kondotier Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Dzisiaj, 23 września, obchodzony jest Dzień Spadochroniarza. Więc na razie jedynemu który powiadomił że do nich należy, @vidkunsen składam życzenia. A że już nie skacze, to nie powiem tradycyjnego spadochroniarskiego " Oby ci ziemia miękką była". Jeśli są na forum inni skoczkowie spadochronowi, tacy z aeroklubów, to i dla nich te życzenia. Nieskromnie się przyznam, że i ja do grona spadochroniarzy należę. Służba w 6PDPD i prawo do korzystania z takich emblematów na mundurach polowych: Nosiłem takie odznaki ...... ... a teraz noszę taką. Skakałem w dzień i w nocy, latem i zimą, na ziemię i na wodę. Na natychmiastowe otwarcie i dużym opóźnieniem. Na spadochronach desantowych i na sterowanych. Z wysokości 300 m i ale też z 2,5 km. Mam ich ponad 100. Samoloty z których skakałem, to AN2, Ił18, AN 26 i AN 12. I sugestia do młodych i sprawnych. Pokosztujcie tego sportu. Aerokluby czekają. Spadając swobodnie, będąc między niebem a ziemią, czuje się smak prawdziwej wolności. I można poznać samego siebie. A sam skok jest bezpieczniejszy niż przejście przez ruchliwą ulicę na zielonym świetle. To ze statystyk. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 (edytowane) Każdy w wojsku był tylko pisarzem, kucharzem, kierowcą ... , nikim istotnym. Tak ma być. Edytowane 23 Września 2018 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 No to szacun @kondotier. Jeżeli chodzi o skoki, to ja też skakałem, chociaż w wojsku byłem kierowcą-tokarzem Były to skoki przez płot po wódkę, były wyłącznie nocne, i nie powiem, też była adrenalina 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Na ZOMZ też się skoki mówiło. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 @vidkunsen W innym temacie niedawno napisałeś "że się w wojsku nie nabiegałem, bo byłem pancerniakiem". Mała pomyłka. Więc ten wpis nie jest odkopem wartym "złotej łopaty". Gwoli sprostowania. Też w innym temacie napisałem, żeby nikt się nie zdziwił, jak przyznam się i do innego rodzaju wojsk. Bo specjalności mam do licha i trochę. Byłem żołnierzem wszechstronnie przygotowanym. Czwarty wpis wyżej, to moja służba. I nie pisarza przy sztabie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi