Sławik Baron Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Zwiększa to wymagania, czy takie same są? Daj screena z przed i po. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Nie posiadamy screenów. U mnie mod np. zmniejszył wymagania sprzętowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławik Baron Opublikowano 5 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Hmm. To dobrze, że zmniejszył. Gra będzie troszkę płynniej chodzić (mi zmniejszył je patch 1.5.04). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Dodałem screeny. Pooglądajcie sobie :lol: Komentujcie, jeśli zauważyliście jakieś rezultaty. Oczywiście można je zauważyć tylko na średnim lub pełnym oświetleniu dynamicznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Dziwne, że to waży tylko 1,3 kb?! Czemu tylko tyle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Bo jest to dopiero pierwsza wersja nowych shaderów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolekbolek Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Hmm. To dobrze, że zmniejszył. Gra będzie troszkę płynniej chodzić (mi zmniejszył je patch 1.5.04). Dzięki stary! Zaraz ściągam patcha i shader, i może w końcu trochę przestanie mi się ciąć na najniższych. SHoC na high płynniej łatał, a teraz co! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Oczywiście od razu mówię, że to taka wersja demo zachęcająca do zainteresowania się "modem". Pełną stabilność otrzymamy przy finalnym opublikowaniu nowych shaderów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolekbolek Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Hej. Rewelacja 1.5.05 + Shader + Możliwy Statyk = Niskie i brak zacięć. 50kb i tyle radości Widać CSG umie programować. Nie mówiąc że gra wygląda bosko Pozdro666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.T.A.L.K.E.R.1298483942 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Można wiedzieć, kiedy wyjdą kolejne wersje shaderów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Modyfikacja shaderów jest bardzo trudna i czasochłonna a na oficjalnej stronie nie podano daty premiery następnej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazybones89 Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Czy ta poprawka nie destabilizuje gry? Nie będą mi wyskakiwać żadne bug trapy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Nie ma o tym mowy. To tylko shadery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolekbolek Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Bardzo śmieszne, u mnie w końcu na niskich działa. Zauważyłem tylko że niektóre ciała są białe lub czarne // I jak wygląda graficzka? Bo widziałem iż dodali dwa nowe pliczki szaderów :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Ah, to sory. Sprawdziłbym za Ciebie, ale chwilowo nie mam jak grać. // Jakby nie można było samemu sprawdzić :-> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Float 32 Mod for Clear Sky 0.5 Opis... Oto pojawiła się pierwsza wersja shaderów, których za zadanie jest ulepszenie, a zarazem ich optymalizacja. Optymalizacja grafiki przełoży się na zwiększenie liczby klatek na sekundę (FPS). Poprawka nie ingeruje w gameplay..jest to dodatek graficzny i nie powoduje żadnych problemów w rozgrywce. Autor Cameron Sneed Instalacja W pliku fsgame.ltx zamień: $game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata na: $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata Pobrane archiwum wypakuj do katalogu z grą. Domyślnie jest to: C:\Program Files\Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky\. Download Link wersji 0.5...http://stalker.filef...t_32_Mod;102565. Screeny z wersji 0.5... ================================================================= Float 32 Mod dla SoC v.2.0 Kolejna wersja 2.0 jest już do pobrania...Mod w wersji 2.0 podnosi wydajność o około 30%, sprawia że oświetlenie i cienie wyglądają dużo lepiej. Link...http://stalker.filef...t_32_Mod;101327 Opis wersji 2.0...eng Section A: Things you need to know 1) The latest version of Float32 is now packaged in an easy to use installer. The only thing you need to do is follow the prompts to install. 2) You may need to edit your FSGAME.LTX file located in the root Stalker directory. The line containing the string "$game_data$ = true| true|$fs_root$|gamedata needs to say "true|true" as shown above for the game to recognize Float32. 3) Do NOT run Float32 with the -no_prefetch executable switch. this will cause stutter. You will not experience stutter with Float32 when not using that switch. 4) Play the game. unpacking database files is unnecessary. Section B: Minimum requirements 1) You must have an Nvidia or ATI 3D accelerator capable of SM3.0. No exceptions. 2) You must run Float32 in "Full dynamic" graphics mode. No exceptions. The other modes will work, but Float32 does not affect them. 3) Float32 is not compatible with other mods which modify shaders, period. 4) The latest version of DirectX must be installed. Section C: Changes 1)There is now an included options file to set specific variables within Float32. Navigate to... C:program filesTHQSTALKER - shadow of chernobylgamedatashadersr2 and find the file named... "options_float32.h" Open this in notepad and edit the variables listed. If you do not know what you are doing by following the instructions within the options file, then DO NOT MODIFY IT or you may cause undesired changes to Float32. Section D: Special notes Firstly, read the license agreement. It is very important you do so and isn't very long. Secondly, I will not support anything that changes the way Float32. This includes mods in which modify shader files in ANY way whatsoever. THERE IS NO SUPPORT, NO EXCEPTIONS, TO USERS WHO MODIFY THE USER.LTX FILE. IF YOU HAVE ISSUES AND HAVE MODIFIED THIS FILE, YOU NEED TO DELETE IT AND ALLOW STALKER TO GENERATE A NEW ONE BEFORE SUBMITTING A BUG REPORT! I appreciate all of the support from the community and i am looking forward to developing the next releases of Float32. Special thanks to everyone who has tested and helped with this project! =========================================================================== STALKER Shaders MAX - Clear Sky Od Autora... Wychodząc na przeciw napływającym zgłoszeniom zacząłem tworzyć nowe shadery dla Stalker CS.. Początkowe testy od najwcześniejszych build wykazywały 100% poprawę FPS, co może brzmieć nieprawdopodobnie. Skompilowałem ponownie shadery, są dwa razy mniejsze jak oryginalne i zrobiłem różne optymalizacje by poprawiać wydajność. Link...http://sites.google....max---clear-sky // odświeżono temat z powodu braku czynnych linków i updata materiałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Ma ktoś możliwość upnąć wersję 1.0 na jakiś hosting? - wszystkie linki leżą i kwiczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Na razie znalazłem wersję 0.5 http://stalker.filefront.com/file/Float_32_Mod;102565 Postaram się poszukać wersji 1.0 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Zależy ci koniecznie na 1.0 ? Czy może być 2.0 ? Dwójkę mam na dysku i mogę udostępnić :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Wstaw Kpuc 2.0 odświeżymy temat... :)..ale może masz to samo co tutaj... Float 32 Mod (2.0)...http://stalker.filefront.com/file/Float_32_Mod;101327 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Tak, wydaje mi się że, stamtąd właśnie kiedyś pobierałem. Paczki są identycznych wielkości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 @Malakas te co podałeś są do Cienia nie CS-a. A stronka firmowa nic nie podaje. Niby jest link ale pusty. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Zaraz poprawimy...i dzięki za info. W angielskim opisie jest wzmianka że strona została zamknięta. Wstawiłem to tutaj bo opis sugeruje CS. Description: The latest Float 32 mod for Stalker: Clear Sky. Original author: JJwalker After http://www.thefloatingpoint.org/ website was closed, I want to give you the latest wersion of this modyfication on that page. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Dziwne żeby nie obniżało fps'ów. CS ma słabo zoptymalizowany silnik + shadery nowe i będzie ścinać, nawet i ma kosmicznym kompie i tak CS będzie ścinać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 (edytowane) Ja natomiast znalazłem to http://sites.google....max---clear-sky - sam testowałem i zastosowałem w swoich modach wersję dla Cienia. Za te właśnie się biorę. Jak ktoś chce niech to wrzuci w osobny temat. Edit: - jak na razie nie zauważyłem spadku FPS. Teraz spróbuję się pobawić trochę gamą - chcę "poszarzyć" trochę przyrodę żeby bardziej pasowało do jesieni. Edytowane 9 Lipca 2012 przez scigacz1975 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi