LordDino Posted October 2, 2018 Report Share Posted October 2, 2018 Tutaj wypiszemy weaszb top gier innych niż Stalker. Jeśli był taki temat połączcie. Tu moje: - Wszystkie Assasins Creed -Wszystkie Warmahhery (oprócz Regicide i Kill team) -Starcrafty -Seria Kings Bounty -Dead Space (oprócz trujki) -Heroes Of Might and Magic bardziej starsze ale nowsze mogą być -Darksidersy -Dead island -C&C starsze -Wiedźminy -Disciplesy -Mafia -Metro 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fr0zeN Posted October 2, 2018 Report Share Posted October 2, 2018 - MAFIA I i II - Gothic I-III - Metro Reduxy - Fallout NV oraz IV - LoL - CS:GO - seria GTA - Skyrim - Seria Resident Evil - Silent Hill I-IV 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksantyp Posted October 2, 2018 Report Share Posted October 2, 2018 Oto moje: 1. TZAR 2. WARCRAFT 2, 3 3. FARCRY 1 4. WIEDZMIN 3 5. SYBERIA 1, 2 6. CALL OF DUTY 1, 2 7. GOTHIC wszystkie 8. Crysis 1, 2, 3 9. duke nuked 10. DOOM 1, 2 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yossarian Posted October 2, 2018 Report Share Posted October 2, 2018 Będąc starym ramolem, podaję mój prehistoryczny ranking. Mam nadzieję że nie chodzi tylko o gry na PC. Wg. dziejowej fascynacji. 1. The Settlers 1 (Amiga), 2 2. Wings (Amiga) 3. Red Baron II 3D 4. Sudden Strike 1,2 5. Hearts of Iron 1,2 6. C&C Generals+Zero Hour 7. Pirates 8. Silent Hunter 2,3 9. Sturmovik 1946 10. Civilization V 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArNie Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 (edited) Kolejność nie ukazuje tego, które gry lubię najbardziej: 1. Half-Life 1 z obydwoma dodatkami - albo trzema, jak kto woli 2. Drewno II.... znaczy Gothic II 3. Age of Empires I i II 4. Europa Universalis II 5. Far Cry 2 6. Black Mesa (wiem, że dałem Half-Life 1 w pierwszym punkcie, a technicznie BM to remake tejże gry, ale no już - nie bijcie ) 7. Unreal Tournament 1999 8. Burnout Paradise 9. Fallout 3 Edited October 3, 2018 by Arni 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDino Posted October 3, 2018 Author Report Share Posted October 3, 2018 Ja też zaczynałem od Amigi i C-64 ten dźwięk wgrywania miodzio, a i zapomniałem o AoE. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 Mój start do gier, to: Tomb Raider najpierw na PS, potem PC. Tylko z buzią Andżeliny. Half Life z wszystkimi dodatkami. Medal of Honor i Call of Duty - po jednej i koniec grania. Metro i Metro redux. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZapomnialemLoginu Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 Najpierw lista: -Deus Ex -Fallout 1-2-Tactics-New Vegas -Dungeon Keeper 2 -Diablo (nadal pogrywam z modem The Hell) -Arx Fatalis -Severance - Blade of Darkness -Jagged Alliance 2 -Temple of Elemental Evil -Icewind Dale -Wizardry 8 -Warioland 2 -WH40k - Dawn of War -Incubation ostatnio przekonuję się do strategi, z RPGów kończą mi się powoli tytuły do ogrania a te głośne, znane czy gorące okazują się nudne. Przed pecetem miałem może trzy inne maszyny ale dopiero na GameBoya trafiło się coś świetnego, niestety na pececie platformówki w ogóle mi nie leżą. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDino Posted October 3, 2018 Author Report Share Posted October 3, 2018 Jeśli chodzi o strategie ro polecam: Starcrafty, Warcrafty, AoE starsze Warhammery, Herosy i oczywiście disciples choć to zlepek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EGZOdaw Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 Gry multiplayer: 1. Battlefield 5 (beta) 2. Battlefield 1 3. Battlefield 3 W sumie to tyle. Żadnych innych nie polecam, a grałem w naprawdę dużo gier multi. Gry singleplayer: 1. Metro 2033 Redux, Metro Last Light, Metro Last Light Redux 2. Mass Effecty (trylogia) 3. Mass Effect Andromeda 4. Sleeping Dogs 19 godzin temu, LordDino napisał: innych niż Stalker No ja niekoniecznie zaliczam stalkery do topki. Chociaż Lost Alpha 1.4005 z DLC i kilkoma dodatkami/poprawkami jest całkiem przyjemna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 26 minut temu, EGZOdaw napisał: No ja niekoniecznie zaliczam stalkery do topki. Nie dość, że niewierny, to jeszcze bluźnierca Śledzę sobie ten wątek i w sumie to podziwiam wszystkich, którzy są w stanie wyszczególnić z tych X tytułów top 5/10/20 ulubionych. Im dłużej o tym myślę, tym jest mi trudniej; jakoś na początku lat '90 ogromne wrażenie zrobiło na mnie Eye of the Beholder. Szczytowe osiągnięcie techniki, nie będzie już nic lepszego - czyli dokładnie to samo, co myślałem o Montezuma's Revenge kilka lat wstecz, nawet biorąc pod uwagę brak zakończenia. Wolfenstein mnie ominął, ale Doom... wow, teraz to już koniec świata, szczyt szczytów! A nie, moment - zaraz potem pojawił się pierwszy System Shock i znowu zbierałem szczękę z podłogi. Pół roku albo więcej kombinowałem jak się dobrać do Tresspassera (64MB RAM to nie przelewki w tamtych latach; dla porównania Tomb Raider szedł bez trudu na moich ówczesnych 16MB) i to już na pewno musiał być szczyt ludzkich możliwości technologicznych... Lata '80 i '90 obfitowały w mniejsze i większe rewolucje oraz tytuły, które mógłbym nazwać ulubionymi. Na przełomie wieków gier wychodziło coraz więcej i robiły coraz większe wrażenie (do dziś mam ciarki, jak gram w System Shock 2, a do Deus Exa wracam regularnie co kilka, kilkanaście miesięcy). Pełno było pozycji innowacyjnych w jakiś sposób (Black & White), ciekawych, innych. Potem, wraz z rosnąca popularnością gier w ogóle, narodziły się potwory w stylu Call of Duty i... tak zostało. Zmieniły się oczekiwania odbiorców, zmieniło się też podejście twórców. I tak sobie myślę, że większość gier wydanych do 2002 roku które ograłem, mógłbym określić jako "najlepsze" - zmieniałyby się tylko argumenty, wyróżniające daną pozycję. Z kolei Stalker jest dla mnie zupełnie poza kwalifikacją, bo to akurat była bezwarunkowa miłość od pierwszego wejrzenia i tak już zostało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 No to oprócz stalkerów to: Jagged alliance 2 (może wersja Wildfire nawet bardziej mi podchodzi) System Shock 2 Fallout 2, Fallout Tactics, Fallout Operation Flashpoint (ale to prawdziwe od Bisu nie gówniana popierdółka od Codemasters) Arma 2 Combined Operations Silent Storm i dodatek Sentinels Deus Ex, Deus EX Bunt Ludzkości, Arcanum Przypowieść o Maszynach i Magyi Half Life z dodatkami Unreal Sudden Strike ale tylko 1 i 2 a no i Wiedźmin 1 i 2 (w trójkę jeszcze nie grałem) Trzeba kończyć bo jak bym dalej myślał to bym jeszcze dopisywał. Te tytuły mam cały czas poinstalowane na kompach i gram sobie w nie co jakiś czas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vidkunsen Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 Prey (2006) Panzer General 2 CoH 1 i 2 Panzer Corps 1, 2 + Grand Campain Age of Empires 1 i 2 Necrovision 1 i 2 Half Life 1, 2 + dodatki Sudden Strike 1 i 2 Postal 1 i 2 + dodatki do Postal 2 (6 w tym 2 tylko w rus) Blitzkrieg 1 i 2 oraz I wojna światowa na bazie Blitzkriegu Panzer Front - symulator na "szaraka" Max Payne 1 i 2 Mortyr 1 i 2 Car - Tzar (Bułgarska strategia) Adelantado - 1 - 4 na flash Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaklerR Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 Osobiście nie ma u mnie czegoś takiego jak ulubione gry/serie gier. Gram w wszystko co mi się podoba, to, że gram w Fallout 2 nie znaczy, że F1 mi się podoba. Z przyjemnością wspominam wszystkie gry które dobrze mi się grało lub miały dobrą fabułę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwinny Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 (edited) Grand Theft Auto - Vice City, San Andreas, IV + dodatki, V Gothic - 1, 2 + NK Bulletstorm Painkiller + dodatek Battle Out of Hell Dead Island Burnout Paradise I.G.I 2 Covert Strike Jedi Knight II Jedi Outcast Bloodline Uśpione Zło (Klimat zabójczy) Half Life 1, 2 + episody Edited October 3, 2018 by Zwinny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts