mkk7 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Potwierdzona premiera gry zapowiedzianej na 12 października, PC oraz konsole Xbox One i PlayStation 4. Niestety nie będzie kampanii, którą ma zastąpić battle royale (ogromna mapa z możliwością korzystania z broni i postaci z wcześniejszych części), będzie również dostępny tryb multiplayer i zombi. Akcja gry osadzona między Black Ops 2 i Black Ops 3, brak egzoszkieletów i regeneracji zdrowia. Postawiono na taktykę, specjaliści z różnymi umiejętnościami, broń do rozbudowy o dodatki dla konkretnego modelu. Zwiastun trybu multiplayer. Zwiastun battle royale. Tryb zombi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Fortnite Battle Royale: Black OPS CoD: Fornite OPS CoD: Battle Royale Wymiotować mi się chce od tych BR-ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 @Mnieciu I bardzo dobrze, że coraz więcej tego BR się pojawia, bo im więcej tego będzie, tym bardziej ludzie będą mieli tego dość i ten wrzód na ciele gatunku wreszcie odpadnie i zginie w męczarniach. Ostanie się przy nim tylko grupa zajadłych "fanów", plujących na wszystko inne, a sam gatunek BR stanie się tym, czym stał się Minecraft: memem. Co do Fortnite, jest sukcesem tylko z 3 powodów: 1. Gra jest darmowa 2. Jest pompowana wszędzie i przez wszystkich: streamerzy (przede wszystkim Ninja, który przed pojawieniem się Fortnite BR - tak, Fortnite nie miał na początku tego trybu - był typowym małym streamerem co miał tam z 300-400 subów na twitchu), sportowcy itp. itd. 3. Gra jest skierowana do tak zwanych casuali - osób nie zainteresowanych hardcorowym graniem, tylko dla zabawy. Dzięki temu takie osoby mają łatwiejsze wejście do gry. Fortnite sam w sobie jest grą średnią, jeśli nie powiedzieć że słabą: w 90% gra polega na losowości (tak zwane RNG), jest tylko jedna mapa (i kij z tego, że coś do niej od czasu do czasu dodają, jak to wciąż to samo - PUBG też nie cierpię, ale mogę im przyznać, że chociaż te 2 nowe mapy dodali) i Fortnite, tak jak każde BR, nie ma absolutnie żadnego systemu progresji = brak powodu by grać w to na dłuższą metę, gra nie jest też w żaden sposób kompetytywna (wspomniana losowość, o której nie może być mowy w grze skłaniającej się w kierunku kompetytywnym). To już nawet Kał Of Druty, które jest żartem od czasu Ghosts, ma ten system progresji z odblokowywaniem nowych broni, dodatków czy kamuflaży (nadal nic w porównaniu do tego co oferował Battlefield 4 wraz z DLC), a nawet taki CSGO jest grą stworzoną z myślą o grze kompetytywnej, wymagającej odpowiednio wyrobionego skilla, żeby mieć szanse w starciu z lepszymi graczami (i nie mówię tutaj o tych nędznych matchmakingach, tylko o różnych ligach internetowych, typu FaceIT czy ESEA). A o tym, co oferuje R6 Siege to już nawet nie wspominam. Podsumowując: niech się dzieci cieszą streamami u Ninjy i wszędobylstwem Fortnite'a i gier BR, bo ja temu gatunkowi daję jeszcze 2 lata, i to optymistycznie patrząc. Po 2 latach - to zdechnie. Szybko, lecz zarazem w męczarniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Call of Duty 2, była pierwszą grą w jaką grałem na komputerze. Byłem zachwycony, zwłaszcza grafiką. W porównaniu do PlayStation różnica była olbrzymia. Próbowałem grać w następne tytuły z tej serii, ale jakoś mi nie podchodziły i w końcu straciłem zainteresowanie tą grą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Ja tylko dodam od siebie, brak kampanii bo twórcą się nie chce wymyśleć mądrej fabuły. Tryb BR to sieciówka gdzie każdy walczy z każdym i zdobywa punkty. Nie lubię takich płytkich gier. CoD spada ale tego chcę publika. Kasa się liczy, ludzie kupią płytkiego gniota a potem zapłacą kolejną kasę za mnóstwo drogich DLC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Zgadza się, brak kampanii w tym tytule to dla mnie porażka. Najlepiej zrobić jedną mapę, może i graficznie ładną, nie martwić się fabułą i dorzucić coś z poprzednich części. Marka zrobi swoje i jelenie to kupią, ważne że małym kosztem dobry zysk, kasa się będzie zgadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Obejrzałem zwiastuny, szybko, bezsensu. Zero taktyki, chyba się starzeje. Jednak ARMA rządzi u mnie. Na pewno nie kupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi