Jump to content

ACDC dla COC

Flick

Recommended Posts

Witam.

Szukam ACDC dla CoC lecz jedyny acdc jaki znalazłem to ten:

https://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/downloads/acdc-tool-for-coc

Lecz podczas procesu wywala błąd pliku:

abcedalo.thumb.png.136e841ca5115b18e7f3e54d117777c2.png

Istnieje jakiś działający ACDC lub poradnik aby dodawać NPC oraz nimi "zarządzać" (dawać im zadania itp)?

Edited by Flick

@Flick  O problemach z modami wynikającymi z niekompletności bibliotek, była już mowa wiele razy. Jest nawet oddzielny temat, w którym jest wykaz zawartości w bibliotece, który gwarantuje brak problemów. Odnajdź go i porównaj ze stanem swojej biblioteki. I pamiętaj, że również tam muszą być niektóre paczki dla systemu 32 bit.

1 godzinę temu, Junx napisał:

Pobierz najnowszą wersję - https://www.activestate.com/products/activeperl/

Mam aktualnie najnowszą. Lecz jak przeglądałem to @Ranger801 udało się rozpakować na wersji ActivePerl 5.16.3 build 1603 (64-bit). Tyle że linki z tamtego posta wygasły.  

2 godziny temu, kondotier napisał:

@Flick  O problemach z modami wynikającymi z niekompletności bibliotek, była już mowa wiele razy. Jest nawet oddzielny temat, w którym jest wykaz zawartości w bibliotece, który gwarantuje brak problemów. Odnajdź go i porównaj ze stanem swojej biblioteki. I pamiętaj, że również tam muszą być niektóre paczki dla systemu 32 bit.

A pamiętasz jakieś słowo klucz? Bo po wpisaniu Perl lub biblioteka zbytnio nic nie znalazłem.

Jestem bardzo blisko rozstrzygnięcia problemu. Otóż pobrałem inny stkutils z amk i wyskoczyło mi to:

FATAL ERROR!
Function: stkutils::scan::get_class
Line: 1919
Description: cannot find clsid for class zone_mine_field_soc

No to znalazłem na ap-pro rozwiązanie że w ACDC \ stkutils \ scan.pm muszę dopisać "zone_mine_field_soc" => 'Z_MBALD'Tylko teraz pozostaje kwestia jaką zmienną mam zastosować dla mine_actor - jedyna wolna jaka zauważyłem to było O-ACTOR lecz powoduje to taki problem: '/' must follow a numeric type in unpack at stkutils/data_packet.pm line 127, <GEN1> line 14. Więc z lekka utknąłem. @Junx  z tego co zauważyłem w twojej paczce też tego podpisanego nie ma.

13 godzin temu, Junx napisał:

@Flick brakuje ci sekcji w pliku scan.pm, dopisz brakujące i tyle, mi zajęło ze dwa tygodnie dopisanie około 300 sekcji do ów pliku abym mógł wypakować all.spawn z Dead Air/Hybrid.

@Junx A mógłbyś sprawdzić czy nie masz wpisanej tej klasy? Bo wpisałem wszystko co jest tam może być związane z aktorem lecz w każdy przypadku wywala błąd.

Wielkie dzięki jeszcze raz!

Edit: Ruszyło dość dużo po czym wywaliło error:

FATAL ERROR!
Function: stkutils::data_packet::pack
Line: 859
Description: data is not defined

Dasz radę podrzucić data_packet lub czy to czegoś innego wina?

Edited by Flick

Niby powstał ten nowy all.spawn lecz waży on 370KB i ten sam błąd się pojawił.

Edit: Przeklęty CoC ehh @Junx dałbyś radę sprawdzić na swoim komputerze czy ci skompiluje? 

all_cs.zip

Edit 2: yyy wziąłem innego all.spawna i się skompilowało bez problemu, yy rzeczywiście stalker to jedna wielka anomalia 

Edited by Flick