Qwertyuiq Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Nie bardzo wiedziałem gdzie to wrzucić ale mam nadzieje, że tu będzie OK. W 100% działający DX10 pod Win XP. Od dawna śledzę projekt naszych sąsiadów z za Buga KM-Software. Ludzie z KM-Software wpadli na to w jaki sposób zaimplementować pod XP biblioteki directx z Vist. Sam korzystam z ich wynalazku i gram w Clear Sky pod XP z pięknymi efektami DX10. To jest mój upload... http://rapidshare.com/files/143985114/dx10.rar.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Zapewniam Cię, że nie będzie chodził DX10 na Win XP, a szczególnie gry. DX10 jest tylko pod Vistę. Co prawda Microsoft coś mówił o DX10 pod XP, ale jakoś to umilkło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Ten projekt to był podobno niewypał. Zresztą możecie porównać efekty na maksymalnych detalach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provokator Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Mam nadzieję że zadziała . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 zainstalowałem pograłem i odinstalowałem...jak dla mnie za mocno "nasłoneczniony",polecam przed instalką zrobić kopie directa(ja nie zrobiłem i po odinstalowaniu i zainstalowaniu directa9c i tak mi pokazuje 10,całe szczęście że żadnych innych objawów jak na razie nie zaobserwowałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Tu nie będzie takich efektów, jak na Viście. To nie jest taki DirectX, jak na Viście. Obrazek Tak samo jest na 9.0d, tylko że na Rozszerzonym Pełnym Oświetleniu Dynamicznym, drodzy stalkerzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorn Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Może cos więcej na temat tego "uploda". Z pewnościa można zagrać w Crysisa na XP z efektami dx10 ale to jest modyfikacja plików gry. Jak jest z Czystym Niebem? Czy po tej modyfikacji są problemy z zapisami stanów gry? P.S. dx10 to tylko przymuszenie do kupna Visty. Problem w tym że nikt a w szczególności Mikro...costam (po za użytkownikami XPka oczywiście) nie jest zainteresowany dx10 pod XP chociaż podobno nie jest to niemożliwe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Ja wolę mieć gry na DX 9.0, niż kupować tą beznadziejną i nie wartą nawet 1zł Vistę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provokator Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Wiecie co wam powiem, ściągłem tego DX10 i narazie nie zobaczyłem żadnych poważnych zmian, no fakt faktem choć nie wiem czy to zasługa DX10 Stalker mniej się zacina (Prawie wcale raz na jakiś czas). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qwertyuiq Opublikowano 25 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Wiecie co wam powiem, ściągłem tego DX10 i narazie nie zobaczyłem żadnych poważnych zmian, no fakt faktem choć nie wiem czy to zasługa DX10 Stalker mniej się zacina (Prawie wcale raz na jakiś czas). No nie gadaj, że nie widziałeś efektu "God rays", "Soft water" te dwa widać na pierwszy rzut oka. Poza tym od razu widać jak przemieszczają się cienie wraz ze zmianą położenia słońca. Takich bajerów nie ma pod DX9c, DX9d, e, f, g, h, i ile sobie jeszcze nie dopiszą tych literek. Jedyna gra z w której nie działa ten DX10 to Assassins Creed. To nie jest żadna przeróbka gry. A z resztą poczytajcie sobie stronę projektu (sporo popup'ów, najlepiej otwierać w operze przez translate.google.com): lwgame.net Poprawiłem... Kolor, jest tylko dla Moderatorów i Administratorów. Chyba że jest jakiś szczególny przypadek... - F23 Śledzę ich poczynania od bardzo dawna, przejeli pałeczkę po tym jak alky project się wycofało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBOSS Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Qwertyuiq, - Nic podobnego cienie pod DX9 również się przemieszczają wiem bo u mnie to wyraźnie widać a nie instalowałem tej przeróbki nie wiem jak z innymi efektami bo nie mam na razie porównania ale wydaje mi się że dużej różnicy nie będzie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Tak na prawdę, aby wykorzystać pełne możliwości swojego blaszaka, trzeba mieć, o zgrozo, Vistę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Patch 1.5.06... Tfu! 1.5.07 dodaje obsługę DirectX 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 (?) To jest już 1.5.07? Bo w końcu nie wiem, który jest który :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Jakaś piracka hołota skarżyła się na BugTrapy, dlatego patch 1.5.06 został wycofany :lol: Tak więc czekamy na polską łatkę pod numerkiem 1.5.07. "Poprzedni" teoretycznie nie istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Ale ja go teoretycznie mam :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Windmaker Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 A ja go w praktyce mam i w dolnym lewym rogu menu mam taki fajny napis 1.5.06 Ciekawe... ja uwielbiam ten patch bo nie mam dzięki niemu żadnych błędów - w porównaniu z 1.5.05.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 A ja... Nie ładują mi się sejwy, może chodzi o wersję, bo grałem na 1.5.03... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi