malygwizdek Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 A więc i mnie dopadł problem z lokalizacją. Gra w wersji 1.5.0.4, misja porozmawiaj z profesorem, wpadam do jantaru załatwiam zombiaki i tyle; drzwi do bunkra zamknięte na amen; czy komuś się to przytrafiło ? :lol: Proszę o podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalesor Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Administratorski offtopic po całości: Primo: problem z lokalizacją? Mnie to wygląda na buga w grze i nie wiem co ma do tego fakt, że to polska wersja. Secundo: u nas był taki temat? Tertio: interpunkcja i polskie znaki diakrytyczne, proszę. To nie gadu-gadu :> A teraz oddaję głos bardziej kompetentnym kolegom stalkerom :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malygwizdek Opublikowano 30 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Szanowny Panie Admin, Po pierwsze! To wersja 1.5.04 nie oznacza, że jest to polska wersja językowa! I jak bym wiedział czy to bug, czy nie to bym nie pytał. :) Po drugie: tak, był parę linijek poniżej temat "problem z lokacją" A po trzecie, to przeglądarka, której aktualnie używam ma problemy z polskimi fontami i lepiej pisać bez, bo krzaki nie wychodzą. A teraz dzięki za info i proszę o jakąś podpowiedź. Spokojnie. Bez nerwów. Nikt nikogo nie chce obrażać (a przynajmniej ja nie chcę nikogo obrażać) i to sarkastycznie "Szanowny Panie Adminie" jest naprawdę zbędne. Primo: nie twierdzę, że skoro wersja 1.5.04 to wersja PL; po prostu użyłeś słowa "lokalizacja", więc wyszedłem z założenia, że to lokalizacja polska. Secundo: temat o którym piszesz, dotyczy innego buga. Tertio: zmień zatem przeglądarkę xP; a na serio: niech będzie, że krzaczy Ci polskie fonty (będę poprawiał :>), ale chyba nie ma problemu z wielkimi literami i przecinkami :> Quatro: nie trzeba krzyczeć, może i mam problemy ze słuchem (ehh; za dużo heavy metalu :lol: ), ale nie aż takie :> - Kalesor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Ja nie mogłem wejść do bunkra Sacharowa, ponieważ zraniłem (jakiś czas temu) przez przypadek ekologa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malygwizdek Opublikowano 30 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Kalesor> ok. sorry ja też się troche uniosłem (okolo 1,5 metra) :lol: będzie lepiej:) Elvis> Ekologa , ja go nawet na oczy nie widziałem, zaczeło sie normalnie wpadam do jantaru, na PDA informacja o zombie potem pare strzałów i to już tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 W SoC był problem z tym, że niektórzy nie mogli wyjść z bunkra Sidorowicza, bo drzwi były zamknięte. Czyżby tu było podobnie? Zobaczymy, co powiedzą inni stalkerzy. Edyt: Spróbuj może zainstalować najnowszego patcha. Może to pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Naprawiłem pewien skrypt: pobierz! Nie licz na to, że zadziała "od tak". Prawdopodobnie musisz rozpocząć grę od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszatek Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Zabawne, bo właśnie miałem się spytać o to samo co autor tematu. Niby bunkier jest zamknięty podczas ataku zombie, ale u mnie coś się zacięło i drzwi nigdy nie chciały się otworzyć... Robiłem load z poprzedniej lokacji i próbowałem kilka razy z różnym efektem - czasami się otwierały a czasami nie (z przewagą tych nie), naprawdę nie wiem od czego to zależy... Nie zdziwiłbym się gdyby to był kolejny bug, bo w Stalkerze podobnych jest cała masa. Stąd moja rada dla grających w Stalkera: instalujcie najnowszego patcha (najlepiej przed rozpoczęciem grania, bo save'y przeważnie nie są kompatybilne z różnymi wersjami), a podczas gry często róbcie save, i to nie tylko quicksave F5, ale również co jakiś czas w różnych slotach (np. w jakichś kluczowych momentach, najlepiej przynajmniej raz na lokację) - zawsze lepiej po natrafieniu na jakiegoś buga cofnąć się nawet godzinę grania do tyłu niż zaczynać wszystko od nowa. EDIT: Po kilku dalszych testach dochodzę do wniosku, że aby można było wejść do bunkra nie tylko nie może być akurat atakowany przez zombie, ale w ogóle nie może być żadnych zombie w dosyć sporym promieniu od bunkra (nawet tych których nie widać jeszcze na mapie w PDA). Wystarczy że gdzieś z zabudowań już się zbliżają i drzwi są zamknięte... (chociaż w tym moim pierwszym przypadku jestem przekonany że nie było żadnych zombie poza zabudowaniami, a mimo to były ciągle zamknięte a próbowałem przez połowę stalkerowego dnia, więc może wtedy się jakoś zabugowały...) Tak czy siak przynajmniej u mnie do bunkra można wejść właściwie jedynie od razu po wybiciu wszystkich zmierzających w stronę bunkra zombie (nawet tych co są daleko), a to nie trwa za długo, bo grupy zombie przychodzą jedna za drugą (przynajmniej u mnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malygwizdek Opublikowano 30 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 moje wielokrotne próby wychodzenia z jantaru robienia innych misji nie rozwiązały problemu do tego stopnia ze zaczynałem wybijać zombiaki z fabryki na ile mogłem podejść i nic na ekranie PDA nie było niczego poza stalkerami i nic musze sie cofnąć o kilka save dalej, a taka fajna giwerę miałem :lol: naprawdę giwera, która daje wolność za wstąpienie do nich jest zaje fajna, czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysły ?? PS. i jeszcze jedno może komuś jeszcze wpadło to w oko, jak jestem w agropromie to jak sprawdzam mape w PDA to na wysypisku widać przejście do magazynów wojskowych ale jak cofne sie na wysypisko to już nie moge tam przejść :) to tyle [ Dodano: 2008-09-30, 22:17 ] Naprawiłem pewien skrypt: pobierz! Nie licz na to, że zadziała "od tak". Prawdopodobnie musisz rozpocząć grę od nowa. Elvis > dzieki pobrałem twojego skrypta bede sprawdzał czy coś się poprawiło, a jutro ewentualnie jeszcze zainstaluje nowego patha, czy jesteście pewni, że save bedą działać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Save z patchem i fixem będą działać. EDIT: Jeśli drzwi się nie otworzą, to naprawię więcej skryptów. Ale chyba będziesz musiał rozpocząć grę od nowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malygwizdek Opublikowano 1 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 :mrgreen: A wiec tak po wgraniu twojego patha Elvis (jeszcze raz dzięki) nadal bez zmian ale w przypływie desperacji i trochę przypadku trafiłem (prosto w czoło) jednego ze stalkerow pilnujących bunkra, potem już niestety musiałem załatwić resztę , i co bum drzwi do bunkra otwierają się na pełna szerokość i mogę wejść, efekt uboczny zaczynają napływać nowe masy zombiakow :lol: to tak dla ciekawości. wygladało to troche jak by się coś zablokowało tylko dlaczego zabicie kilku stalkerow odblokowalo buga. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Kolejna stalkerowa ciekawostka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malygwizdek Opublikowano 3 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 :lol: Trochę nie na temat ale nie wiem gdzie to dać, najlepsza akcja jaka mi sie przytrafiła to w magazynach wojskowych przy głównej drodze stoi posterunek powinności a zaraz obok niego stalkerzy (jest noc biegnę z magazynów przebiegam przez środek posterunku goście z powinności zaczynają do mnie strzelać (jestem w wolności) a stalkerzy nie, ale jak sie okazało goście z powinności musieli trafić paru stalkerow i rozpętało sie istne piekło ja schowałem sie za betonowa płytą a tam granaty strzelanina i po paru minutach cisza, pozbierałem fanty i pobiegłem sobie dalej ..... piękne ,jakieś 18 ciał :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi