Adamus Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Witam Wszystkich Mam pytanie Ile oraz jakie są dostępne artefakty w Czyste Niebo ?? To że trudno je znaleźć to wszyscy wiemy ale czy artefaktów jest tyle co w Cieniu Czarnobyla? Doszły mnie słuchy ze są tylko 4 rodzaje :/ Jeśli ktoś wie coś więcej na temat artefaktów to proszę włączyć się do rozmowy w tym temacie :lol: Z góry tenx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalesor Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Z tego co znalazłem i spamiętałem: -Blask księżyca -Meduza -Korale mamy -Ognista kula (czy jakoś tak) Więcej nie pomnę, ale jestem pewien, że jest ich więcej niż cztery. :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus Opublikowano 18 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Meduze oraz Ognista kule już mam :lol: ale pytam dlatego bo jak w "cień czarnobyla" artefakty można było w niektórych planszach po prostu ładować łopata do inwentarza tak w Czystym Niebie jest to trudne :) i stad moje pytanie czy jest tyle samo gatunków artefaktów czy też jest ich znacznie mniej. Pogramy dalej to w sumie się zobaczy czy gatunków jest więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Znalazłem wszystkie artefakty występujące w Czystym Niebie. Podstawowe: • Meduza • Kamienny kwiat • Gwiazda wieczorna • Skrętak • Grawi • Złota rybka • Kamienna krew • Kotlet • Dusza • Kulebiak • Kula ognista • Kryształ • Korale mamy • Świecidełko • Błysk • Blask księżyca • Bateria Nowe: • Bąbel • Świetlik • Oko • Płomień • Muszla • Śnieżynka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus Opublikowano 19 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 a możesz pokrótce opisać zalety i wady każdego ?? Głównie chodzi mi o te nowe bo te stare to chyba każdy wie :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Bąbel Połączenie kilku wydrążonych tworów organicznych. Wydziela substancję gazową neutralizującą radioaktywne cząstki we wnętrzu ciała. Niezwykle cenny. Świetlik Emituje nieznany rodzaj energii, znacznie przyspieszający leczenie żywych istot. Czasami wskrzesza martwych w ciągu kilku sekund. Promieniuje. Oko Artefakt ten, przypominający wyglądem ludzkie oko, znacznie przyspiesza metabolizm, ułatwiając szybkie gojenie ran. Doświadczeni stalkerzy mówią też, że przynosi szczęście. Bez względu na to, czy to prawda, na pewno przynosi pieniądze. Promieniuje. Ten rzadki artefakt tworzy się w miejscach dużej aktywności termicznej. Wydziela silne promieniowanie podczerwone, przyspieszając metabolizm, dzięki czemu rany goją się właściwie na oczach. Niezwykle cenny artefakt. Promieniuje. Muszla Artefakt ten uważano za bezwartościowy śmieć. Naukowcy odkryli jednak niedawno, że trzymany stale przy ciele doskonale stymuluje układ nerwowy, regenerując energię posiadacza. Promieniuje. Śnieżynka Na pierwszy rzut oka przypomina "kulebiaka". Niektórzy uważają, że to faktycznie jest "kulebiak", wzmocniony działaniem potężnego pola elektrycznego. Artefakt ma doskonałe właściwości elektrostymulacyjne, znacznie zwiększające żywotność posiadacza. Promieniuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus Opublikowano 19 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 pytanie kolejne :) czy artefakty pojawiają się każdemu w tym samym miejscu w grze czy ich położenie na mapie jest losowe ?? jeśli na tym samym miejscu to macie może jakieś mapy tych artefaktów?? gdzie można jakieś znaleźć ?? ja mam dopiero dwa a jestem już w lokalizacji Jantar :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Artefakty zawsze są w tym samym miejscu, ale niekiedy generowane są losowo. Więc czasami może pojawić się inny artefakt, niż oczekiwaliśmy. Położenia artefaktów niestety nie znam. Za to polecam wykrywacz Wielet, który można nabyć u profesora Sacharowa za bodajże 1600 rubli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Pisałem, gdzie i jaki jest, ale ktoś ten post skasował. Elvis, wiesz coś o tym? 8-) a możesz pokrótce opisać zalety i wady każdego ?? Głównie chodzi mi o te nowe bo te stare to chyba każdy wie :lol: Google nie bolą 8-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Miałem go usunąć, bo był niezgodny i tyle. Myślałem, że Ty go usunąłeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Tak, bo to ja go usunąłem. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 OK. Na jutro przygotuję trochę informacji na temat artefaktów. Lokacje, atrybuty itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus Opublikowano 19 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Dzięki wielkie Elvis Scatter a co do Filippo23 to o artefaktach w czystym niebie nie ma za dużo info nawet na google wiec sorry ale nie rób zemnie nie wiem kogo :> po to są takie fora by się wymieniać informacjami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Oj są, są. Uwierz mi. A przeciwko wymienianiu się informacjami nic nie mam. Nawet u Giertycha tą sprawę załatwiałem :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Najlepiej będzie, jak to ja pomogę Adamusowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus Opublikowano 19 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Wielkie dzięki Elvis Scatter W takim razie czekam na to co tu wrzucisz Jestem na prawdę wdzięczny że wziąłeś temat na poważnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Lokalizacje artefaktów Artefakty zawsze są w tym samym miejscu, ale niekiedy generowane są losowo. Więc czasami może pojawić się inny artefakt, niż oczekiwaliśmy. Bagna Meduza – artefakt znajduje się między anomaliami w samouczku. Kula ognista – nieopodal Cmentarzyska Maszyn. Kryształ – centrum spalonego gospodarstwa. Świecidełko / Błysk- koło pola elektrycznego na północ od gospodarstwa na południu. Kamienna krew / Kamienny kwiat / Kotlet – na północnym zachodzie w anomaliach na mieliznach. Kordon Meduza – gdzieś koło skrytki Zwinniaka. Gwiazda wieczorna / Kamienny kwiat – na złomowisku. Kamienny kwiat – w rozbitym pociągu na północnym wschodzie. Kamienny kwiat – w anomaliach na prawo od drogi zmierzającej ku staremu wjazdowi na wysypisko. Dolina Mroku Jeżowiec / Dusza – na wschód od bazy „Wolności”, nieopodal silosu. Gwiazda wieczorna – niedaleko gospodarstwa. Skrętak / Korale mamy – na południowym wschodzie od fabryki, w lokacji z pijawkami. Gwiazda wieczorna – na północnym zachodzie od bazy „Wolności”, za wyjściem do Baru. Wysypisko Kamienny kwiat / Kotlet – na południowym zachodzie od Cmentarzyska Maszyn. Dusza / Kamienna krew – na wschód od barykady bandytów. Blask księżyca / Gwiazda wieczorna – na północnym zachodzi od hangaru Sieryja. Korale mamy / Kula ognista / Błysk – na Cmentarzysku Maszyn. Dusza / Gwiazda wieczorna – przy bazie bandytów. Agroprom Skrętak – na północnym zachodzie od tunelu kolejowego; za wieżą strażniczą. Korale mamy - niedaleko wyjścia ze strzelnicą, z głównej bazy „Powinności”. Blask księżyca / Świecidełko – w bazie stalkerów, w pokoju na pierwszym piętrze, tam gdzie znajdują się anomalie Elektro. Skrętak / Kulebiak – na północnym zachodzie od bazy „Powinności”, tuż przed jeziorem. Jantar Muszla – na dziedzińcu fabryki przy głównej drodze wjazdowej; zniszczony budynek na lewo od głównej bramy wjazdowej. Korale mamy – obok miejsca, gdzie dostajemy pierwsze zadanie, w kamiennym kraterze. Śnieżynka - na dziedzińcu fabryki przy głównej drodze wjazdowej; budynek na prawo od głównej bramy wjazdowej. Magazyny wojskowe Oko / Płomień – znajduje się w spalaczu na pierwszym wzgórzu od prawej strony, na południe do wejścia na Wysypisko. Muszla – na północy od rozbitego śmigłowca. Złota rybka – na północnym zachodzie od farmy. Czerwony Las Bąbel – w podziemiach. Atrybuty artefaktów Oczywiście nie wszystkich... Kotlet Oparzenia chemiczne: +3 Promieniowanie: -1 Kulebiak Zdrowie: +4 Promieniowanie: +2 Kamienny kwiat Promieniowanie: -1 Siła uderzenia: +1 Błysk Porażenie prądem: +3 Promieniowanie: -1 Śnieżynka Promieniowanie: +3 Wytrzymałość: +6 Złota rybka Promieniowanie: +3 Oko Promieniowanie: +2 Krwawienie: +40 Płomień Promieniowanie: +3 Krwawienie: +60 Skrętak Promieniowanie: -4 Bąbel Promieniowanie: -6 Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie jakiejkolwiek części tego artykułu surowo zabronione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provokator Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Elvis postarałeś się i za to wielkie dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Nie wiem czy ten jest opisany, ale pomiędzy placem maszynowym, a bazą renegatów prawie na wysokości obozu przy ciężarówce pod słupem wysokiego napięcia jest anomalia elektryczna i tam jest błysk (znaczy mi dało błysk może też inne są) i nie był opisywany przez Elvisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp3cu Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Detektor Wielet znajduje się na Bagnach nie trzeba go kupować tak samo jak Vintorez co prawda lekko zużyty. Dokładny rozmieszczenie artefaktów, broni, skrytek oraz innych gadżetów znajdziecie na stronie. LINK:http://www.domkrat.nm.ru/clear_sky_faq.htm :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi