vidkunsen Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) W roku 2010 powstaje w Skandynawii ruch filmowy dotyczący filmów o zombie - zombie to każdy spoza Skandynawii szeroko pojętej. Film "Zon 261" powstał w 2012 roku, akcja dzieje się głównie w "holmie" - Sztokholm i opowiada o walce Szwedów z zalewem Zombie - obcokrajowców. Film był dostępny pod w/w tytułem aż do "wydarzeń z jesieni 2015 roku", potem "zniknął" z ekranów i sieci. Powrócił, okrojony z niektórych scen i pod nowym tytułem: "Operation Ragnarök"*, co wyszło zobaczymy - 10.2018. https://www.filmweb.pl/film/Operation+Ragnarök-2018-604274 Dragomir Mrsić ( Драгомир Мрсић - Serb z Bośni):Wallander, Łatwe pieniądze - Snaba cash I i II, Lew, Gangster (Szwecja): https://www.filmweb.pl/person/Dragomir+Mrsic-874090 * Ragnarök - mityczny koniec świata, Ultimathule - geograficzny koniec świata - pierwotna nazwa Republiki Islandii. Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez vidkunsen 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Pamiętam pierwszy trailer z przed kilku lat, wyglądał fajnie. Potem przez kilka lat totalna cisza o filmie w sieci. Niby był w postprodukcji, potem niby miał premiere ale w sieci nadal ten film był jak statek widmo. W tym roku widzialem nowy trailer i choć łykam wszystko z zombie to tu mi totalnie nie podszedl. Totalnie inny od pierwowzoru. Jakby zupełnie inny film zrobili. Czekalem ale teraz jestem złej myśli. Chyba nie było warto. Ale obejrzeć obejrzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Tom3kb - fart w niefarcie, miałem ten film, oglądałem ale po szwedzku z serbskimi napisami więc slangu to bez pomocy kolesia z Göteborga ani rusz. Straciłem film a i w sieci się już nie pokazał, więc czekam na tą wersję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Żeby nie zakładać nowego tematu to w oczekiwaniu na Zon 261 czy tam teraz tego Ragnarocka można sobie obejrzeć dwa nowe filmy w klimatach zombie apo. The Cured. Z Ellen Page, pamietam ja z kilku fajnych filmów Hard candy, Juno i innych. Patient zero. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Pacjent Zero (2017) - Świat: 17.02.2017 - Polska lato 2018: https://www.filmweb.pl/film/Patient+Zero-2018-714713# Pobrałem, obejrzę, bo przeczytałem wcześniej "scenariusz" : http://lubimyczytac.pl/ksiazka/4742626/pacjent-zero Wyleczonych (2017) już oglądałem, więcej psychologii niż akcji ale jak na Celtów to dobrze zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Film "Pacjent Zero" obejrzany. Wnioski: Film z gatunku SyFy. Różnica miedzy książką a filmem jest podobna do różnicy między książką "I Am Legend" - gdzie głównym bohaterem był ! biały mężczyzna w typie WASP ! a filmem z murzynem w roli głównej. ! Książka jest lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Też obejrzałem tego Pacjenta, nie podobał mi się. I do książki nie masz co porównywać bo to tylko chyba zbieżność tytułów, jak sobie zerknąłem o czym jest książka. Swoją drogą widzę, że tych książek zombie w tej serii to ten Johnatan Maberry trochę natrzaskał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Jednym słowem: sama lipa, no może trochę sosny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 (edytowane) Jest, dałem radę, kiedyś obiecałem ale tylko jest wersja po hiszpańsku z angielskimi napisami (Zone 261). Spoiler To wpisujesz w google i masz: Zone 261 - Completo 720p Edytowane 8 Maja 2020 przez vidkunsen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 @vidkunsen czekałem na ten film po tym pierwszym starym trailerze Ale jak widziałem jakieś zajawki rok czy dwa lata temu jak zmienili na Opercja Ragnarock to gotowy film w ogóle tego już nie przypominał i wyglądał bardzo słabo. No to teraz informacja z pierwszej ręki, kaszan czy daje radę? Trzyma chociaż poziom tego ostatniego z Wenezueli (Infection)? Czy muszę wywalić 6-o pak żeby oglądać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Ogólnie może być, sporo wycięte ale daje radę, sceny walk w mieście fajne. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 No to za jakiś czas sobie ogarnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi