ZapomnialemLoginu Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, MaklerR napisał: @ZapomnialemLoginu Spolszczenie jest zrobione pod wersję 13.8? Tak, było robione pod najnowszą dostępną wersję. To właśnie do tej wersji dodali arsenał z The Armed Zone. Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez ZapomnialemLoginu dopisek 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Pytanko: gdzie można spotkać na Kordonie miska co to mam go ukatrupić bo szkodzi? Hardkor! - w ciągu doby ze 3, 4 wyrzuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Odpalałem jak zwykle z pliku z folderu bin , a ten Stalker-RTTN.exe jest w folderze głównym. Dzisiaj zrobiłem tak jak piszesz i wyskoczył mi taki komunikat: Stalker-RTTN.exe A S.T.A.L.K.E.R. :Call of Pripyat instalationhas been detekted. Call of Chernobylrequires you to own a valid copyof GSC Game Warld's S.T.A.L.K.E.R.:Call of Pripyat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 @vidkunsen Przeszedłem tego moda od początku do końca i ani razu nie spotkałem miśka, teoretycznie on się powinien kręcić na łące naprzeciwko wioski kotów, ewentualnie gdzieś na łąkach na północ od wioski kotów - tymi między wioską a nasypem kolejowym... Ale chyba trzeba mieć farta, żeby na niego trafić Koniec końców ja chyba spawnera użyłem i sobie go zespawnowałem i ubiłem, ale nie pamiętam czy to pomogło czy do końca gry zadanie mi wisiało w PDA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Szczepan9205 - podkopsaj namiar na spawner. ten misiek to zapewne taki przysłowiowy króliczek, trzeba go gonić i nie złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrothgar Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) Misiek spawnuje się koło mostu. Ja miśka spotkałem na 100% też w magazynach wojskowych. Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez Hrothgar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio46 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Wczoraj załapałem torenta a dzisiaj już nie ma żadnego perra może ktoś do linka do innego adresu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Hrothgar - ten misiek to taki dziad borowy , dobrze, że jest sam i nie ma koło niego Maszy. Gucio46: https://www.moddb.com/mods/zoneexpanded-road-to-the-north/downloads/s-t-a-l-k-e-r-road-to-the-north-v10 https://torgamez.com/pc/roadtonorth/1-1-0-3166 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Jakieś duperele na wagę: https://www.moddb.com/mods/zoneexpanded-road-to-the-north/addons/weight Szukam spawnera bo kasy nie mam a za rzymianina w strefie nie zamierzam robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Witam ... Czy można zmienić w tym modzie staminę ? I jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio46 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Dlaczego żąda oryginalnej gry (Mod jest w wersji Repack ( wersja samodzielna ). Wystarczy wypakować i grać. )czy coś nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 @gucio46 @bolo U mnie pomagało dopisanie do linii komend -skip_reg wtedy nie musisz instalować Zewu Prypeci Wchodzisz do folderu z grą, tworzysz skrót pliku Stalker-RTTN.exe gdzie we Właściwościach pod zakładką Skrót w Elemencie Docelowym dopisujesz to. @vidkunsen spróbuj w linii komend dopisać -dbg Z jakiegoś powodu rewolwery (poza MP412) są w zakładce Weapons (Rifles) czyli karabinów. @vojtas040 gamedata/configs/creatures/actor.ltx znajdź linię walk_power, odpowiada za zużycie staminy podczas chodzenia, walk_weight_power, przy przeciążeniu, sprint_k to mnożnik zużycia staminy podczas biegania, stand_power jest na minusie bo odpowiada za odnawianie wytrzymałości podczas postoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 ZapomialemLoginu - "naumialem się" systematycznego i pragmatycznego działania. Nie działa: -dbg, spałnery do CoC, Zew, trajnery także nie dają rady. Lipa po całości. Nóż mnie ratuje przed plajtą, za amunicje płace jak za platynę, co chwilę apteczki w użyciu - które też kosztują tyle co respiratory Barman mnie przeniósł za 3600 na Jantar, prosto w bandę zombiaków, nóż i uniki a potem fajne artefakty, np jakaś gąbka, jakiś niepełny pustak. Sprzedałem bo na jakiego wała mi one jak mi życie spada i apteczka najbliższa u pasera zwanego Sacharowem. Jednym słowem "schlagschaft und metzgerei" - rzeźnia i ubojnia. Wyłączyłem wyrzuty/emisje, szanse wzrosły o 10% W gamiedacie sobie można wagę polepszyć. Taki Demosfen ale jak w piosence J. Biafry "Holiday in Kambodia" Polecam, inny świat, na razie robię za rzymianina - nóż, prześcieradło na d...uszy i sandały z koziej .... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 @vidkunsen dziwna sprawa, sprawdziłem teraz pliki moda i tryb debug jest domyślnie włączony i z tą komendą po wciśnięciu klawisza S w menu pojawia się spawner. Widzę że teleportacja w modach z tej serii się nie zmieniła i nadal potrafi zaskoczyć. W takim razie pozostaje ostatnia metoda - Cheat Engine. Dzięki niemu możemy np. pomnażać sobie rubelki ile chcemy. Chyba powinno to działać nawet na modach z wbudowanymi zabezpieczeniami przed oszustwami (głównie edytowaniem plików moda)? Najwygodniej to robić przełączając się z trybu pełnoekranowego na grę w oknie. Włączasz grę, podpinasz pod CheatEngine (masz migający przycisk który do tego służy), potem wpisujesz swój stan konta, wciskasz Search, zmieniasz stan konta (kupujesz lub sprzedajesz coś) i wpisujesz nową wartość, po czym znowu wybierasz by szukał do czasu aż nie trafisz na konkretny adres i wtedy z listy wybierasz twoje konto i zmieniasz na jakie chcesz. Napisałem to pokrętnie może ale program służy mi od wielu lat, głównie dzięki funkcji przyśpieszenia (trzeba podpisać pod klawisze) dzięki czemu łażenie w grach nie zajmuje tyle czasu... Potem możesz np. przerobić pliki, by np. ramy aluminiowe (które wkładasz do slotów na artefakty) dawały więcej dodatkowych kilogramów do noszenia, znacznie to wygodniejsze niż grzebanie się z ustawieniami ubrań i kombinezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Trochę to zawile ale nie dla mnie, nie mój poziom kombinatoryki. Teraz martwe Miasto - zbieram fanty po najmusach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Chciałem dopisać i lipa, komunikat, że coś nieprawidłowa ścieżka, już mi ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio46 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Działają jakieś kody w tym albo spawner bez wchodzenia w pliki ? 3 godziny temu, bolo napisał: Chciałem dopisać i lipa, komunikat, że coś nieprawidłowa ścieżka, już mi ręce opadają. Ja zainstalowałem zew Prypeci i z płytą działa a dopisywaniem tez mi nie ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Gucio46 - że powtórzę: Nie działa: -dbg, spałnery do CoC, Zew, trajnery także nie dają rady. Lipa po całości. Znalazłem siekierę pożarniczą, na zombiaki i mutanty jest super. A tak w ogóle to stosuje zasadę Finów: Haaka Paaale (zabić ich wszystkich). Konsola działa - tylda `, ale niewiele ci to da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio46 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 (edytowane) Brak amunicji co chwile wchodzę w jakiś syf nie mogę przejść wysypiska bez sejwow co kilka metrów , trudny ten mod i nawet Cheat Engine mi nie działa czekają mnie długie dnie gry Edytowane 21 Sierpnia 2020 przez gucio46 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 @gucio46Ano jak to wariacja Mizerii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Maszeruj lub ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zauważyłem, że potrzebny jest pojemnik piankowy na artefakt coby ci na garba nie promieniował, deszcz też jest kwaskowaty i kopsa ci rentgeny. Lezę teraz na Jantar z misja od Brodeusza, co dalej? I tu się zaczyna tytułowa Droga na północ: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 W mordę, podjąłem się zadania od brody dla naukowców i mam misję przed misją na mózgozwęglacz, zabilem gada na próbę. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 (edytowane) Cholera jasna, jasna cholera - mam ten cały emiter czegoś tam z X-16 (swoją drogą niezła rzeźnia w tym X-16, czerwona walizka) i teraz dylemat, komu go oddać? jajogłowemu czy mutantowi!!! Edytowane 22 Sierpnia 2020 przez vidkunsen 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrothgar Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Spoiler Mutant uczciwy jest, krzywdy ludziom nie zrobi. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi