AbiNeKhorn Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Na pewno na tym forum jest ktoś kto umiałby napisać skrypt liczący magazynki. Jakaś część osób na pewno chciałaby realnego przeładowania, wiecie, zamiast doładowania amunicją z plecaka "następnego" magazynku, po prostu pociski, które przeładowaliśmy wraz z magazynkiem są usuwane i z eq, i z gry. Ktoś mógłby pomóc? A i czy coś takiego jest możliwe. (sądzę osobiście, iż jest możliwe bo to chyba w końcu jest napisanie skryptu tak??) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 @AbiNeKhorn - Są już mody, w których wykorzystywane są magazynki. Możesz użyć tylko te, które umieścisz na pasie. A puste w inwentarzu trzeba ładować. Zebrane z trupów mają po kilka naboi. Nie mam najlepszego odczucia z takiego rozwiązania. Zamiast grać, kupę czasu trzeba było poświęcić na rozładowanie tych z kilkoma nabojami, które nie były paczkowane. Ładując magazynek, trzeba było czasem ponad 10 razy doładować, aby był pełny. Taki magazynek trzeba było potem wyrzucić z inwentarza, naładować nowy i tak w kółko, aż zniknęły z inwentarza "paczki" po kilka sztuk naboi. Dopiero naładowane na nowo wziąć do inwentarza. Wątpliwa przyjemność, a tylko irytacja, kiedy w czasie walki dołączasz magazynek z 1 nabojem. Dokładnie już nie pamiętam jakie to były mody, ale chyba w Wariancie Omega i Przygodach Kajdana. No i chyba w AMK mod było rozwiązanie, z automatyczną paczkowarką i automatycznym rozładowaniem wyrzucanej broni. Amunicja z wyrzucanego złomu zostawała w plecaku. Ale jak przeciwnik broń wytrącił ci broń z ręki, to podnosiłeś ja pustą. Wiadomo jak taka sytuacja się najczęściej kończyła. Tak że jak chcesz, możesz wykorzystać już istniejące rozwiązania. Może młodsze od mojej głowy, lepiej pamiętają te mody z ładowaniem magazynków. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Ręczne ładowanie magazynków jest w tym modzie - https://stalkerteam.pl/topic/3576-жесть-krwawy-szlak-v1031031-addon-twisted-area/ Ładnie to wygląda, ale jest czasochłonne i na dłuższą metę denerwujące. Na szczęście przy trupach można znaleźć pełne magazynki. Mówiąc wprost - mnie się to nie podobało. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Przeładowywanie magazynków też mi się nie podoba ale nie jest źle, co by było gdyby dodano realny czas w modzie na zakładanie OP-1 lub OP-2 i innych tego typu wdzianek i pancerzy. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi