Anatolij Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Platforma: Czyste Niebo 1.5.10 Autor: Eugenium Data Premiery: 21.02.2018r Autor Spolszczenia: @smox Długość moda: Przeciętna (około 20 godzin) OPIS: Spoiler OGSM Extended to nieoficjalna rozszerzona wersja OGSM 1.8, która wprowadza wiele ulepszeń graficznych oraz gameplayowych. Naprawiono również wiele drobnych błędów. Główne Zmiany: Dodano unikatową broń Zmieniono tekstury otoczenia Zmieniony wygląd anomalii Zwiększono kąt widzenia Poprawiona została pogoda i efekty atmosferyczne Nowe modele broni Dodano papierowe pieniądze Inne, drobne zmiany SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Po pobraniu i rozpakowaniu archiwum z modem przenosimy folder gamedata do głównego katalogu gry. Identycznie postępujemy ze spolszczeniem. LINKI DO POBRANIA: Spoiler 1. Mod https://zone.stalkerteam.pl/file/335 - Nasz Serwer 2. Spolszczenie https://zone.stalkerteam.pl/file/275 - Nasz Serwer https://megawrzuta.pl/download/c3988ec8b55869052f57df3bc99507c6.html - MegaWrzuta 3. Patch 0.1 do Spolszczenia https://zone.stalkerteam.pl/file/340 - Nasz Serwer Autor spolszczenia moda ( @smox ) NIE WYRAŻA ZGODY na jego uploadowanie / publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl. Źródło: AP-PRO.RU 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Taki problem wystąpił :/ Spoiler Expression : fatal error Function : CModelPool::Instance_Load File : E:\priquel\sources\engine\Layers\xrRender\ModelPool.cpp Line : 113 Description : <no expression> Arguments : Can't find model file 'actors\stalker_neutral\stalker_neutral_2_7.ogf'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 @MaklerR brak modelu, gdzieś pewnie zmieniona nazwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Oto plik. https://yadi.sk/d/-Y0muLv93TavBL 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Dzięki @anatol, zapomniałem dodać tego pliku do spolszczenia. Poprawiłem też nazwę Mój schowek pojawiającą się w krzaczkach. Jak znajdziecie coś więcej, to wstawcie - poprawię i wydam patcha. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Panowie, może wrzucić info o modzie w "Ogłoszenia" ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Kolejna lokacja i znowu czegoś brakuje Spoiler Expression : no_assert Function : CXML_IdToIndex<class CSpecificCharacter>::GetById File : e:\priquel\sources\engine\xrserverentities\xml_str_id_loader.h Line : 112 Description : item not found, id Arguments : sim_default_stalker_2_default_4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Nie miałem takiego wylotu. Wstaw zapis, zobaczę jak będzie u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 bajtek_autosave.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 @MaklerR, kiedy miałeś ten wylot? Zaraz po wczytaniu czy później? Mnie się wczytało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 @smox Przejdz kawałek w stronę bazy powinności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Do bazy nie udało ci się dojść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Nie udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 No faktycznie, na Twoim zapisie wywala mnie z takim logiem jak wstawiłeś. Zastanawia mnie tylko dlaczego u ciebie ksywki żołnierzy Powinności są w krzaczkach? W mojej grze jestem dopiero na Wysypisku, więc po wejściu na Agroprom nic się nie stało, ale ksywki były normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Bo spolszczenie wgrałem już po rozpoczęciu gry, a nie chciało mi się tyle nadrabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 No tak. A co do wylotu, to musi wypowiedzieć się jakiś Mechanik. W necie takiego błędu nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Przyznaję, że zaniepokoił mnie ten wylot @MaklerRa, więc podgoniłem trochę grę, by zobaczyć jak będzie u mnie. No więc, u mnie jest ok. Wylotu nie ma, bez problemu doszedłem do bazy. Gram dalej Daję screena - 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Tak mi się coś mocno wydaje, że @MaklerR ma coś nie tak z instalacją moda (wskazywałyby na to braki w plikach z logów). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Nie no wszystko powinno byc dobrze, nawet podstawkę reinstalowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Poradnik wideo Glebastika. Na pierwszy rzut oka do przyjęcia. https://www.youtube.com/watch?v=zukKn9xgwvU 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Znalazłem nieprzetłumaczony opis broni: W schowkach możemy odnaleźć unikatowe bronie. Jedną z nich jest właśnie ten Glock znaleziony na bagnach. Możemy go sprzedać handlarzowi Czystego Nieba za sporą sumkę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Autopsja z rus wersji: mam/masz ulubiona broń to stosuj zasadę: lepsze wrogiem dobrego. Jak coś unikalnego to nie zawsze jest w twoim typie/guście - sprzedaj lub wymień. Niestety nie poradzę w kwestii spolszczenia gdyż p[odjąłem parę prób - wrzucałem spolszczenia na rus wersję podstawki+mod i zawsze mi wyłaziło na wierzch "pismo Ojrackie" (Pismo Rep. Mongolii od XII w tzw. ne. od plemienia Ojratów). Sam mod jest fajny, gram czasem bo tez lubię mody do Nieba, jest ich mało ale są konkretne. Grając w rus wersje nie mam wielu problemów czy wylotów - może problem leży w kompilacji pism łacińskiego z bastardą grażdanki głagolicy?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 @Agrael, już poprawiłem tego Glocka i trochę innych. Dodałem też kilka plików, których brak powodował u mnie wylot. Nie wstawiałem patcha, bo nie sądziłem, że będziecie grać. Patch 0.1 - http://uploadfile.pl/pokaz/1395324---apch.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 @smox Patch dodany do #1 postu. Czy ktoś z was brał zadanie od Zimnego na dostarczenie mu żarcia ? Teoretycznie dialogi z Sidorem świadczą o otrzymaniu tej paczki, ale w ekwipunku jej nie mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Tak, wziąłem to zadanie od Zimnego, ale miałem tak jak Ty. Różnie kombinowałem, ale nie udało mi się go wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi