Trikster Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Oto oficjalna polonizacja do S.T.A.L.K.E.R. Lost Alpha: http://www.mediafire.com/file/sejn1dlc5cph1mk/S.T.A.L.K.E.R.%20Lost%20Alpha%20oficjalna%20polonizacja%20pod%20patcha%201.4005.rar Instrukcja instalacji: 1. Pobieramy polonizację. 2. Wypakowujemy katalog gamedata do głównego katalogu S.T.A.L.K.E.R. - Lost Alpha z już zainstalowanym patchem 1.4005. 3. Na wszelki wypadek można usunąć user.ltx, żeby uniknąć problemów z wyświetlaniem się polskich czcionek (gra następnie sama utworzy plik user.ltx). 4. Otwieramy plik credits.txt, czytamy dokładnie i dziękujemy po kolei wszystkim osobom biorącym udział w tłumaczeniu. 5. Uruchamiamy grę i zmieniamy język rozgrywki w menu („Options” -> „Gameplay” -> „Language”) na Polish [pol]. 6. Gramy i cieszymy się grą w naszym pięknym języku. 7. Najlepiej zacząć nową grę, żeby wszystko poprawnie działało. Plik z naszego serwera : https://zone.stalkerteam.pl/file/277 Szczególne podziękowania dla Voldiego, który wykonał lwią część roboty związanej z redakcją i korektą. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 @Trikster pięknie dziękuje za pracę i już się zabieram do ogrywania :). Co prawda po angielsku mówię i piszę równie dobrze jak po polsku ale granie w S.T.A.L.K.E.R.a po angielsku to dla mnie nieporozumienie i wręcz herezja.... Angielski pasuje do tej serii jak sumita do skoków narciarskich XD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EGZOdaw Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 4 godziny temu, FeRu napisał: Co prawda po angielsku mówię i piszę równie dobrze jak po polsku ale granie w S.T.A.L.K.E.R.a po angielsku to dla mnie nieporozumienie i wręcz herezja... Dokładnie. I do tego LA w wersji angielskiej ma sporo błędów, a dialogi są drętwe. Polska wersja "brzmi" znacznie lepiej, dialogi są dobrze napisane, język pasuje idealnie (tak jak w Misery). @Trikster znakomita robota! Chociaż wolę grać z rosyjskimi dźwiękami i mieć angielski tekst niż grać z angielskim dźwiękiem i mieć polski tekst. Jak słyszę te żenujące angielskie recytacje z rosyjskim akcentem to umieram w środku. Granie w Metro i Stalkera z angielskim dubbingiem to grzech ciężki. Tekst nie jest taki zły, chociaż nie pasuje do rosyjskich klimatycznych post-apo. No i granie w Fallouta z rosyjskim dubbingiem to także grzech. Do tego uniwersum angielski pasuje idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 @EGZOdaw W końcu Fallout jest stylizowany na amerykę lat 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 @MaklerR Jak już coś to 50 maks 60 ale na pewno nie 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trikster Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Jeśli ktoś znalazł jakieś literówki czy inne błędy, byłbym wdzięczny za informację. W najbliższym czasie chciałbym wydać update do polonizacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 @Trikster Ja gram bardzo powoli i w dodatku niezgodnie z przepisami bo zarzuciłem jeszcze DLC czyli mogę mieć popierdzielone teksty dlatego nie chciałem nic wrzucać ale robię screeny tak na wszelki wypadek. Szczególnie jak wydaje mi się, że coś jest z czystej LA DC 1.4005. Wrzucę parę na próbę, możesz zerknąć czy faktycznie dobrze trafiłem. Ogólnie polonizacja bardzo fajna Spoiler Jeśli by się okazało, że u ciebie akurat to wszystko jest dobrze, a wina jest po mojej stronie przez to dlc to daj znać to już więcej nie będę robił screenów żeby nie robić bałaganu. Z patchem bym się wstrzymał bo nikt nic nie raportuje, mod jest długi to zanim ludzie dojdą do końca może jeszcze sporo czasu minąć, no chyba, że ty i twoi testerzy wyłapali jakieś konkretne błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trikster Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Dzięki. Część błędów faktycznie może wynikać z instalacji DLC, ale i tak warto sprawdzić, więc jak będziesz mieć kolejne screeny, możesz zapodać. Jeszcze pomyślę, kiedy wydać łatkę, bo teraz u mnie krucho z czasem. Pewnie dopiero po majówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuadziw Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Witam, jest jakaś możliwość aby polonizacja zadziałała pod LA DC 1.4007? Wypakowałem na instalkę LA DC, ale niestety wykrzacza grę przy starcie. Może wyłączyć wszystkie DLC? Doinstalowałem z launchera parę modów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 @kuadziw Nie. Nie ma szans. Chyba, że dostosujesz polonizację do nowej wersji moda. Nowe i zmienione dialogi, opisy zadań, opisy w pda itd itp. @kuadziw Nie. Nie ma szans. Chyba, że dostosujesz polonizację do nowej wersji moda. Nowe i zmienione dialogi, opisy zadań, opisy w pda itd itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuadziw Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Dzięki serdeczne za błyskawiczną odpowiedź. No cóż, pobieram LA DC 1.4005 w celu grania po polsku. Może da się zainstalować obok 1.4007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRISTAJLO Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Witam mam pytanko jak muszę zainstalować ten patch?Pobrałem go w czterech częściach. https://stalker.pl/2017/12/25/aktualizacja-1-4005-do-lost-alpha/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 @FRISTAJLO Naucz się szukać sam, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRISTAJLO Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 (edytowane) Ogólnie to sory że tak zawracam dupę ale temat z z zainstalowaniem jest już zamknięty,ale mimo to spolszczenie nawet na 2.4005 nie działa. Dobrze temat do zamknięcia,wszystko już działa i przepraszam za kłopot. Edytowane 21 Lutego 2019 przez FRISTAJLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Pytać możesz, to nie zbrodnia. Tylko trochę przeginasz pałę, kiedy podsyłam Ci temat z instrukcją krok po kroku, a Ty zamiast skorzystać, żalisz się że temat jest zamknięty. Tu masz wszystko co Cię interesuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darkuzkuz Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) Cześć wszystkim mam problem z polonizacją mianowicie gdy daje nową grę wywala mnie całkowicie z gry nawet gdy zmienię z powrotem język na eng. Wszystko ok, zrobiłem reinstalację gry Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez Darkuzkuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 (edytowane) Mam taki problem: anomalie+poltergeisty w tunelu pod mostem na kordonie są niewidzialne. Szukałem moda z wersji 1.4007 który sprawia że anomalie są widoczne, ale w folderze z modami wersji 1,4007 nie znalazłem tego. (przepraszam za dodanie tego w temacie do polonizacji, mój błąd) Edytowane 23 Czerwca 2020 przez Monolithalian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 @Monolithalian Pobaw się ustawieniami. Zmień oświetlenie na inne i zmniejsz lub zwiększ odległość oświetlenia. Taki problem miałem w którejś wersji z helikopterami, które musiałem zestrzelić w Barze. Chyba z tymi poltergeistami też. Już nie pamiętam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 (edytowane) W dniu 23.06.2020 o 20:54, Protean napisał: @Monolithalian Pobaw się ustawieniami. Zmień oświetlenie na inne i zmniejsz lub zwiększ odległość oświetlenia. Taki problem miałem w którejś wersji z helikopterami, które musiałem zestrzelić w Barze. Chyba z tymi poltergeistami też. Już nie pamiętam. Nic nie pomogło, wczytywanie zapisów również. Z mutantami sobie poradziłem za pomocą spawna, ale brak widoczności anomali jest uporczywy. Czy ktoś mógłby podesłać mi moda na widoczne anomalie ? Wgl jak to jest że w LA 1.4005 na statycznym jest lepsza grafika niż w 1.4007 na statycznym ? Żadnej modyfikacji na grafike nie pobierałem, tylko prosto z torrenta wersje 1.4005 Edytowane 25 Czerwca 2020 przez Monolithalian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi