gucio46 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Intel Core i5-2500K, Kingston HyperX 4x4G 1800 , asrock p67 pro3 b3 , grafika msi 970 to moja obecna konfiguracja co wymienić grafikę na 2060 czy resztę , dodam ze kasę mam na jedno lub drugie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 @gucio46 dla mnie to trzeba by wymienić CAŁOŚĆ bo zarówno i5 nie da rady z 2060, której nie ma sensu dawać od wów i5. Jakbyś miał chociaż i7 2600/3770 to jeszcze można by było coś myśleć a tak to niestety całość do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Już obecną kartę ogranicza procesor. Z wymianą poczekałbym na premierę Zen2 w tym roku, o ile nie jest ona pilna. Może być ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio46 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 (edytowane) W dniu 27.01.2019 o 14:16, Junx napisał: @gucio46 dla mnie to trzeba by wymienić CAŁOŚĆ bo zarówno i5 nie da rady z 2060, której nie ma sensu dawać od wów i5. Jakbyś miał chociaż i7 2600/3770 to jeszcze można by było coś myśleć a tak to niestety całość do wymiany. czy wymiana procesora na wyżej wymieniony ma sens ? zawsze to taniej i5 sprzedam dołożę 4 setki na uzywke Edytowane 30 Stycznia 2019 przez gucio46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 28 minut temu, gucio46 napisał: czy wymiana procesora na wyżej wymieniony ma sens ? zawsze to taniej i5 sprzedam dołożę 4 setki na uzywke Nie ma. Do czasu ZEN2 wymiana procesora nie ma sensu. Potem stare pewnie spadną a może nawet zdecydujesz się na nowy. Nowe gry na pewno będę się lepiej skalowały na wiele rdzeni bo konsole będą na Ryzenach a stare i tak pójdą. Chcesz wymieniać grafikę to wymieniaj - będzie ograniczona przez procesor ale co z tego? Wymieniasz potem procesor i tyle. Nikt nie powiedział że trzeba to robić na raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Godzinę temu, gucio46 napisał: czy wymiana procesora na wyżej wymieniony ma sens ? Jeśli to "paląca" sprawa to na i7 możesz wymienić, do 970-tki. będzie akurat a jak nie to poczekaj jak koledzy na zen2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio46 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Metro Exodus za dwa tygodnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Sam czekam @gucio46 Poza tym myślę, że zestaw da rade na średnich, ale minimalne spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Mam pytanie.Do procesora i7 2600K jaka będzie pasować karta graficzna z tych trochę tańszych,aby nie AMD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 25 minut temu, jurek48 napisał: Do procesora i7 2600K jaka będzie pasować karta graficzna Jeśli używka to gtx 970, jeśli nowa to 1060 3gb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio46 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Wymiana na i7 2600/3770 czy to będzie widoczna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 @gucio46, sam zobacz porównanie - http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/intel-core-i7-2600k-vs-intel-core-i7-3770k Będzie lepiej, ale czy odczujesz widoczną różnicę? Chyba nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio46 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 2 minuty temu, smox napisał: @gucio46, sam zobacz porównanie - http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/intel-core-i7-2600k-vs-intel-core-i7-3770k Będzie lepiej, ale czy odczujesz widoczną różnicę? Chyba nie. źle napisałem post mam Core i5-2500K Wymiana na i7 2600/3770 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brix32 Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Witam.Myślę o zakupie nowej karty grafiki w miejsce już posiadanego dziesięcioletniego Asusa GeForce GT 630 1gb i tutaj znalazłem się na etapie wyboru tejże. Ponieważ nowe karty grafiki są bardzo drogie np. cena Asusa Radeon Rx 6400 to około 1100zł., a tyle nie jestem skłonny wydać na kartę grafiki w zw. z czym mój wybór padł na używany GeForce GTX 1050 TI produkcji albo asusa albo msi (zależy co będzie dostępne), które można nabyć już za cenę około 400zł. Wielkich wymagań w tym względzie nie mam (dziesięć lat wystarczał mi ten Geforce GT 630), zresztą nadchodzą ciężkie czasy i komputer ma być energooszczędny do podstawowych zastosowań + stare gry (pięć lat i starsze) w które od czasu, do czasu grywam no i s.t.a.l.k.e.r. z modami w które grywam najczęściej. Ale do rzeczy, ponieważ gram aktualnie na Powrocie Szramy 2 na tym nowym silniku ogsr i w związku z tym mam pytanie - czy ta karta tj. GeForce GTX 1050 TI wystarczy, aby swobodnie grać sobie w modyfikacje na silniku ogsr w pełnych detalach? Ciekawią mnie wasze opinie na ten temat - min. na ich podstawie podejmę ostateczną decyzję odnośnie zakupu. Posiadam komputer z wymienioną płytą główną (stara dziesięcioletnia padła) msi B450-A PRO MAX z procesorem amd ryzen 3 1200af i 500W zasilacz chieftec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 @brix32 GTX 1050 Ti najczęściej obrażana karta na grupach na FB xd Nie ma co tutaj się w sumie za bardzo zastanawiać, jeżeli nie zamierzasz grać w żadnego Cyberpunka, CoDa (chodzi mi o te nowsze oczywiście) to śmiało tego GTXa możesz brać. 4 godziny temu, brix32 napisał: Powrocie Szramy 2 na tym nowym silniku ogsr i w związku z tym mam pytanie - czy ta karta tj. GeForce GTX 1050 TI wystarczy, aby swobodnie grać sobie w modyfikacje na silniku ogsr w pełnych detalach? Raczej tak. No to znaczy, ja nie wiem jak to wygląda w przypadku OGSR bo nie lubię modów na ShoCu, ale m.in u mnie Anomaly na DX11 z prawie wszystkim na maxa (no oczywiście nie będę dawał gęstości i wysokości trawy na full ;P) chodzi....cienko, a ja mam GTX 1070 od MSI, AMD Ryzen 3 4300GE i 8GB RAM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brix32 Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Witam i dziękuję za odpowiedź. Powrót Szramy 2 po instalacji miałem na średnich ustawieniach, trochę pozmniejszałem jakość cieni, rozdzielczość mapowania cieni, intensywność hdr i wyłączyłem krople na ekranie - przy pełnym oświetleniu dynamicznym i natywnej rozdzielczości monitora 1440x900 na tym starym GeForce GT 630 chodzi nawet płynnie. Wygląda na to, że chyba wezmę tego GeForce GTX 1050 TI. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 @brix32 Do stalkera na luzie wystarczy. Warto też się zająć RAMem xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brix32 Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 2 godziny temu, Suseł napisał: @brix32 Do stalkera na luzie wystarczy. Warto też się zająć RAMem xD Witam. Informacja od Kolegi o tym, że nie jest to zbyt popularna karta może pozwoli mi trochę zbić cenę. Z ram zaszalałem mam 24gb najtańszej 2666Mhz. Więc teraz praca na moim komputerze jest dosyć komfortowa i na braki pamięci nie mogę narzekać. Tylko właśnie tę kartę bym wymienił. Po dziesięciu latach ten GeForce GT 630 przestaje wystarczać no i monitor - ten może w przyszłym roku. Mam jeszcze pytanie odnośnie miejsca na forum z wiadomościami na temat tłumaczeń modów. Mam ochotę spróbować i może pozwoli mi to przypomnieć sobie rosyjski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 @brix32 Miło było przeczytać, że masz chęci wziąć się za tłumaczenia. Mamy na forum cały dział do tego przeznaczony. Nosi nazwę "ZAKĄTEK TŁUMACZA". Dla takich dopiero rozpoczynających przygodę z tłumaczeniami, też jest w nim podrozdział "Zgłoszenie dot. spolszczenia modyfikacji". Jeśli masz już upatrzonego moda od którego chcesz zacząć tłumaczenie, to załóż w nim temat z tą informacją. I napisz też jakiego wsparcia ( porad ) byś oczekiwał od tłumaczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi