The Iceman Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Wprowadzenie Chciałbym przedstawić Wam program (S)talker (A)ctor (M)odifier 2.1.0, który ułatwi Wam modyfikację poszczególnych parametrów bohatera. Polska wersja została wykonana przeze mnie i jest wolna od błędów. Aplikacja posiada własny instalator. Niestety istnieją też pomniejsze nie przetłumaczone słowa, ponieważ nie byłem w stanie ich nigdzie znaleźć (próbowałem nawet hackować plik .EXE). Zaktualizowałem pliki służące do modyfikacji statystyk, więc będą zgodne z wersją 1.0005. Opis SAM jest prostym programem służącym do edycji współczynników postaci w grze S.T.A.L.K.E.R. Ściślej mówiąc, za pomocą tego narzędzia będziesz mógł zmienić statystyki bohatera, udźwig oraz opcje odpowiadające za poruszanie. Instrukcja obsługi Przy pierwszym uruchomieniu program poprosi cię o wybranie katalogu z grą. Domyślnie jest to: C:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\. Po modyfikacji parametrów i zapisaniu pliku, będziesz musiał zmodyfikować pewną linijkę w pliku fsgame.ltx, by zmiany były widoczne w grze. Odszukaj linijkę: $game_data$ = false|true| $fs_root$| Zamień ją na: $game_data$ = true|true| $fs_root$| Więcej informacji znajdziesz w trakcie używania programu. Radzę też umieć zamianę liczb itp. na ułamki dziesiętne i odwrotnie. Prawa autorskie Autor: Gray Fox Spolszczenie: Elvis Scatter Download http://stalker-world.webd.pl/downloads/mods/SAM_210_PL.rar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts