po Rus. Wtedy odnalazłem tylko 3 figurki.1. Figurka nibypsa - w kontenerze na terenie Baru nieopodal wyjścia na Rostok: 2. Figurka pijawki, w rurze przed wejściem do Baru: 3. Figurka kontrolera - na moście w Mrocznym Parowie - między konstrukcją spodnią a częścią jezdną, pomiędzy podporami: 4. Figurka dzika - w Mrocznym Parowie za tunelami, plecak między kamieniami za zwalonym drzewem: 5. Figurka giganta Mroczny Parów - przy kamieniach gdzie są 2 kontrolery w plecaku na ziemi: 6. Figurka chimery Mroczny Parów w zawalonym tunelu za kamieniami: 7. Figurka snorka - Radar - na śmigłowcu przy wirniku plecak: 8. Figurka ślepego psa Magazyny Wojskowe, w Wiosce Pijawek na strychu chatki ze spalaczem: 9. Figurka mięsacza Limańsk, w narożniku placu z fontanną - plecak na ziemi - duża radiacja: 10. Figurka burera Limańsk, na pace ciężarówki niedaleko tunelu do Czerwonego Lasu: NAGRODA: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) @ kondotier napsal: Zwiększając udźwig, trzeba by było jeszcze pozmieniać jego wytrzymałość, bo inaczej będzie stawał nam co krok. Wytrzymałość jde také upravit.V upgrade outfit je power_loss = -0.05.Zvedneš to na power_loss = 1.0 a máš větší výdrž. V tomto módu opravdu není třeba skoro nic upravovat.Nosnost jsem upravoval pouze proto abych do zóny mohl s více zbraněmi na jejich vyzkoušení v praxi.Po jejich odzkoušení a výběru té,která nám sedí nejvíce je možno nosnost zase vrátit zpátky.Zkouším ještě ten skok a aby nám zůstala wpn_swd_dark.Ta má super účinnost.Jde sice připsat obchodníkovi i s municí ale jde koupit pouze munice.Obchodník ji má po připsání v nabídce ale po zakoupení zmizí z inventáře a my jsme prodělali peníze. Edytowane 18 Listopada 2013 przez Hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Ja ściągnąłem wersję FULL i plik waży tylko 0,99 Gb mam nadzieje że mam dobrą wersję. Może mi ktoś przybliżyć zmiany w dodatkach tj dynamiczna pogoda i dynamiczny hud? warto to pobrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Zapewniam Cię, że warto. Na tej wersji robiliśmy polonizację, więc wszystko będzie sprawnie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiku Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Pytanie z innej beczki: gdzie zakupić nóż?Nie mam go w ekwipunku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Mam przyjemność przekazać informację, że moda ukończyłem :yes: :D .Towarzysz Komisarz Russbik podziękował mi za działania i wysłał do baru z Saszą , abyśmy tam doczekali trzeciej części moda :devil: .Na poniższym screenie pokazuję, czego dorobiłem się służąc w Sojuszu :thumbsup: .http://www.sendspace.pl/file/pic/a328ecbc25a82b4089af558/1Jeszcze coś gdzieś tam na innych lokacjach po skrzynkach zostało. A za zebraną kasę, mogę pół Zony na własność kupić, choć nie sknerzyłem :whistling: . Mogę tylko zachęcić tych, co się jeszcze wahają, aby się nie zastanawiali, ale brali ten mod na pulpit. kiku - muszę cię zmartwić. Nie ma noży w sprzedaży. Masz tylko ten co dostajesz na starcie, a daleko, daleko w modzie, dostaniesz nowy nóż w nagrodę. A bez noża, nie zrobisz fabuły. Trzeba będzie nim trochę pomachać.A u nas specjalistą od odnajdywania zgubionych rzeczy, jest The Emperor. Jeśli klawisz "1" nie wywołuje noża, to Ty wywołaj TE na PW. kfiat - tak, skompresowany mod, ma 0,99 GB. Nie zapomnij dodać fixa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Kiku - Wszystko co potrzebne na początku było w skrzyni za Russibikiem - jeżeli jesteś na dalszym etapie gry, możliwe, że podobnie jak Kondotierowi lornetkę - świsną Ci nóż burer. W takim przypadku albo wczytaj wcześniejszy zapis albo skontaktuj się z kolegą The Emperor - zna lekarstwo :yes: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Albo niech poprosi @kondotiera, to mu Saszę odstąpi i doczekawszy z nią trzeciej odsłony moda, ruszy w bój z pełnym wyposażeniem, ale za to z pustym swoim workiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Gdyby kondotier był GG, to nie Sasza, a Marusia - stalkerka z hangaru byłaby jego wybranką.Tak że, GG o Saszę nie musi prosić, ani być o nią zazdrosny :D . Nich przed trzecią częścią, nawet potomstwa się doczekają :thumbsup: .Fajnie będzie Sasza na płd. posterunku wyglądać z niemowlakiem w rękach, zamiast giwery :P . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 A GG za pieluchami, będzie zapierniczał po całej Zonie! Jak się mocno będzie dzidzi fajdać, to i BTR-em nie nadąży dostarczać. Ciekawa perspektywa z tą randką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Trzeba ten pomysł z pieluchami podrzucić autorowi moda :D . Będzie miał nowy wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi