vidkunsen Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 "Operacja Overlord" (2018) - premiera: 25.10.2018 - świat, 02.11.2018 Polska - gatunek: political SF!/horror/komedia Decyzję o zniesieniu segregacji rasowej w US Army podjął w II połowie 1948 roku Harry Truman, prawo Jim Crow zniesiono formalnie dopiero w 1964 roku. Z historii 82 i 101 DPD - Sycylia, Overlord, Market Garden, Bastogne - tam nie było ani jednego czarnoskórego żołnierza - czyli kłamstw historycznych a,la święty las ciąg dalszy. https://www.filmweb.pl/film/Operacja+Overlord-2018-807872 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 A ten film nie powinien czasem nazywać się Call of Duty Tryb Zombie. The Movie W ostatnich scenach gdy podchodził do tych gloryhole to myślałem, że za chwile wyskoczy jakiś zmutowany 00=====o i będzie scena jak w Scary Movie Obejrzę na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Jak ja nie cierpię takich misz-maszowatych filmideł, które robią ludziom wodę z mózgu. Tak jak napisał @vidkunsen (i za to dałem lajka) spotkanie w pierwszej linii, w 82 czy 101 Dywizji Powietrznodesantowej, afroamerykanina było tak samo możliwe, jak kontakt z hitlerowskim laboratoryjnym Übermenschem. Nawet mieszanie sci-fi z historią powinno jednak mieć jakieś granice. Później tworzy się różne bzdurne teorie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 37 minut temu, Chlebczarow napisał: Tak jak napisał @vidkunsen (i za to dałem lajka) spotkanie w pierwszej linii, w 82 czy 101 Dywizji Powietrznodesantowej, afroamerykanina było tak samo możliwe, jak kontakt z hitlerowskim laboratoryjnym Übermenschem. Faktycznie. Nawet nie wiedziałem. Była jedna jednostka spadochroniarzy Afroamerykanów ale nie wzięła udziału w walkach w ww2. Dopiero chyba w Korei sobie skoczyli, żeby powalczyć. https://en.wikipedia.org/wiki/555th_Parachute_Infantry_Battalion_(United_States) Ale skoro to film scifi i w dodatku horror to i murzyna spadochroniarza nie ma co się za bardzo czepiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Kompania Braci - odcinek pierwszy - czy tam był jakikolwiek murzyn!? - ci co lądowali w Normandii - Currahee - żaden z murzynów nie zaliczył tej szkoły w czasie Ii wś. Obejrzę bo fajne efekty są ale zapewne na podglądzie, bo pierdoły/debilizmy pseudo moralno-polityczno-etyczno-polityczne są tak fajne jak teoria płaskiej ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi