Jump to content

Dobra muzyka przy odpoczynku (i nie tylko)

Revter

Recommended Posts

Witam.

Chciałem założyć temat z muzyką, która jest w miarę spokojna i dobrze się słucha odpoczywając. Być może uda mi się z tego jakąś listę zrobić, jeśli dużo będzie tu podanych utworów.

Moje pierwsze skojarzenie z taką muzyką:

P.S.: Wie ktoś w jakiej grze był powyższy kawałek? :D

• Positive 1

Ogólnie to jestem za tym aby "nowi" użytkownicy pisali jak najwięcej nowych tematów na tym jak by nie patrzyć umierającym Forum więc leci :56e045abc9b14_1:dla kolegi @Revter:)

Wojtek widzę, że musimy bardzo poważnie porozmawiać w temacie "Gwoździ":D Uwielbiam NIN:devil:

2 godziny temu, Revter napisał:

Chciałem założyć temat z muzyką, która jest w miarę spokojna i dobrze się słucha odpoczywając.

Powiem wam szczerze, że mając lat 17 uważałem, że nic mnie bardziej nie uszczęśliwia niż Metallica, jednak z wiekiem gusta się zmieniają i na dzień dzisiejszy czerpię przyjemność słuchając wielu różnych gatunków muzyki (nie - Sławomir mnie niestety nie kręci).

Z czystym sercem mogę polecić te trzy kawałki:

Spoiler

• Positive 3

Biorac pod uwage obecne "tryndy" w muzyce - nazwijmy ją popularną- goraco polecam muzyke klasyczną. Np the 4 Seasons Vivaldiego - pasuje -nomen omen- do każdej pory roku:D !!!.  I ma jedną niezaprzeczalną zaletę. Nie ma spoconych zadów białych inaczej samic podrygujących w rytm -prościutki- bębnów. Na Stanisławow i innych takich spuśćmy zasłone milczenia.

BTW - muzyka  popularna skonczyła sie pod koniec lat '90-tych.

Edited by boberm
  • Positive 1

Z tą Dobrą muzyką przy odpoczynku, to nie jest taka prosta sprawa:) Przykładowo słuchając pewnych wstawionych tutaj utworów (góra kilkanaście sekund) o mało nie dostałem rozstroju żołądka, a kogoś innego to relaksuje. Głównie słucham utworów z lat 70 - 80. To lata mojej młodości i taki piosenki mi się podobają, chociaż jest wiele nowych piosenek, które też mi się podobają. Ot choćby ta - 

• Positive 1