XsaRdaS Posted May 28, 2018 Report Share Posted May 28, 2018 Witam ludziska, mam taki dość niefajny problem, mianowicie zrobiłem format sprzętu i zapomniałem na śmierć zgrać zapisy z giery . Czy dałby rade ktoś poratować jakimś zapisem w miarę zbliżonym do mojej ostatniej lokalizacji jaką był Yantar już po dostarczeniu naukowcowi tego artefaktu potrzebnego do naprawy PDA. Moja wersja moda to Lost Alpha DC 1.4005 + Extended Pack 1.3 + ten modzik z dodatkowymi broniami co jest w Extendzie. Z góry dziękuję. A no i jeżeli taki temat już gdzieś się znajdował na forum to wybaczcie, nie znalazłem. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatolij Posted May 28, 2018 Report Share Posted May 28, 2018 Proszę https://yadi.sk/d/H4keRjFa3Wdu9A 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XsaRdaS Posted May 28, 2018 Author Report Share Posted May 28, 2018 Dziękuję Ci niezmiernie! Dzięki Tobie mój wybór między nauką na kolokwia, a grą w Stalkera został znacznie ułatwiony ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XsaRdaS Posted May 29, 2018 Author Report Share Posted May 29, 2018 Żeby nie zaczynać nowego wątku to może zapytam tutaj. W sumie od początku grania w LA mam ten problem, a dokładnie chodzi mi o sekundowe ścinki, lagi, przycięcia, jak zwał tak zwał mimo dość wysokich fps'ów. Zdarza się to dość często a najczęściej jak przechodzę z lokacji do innej. Przeszukałem kawał internetów na ten temat ale jednak nie znalazłem rozwiązania :(. Czy macie może jakieś rady co do tego żeby chociaż zminimalizować te ścinki jeśli nie da się ich kompletnie usunąć? Mój sprzęt to: Laptop MSI, GTX 950m, i5-6300HQ 2,30GHz, 16 GB RAM, Win 10 x64. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted May 29, 2018 Report Share Posted May 29, 2018 Jak przechodzisz z jednej lokacji na drugą, to mod nie wczytuje jej całej od razu. Te zacinki, to doczytywanie reszty tekstur. To samo jest jak lokacja jest wielka i idąc parzyłeś "pod nogi". Kiedy podniesiesz wzrok, a masz w ustawieniach duża odległość widzenia, mod musi doczytać te teksury z oddali. Przypomnij sobie lokację Bar z podstawki. Przy podchodzeniu do zakładów Rostok, przy posterunkach z obu stron były takie zahamowania. Ten sam powód. Doczytywanie tekstur, ewentualnie spawn NPCów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mnieciu Posted May 29, 2018 Report Share Posted May 29, 2018 Uruchamiaj jako administrator i z wyłaczonym pierwszym rdzeniem procesora. Warto też zdefragmentować dysk i dopisać parametr -noprefetch to skrótu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XsaRdaS Posted June 1, 2018 Author Report Share Posted June 1, 2018 Dzięki wam bardzo za odpowiedzi. Zastosowałem Twoje rady Wyga i wydaje mi się ze jest lepiej. Dziękuję jeszcze raz i miłych łowów Stalkerzy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts