Revter Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Witam. Chciałem założyć temat z muzyką, która jest w miarę spokojna i dobrze się słucha odpoczywając. Być może uda mi się z tego jakąś listę zrobić, jeśli dużo będzie tu podanych utworów. Moje pierwsze skojarzenie z taką muzyką: P.S.: Wie ktoś w jakiej grze był powyższy kawałek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 @Revter Może akurat nie oryginalny kawałek ale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Czytałem komentarze, że tego utworu przyjemnie się słucha przy paleniu zioła. Do tej gry idealnie dobrali artystę XD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 @Revter Jak chcę spokojny kawałek to z nowszych biorę te 2 poniżej. Pierwszy zapamiętałem z The Walking Dead, a drugi był w paru niezłych filmach (The Rover, Standoff, The son of a gun) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Pierwszego kawałka przyjemnie się słucha, ale The Walking Dead nie oglądałem. Drugi kawałek jest dobry, jak Son of a Gun - widziałem ten film w całości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Sporo kawałków Wardruny jest spokojnych chociaż kojarzą się z serialem Wikingowie czyli niezłą rzeźnią Pierwsze z brzegu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Właśnie, Wikingów miałem skończyć oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Moje 4 propozycje: Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Z tych powyższych to ten drugi utwór najbardziej przypadł mi do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Pozostałe 3 są długie - trzeba słuchać "na spokojnie" i w całości. A i zapalić nie zaszkodzi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Nie palę, chyba że w piecu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Chyba najspokojniejsza z dorobku Guano Apes. Sporo można by też wybrać z piosenek Placebo, wrzucę tylko kilka. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 O, tą pierwszą piosenkę słyszałem dziś rano, słuchając radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Może coś ze Smashing Pumpkins. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Kurcze, tego zespołu to ja dobre kilka lat nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Coś, co ostatnio wpadło mi w ucho I trochę historii 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Pierwszy kawałek jest spoko, drugi też, ale Alphaville też dawno nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Ogólnie to jestem za tym aby "nowi" użytkownicy pisali jak najwięcej nowych tematów na tym jak by nie patrzyć umierającym Forum więc leci dla kolegi @Revter Wojtek widzę, że musimy bardzo poważnie porozmawiać w temacie "Gwoździ" Uwielbiam NIN 2 godziny temu, Revter napisał: Chciałem założyć temat z muzyką, która jest w miarę spokojna i dobrze się słucha odpoczywając. Powiem wam szczerze, że mając lat 17 uważałem, że nic mnie bardziej nie uszczęśliwia niż Metallica, jednak z wiekiem gusta się zmieniają i na dzień dzisiejszy czerpię przyjemność słuchając wielu różnych gatunków muzyki (nie - Sławomir mnie niestety nie kręci). Z czystym sercem mogę polecić te trzy kawałki: Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Widzę w miarę znane kawałki, przyjemnie się słucha. I dla sprostowania - wspomniany Sławomir nie jest gatunkiem muzyki (o ile jego "wypociny" zaliczają się do jakiegoś nowego gatunku). Ale za nim też zbytnio nie przepadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 No to jak już wbijamy te gwoździe... ... i cover w wykonaniu Mistrza A na dokładkę - takie coś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Kurcze, filmy mi się nie ładują na telefonie. Z rana sobie obejrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Biorac pod uwage obecne "tryndy" w muzyce - nazwijmy ją popularną- goraco polecam muzyke klasyczną. Np the 4 Seasons Vivaldiego - pasuje -nomen omen- do każdej pory roku !!!. I ma jedną niezaprzeczalną zaletę. Nie ma spoconych zadów białych inaczej samic podrygujących w rytm -prościutki- bębnów. Na Stanisławow i innych takich spuśćmy zasłone milczenia. BTW - muzyka popularna skonczyła sie pod koniec lat '90-tych. Edytowane 28 Marca 2018 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 @A6AKAH Nie jestem w stanie powiedzieć czy oryginał, czy cover jest lepszy - oba utwory są znakomite. Ostatni też nie najgorszy. @boberm Ten utwór to był mój pierwszy kontakt z muzyką klasyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Z tą Dobrą muzyką przy odpoczynku, to nie jest taka prosta sprawa Przykładowo słuchając pewnych wstawionych tutaj utworów (góra kilkanaście sekund) o mało nie dostałem rozstroju żołądka, a kogoś innego to relaksuje. Głównie słucham utworów z lat 70 - 80. To lata mojej młodości i taki piosenki mi się podobają, chociaż jest wiele nowych piosenek, które też mi się podobają. Ot choćby ta - 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Kwestia gustu. Ja jestem tolerancyjny, jeśli chodzi o muzykę - lubię każdy gatunek, ale nie lubię każdego artysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi