bloodrise Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Jak w temacie. Budżet 5000-6000 i bardzo by mi zależało na posiadaniu RTX 2070 i I5. Obecnie udało mi się złożyć coś takiego : https://www.x-kom.pl/lista/2mpe86fw0 warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 To co dałeś: 1. Parowanie procesora z odblokowanym mnożnikiem z płytą nie pozwalającą na OC - nie me sensu. 2. Wolny SSD 3. Wolne pamięci RAM 4. Obudowa wykonana z tektury 5. Zasilacza bym kijem nie tykał Minimum budżet na taką konfigurację to ok. 6500zł. Przykładowo: https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=431710 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Bloodrise - jestem z Wrocławia, budżet niewielki do 4000 - 5000 ale dałem radę bo sam sobie ustaliłem co chcę. https://proline.pl/ https://www.ceneo.pl/Komputery_stacjonarne/Lokalizacja:Wroclaw.htm https://allegro.pl/kategoria/komputery-stacjonarne-486?city=Wrocław&order=m W/w to goła cena, bez systemu - sam stawiałem - monitor - tu mnie przerazili bo pod kartę/płytę itd'itp musiałem kupić 27 cali! noż k.. bro bo inny nie działał, nie patrz na cenę tylko na to do czego ci potrzebny. ! do gier z zachodu czy do gier dla ludzi! Bloodrise - Stalker to nie jest wyścig na klimat kto ma 10 000 odcieni zieleni tylko na klimat gry, silniki gier - wszystkie 3 są mocne ale każdy sobie ustawia pod siebie. p.s. jak skumałeś ni znam się na kwestiach technicznych dot. kompów, ale jestem pragmatykiem, grai buczy więc "alles klar"/"срећно' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodrise Opublikowano 15 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Na obecnym i5 6400/gtx950 i 8 gb ram 1600Mhz stalker kazdy smiga z wszystkimi wodortyskami bez najmniejszego zaciecia. Niestety nowe Metro i TheDivision 2 raczej już nie odpalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Kolego bloodrise, masz i5 6400 - na twoim miejscu dorzuciłbym kolejne 8GB RAM, SSD i tylko zmienił kartę graficzną. Nie ma absolutnego sensu zmiana całości. Platformę masz OK, wąskim gardłem jest tylko GTX 950. S! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Godzinę temu, bloodrise napisał: Na obecnym i5 6400/gtx950 i 8 gb ram 1600Mhz Jaką masz płytę główną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 6 godzin temu, bloodrise napisał: bardzo by mi zależało na posiadaniu RTX 2070. Sporo piszą w necie o awaryjności tych nowych RTX ów. Warto poczytać i dobrze się zastanowić przed wydaniem sporej kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 No to teraz zaczyna się moje narzekanie . Dysk 2.5' do stacjonarnego jest bezsensowny. Ram w 1 kości to obcinanie wydajności na własne życzenie. 2 kości po 8GB wyjdą niewiele drożej. Ten SSD na M.2 jest na interfejsie SATA. Także jego wydajność jest bardzo niska w porównaniu do PCI-e. W jego miejsce proponowałbym EVO 970. Intel teraz jest chorobliwie nieopłacalny. Moja zdecydowanie korzystniejsza cenowo i wydajnościowo propozycja https://www.morele.net/inventory/info/affecd81/ Aczkolwiek uważam, że zmiana platorfmy w twoim przypadku jest SKRAJNIE NIEOPŁACALNA. i5 zmienimy na i7 i można szaleć. Budżet spokojnie można przeznaczyć wtedy czy na RTX 2080 (chociaż bałbym się, bo awaryjne), SSD, albo rozbudowę pamięci RAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 @bloodrise, na Twoim miejscu wziął bym zestaw proponowany przez @R4KETa. Nie znam się zbytnio na podzespołach, ale przekonała mnie porządna obudowa, solidny zasilacz i chłodzenie procesora. No i jakoś wolę procesory Intela chociaż ostatnio podrożały. Tylko nie ryzykowałbym z tą kartą RTX, wziąłbym GTX 1070. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Totalnie przegapiłem post R4KETA O_O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqprim Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 od pewnego czasu już nie zajmuje się sprzętem, ale w konfiguracji @R4KET jest dysk na PCIe x4 , a płyta ma slot M.2 - to zdaje się nie to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 I tak i nie. M. 2 to "wtyczka". Na m. 2 wchodzą i dyski o interfejsie SATA jak i PCIe. PCIe to też wtyczka ale także interfejs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodrise Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Z tą awaryjnością to jest jak z każdym innym sprzętem. Zawsze trafi się wadliwa sztuka. Kumpel z pracy posiada takiego od dnia premiery i nic mu się nie dzieje. R4KET stary pc idzie do kuzyna bo już dawno mu go obiecałem :). Aczkolwiek twój zestaw wygląda o niebo lepiej i chyba warto więcej dołożyć zwłaszcza, że na raty i tak biorę. Dziękuje wszystkim za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi