cez137 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Witajcie, chciałem Wam przedstawić jak wyglądają u mnie zmiany w pliku fsgame a raczej nie wyglądają, nie wiedziałem za bardzo w którym dziale umieścić ten temat, gdyby coś nie teges to proszę przenieść, proces przedstawię na kilku fotkach, nie wiem jak inaczej to zrobić a temat mnie nurtuje już od dawna bo praktycznie w każdym modzie mam z tym problem i gram na niezmienionych wpisach, no więc wiadomo, otwieramy fsgame notatnikiem...itd, czynności w kolejności obrazków jak to u mnie wygląda, oczywiście po odmowie dostępu trzeba wrócić do ori pliku z niezmienionym wpisem false/true, aha bo może to ważne, sprzęt jakim dysponuje tez na foto, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 @cez137 no ale po kiego instalujesz z uporem maniaka Stalkera w tym Program Files? Później chcesz zmienić coś w piliku zapisać zmiany i dupa. Już ci ludzie tłumaczyli to milion razy, a ty znowu to samo. Weź chociaż zainstaluj tą grę w C:\Stalker czy jak tam sobie nazwiesz. Ewentualnie najpierw zobacz we własciwosciach tego fsgame czy nie jest zaznaczone, ze plik jest tylko do odczytu. Jesli tak to odznacz tą opcje i wtedy zobacz czy możesz dokonać zmian. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 @tom3kb 23 minuty temu, tom3kb napisał: no ale po kiego instalujesz z uporem maniaka Stalkera w tym Program Files? Później chcesz zmienić coś w piliku zapisać zmiany i dupa. Bo tylko tak mi chodzi, a tłumaczyłem milion razy że na D mi to nie chodzi 24 minuty temu, tom3kb napisał: zobacz we własciwosciach tego fsgame czy nie jest zaznaczone, ze plik jest tylko do odczytu. nie, nie jest zaznaczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Teraz, cez137 napisał: @tom3kb Bo tylko tak mi chodzi, a tłumaczyłem milion razy że na D mi to nie chodzi No toż ci mówię żebyś sprawdził i zainstalował w jakimś folderze bezpośrednio na C, i wtedy robił zmiany w pliku i zobaczył czy ci je zapisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 @cez137 a masz uprawnienia edycji pliku? We właściwości/zabezpieczenia. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 @tom3kb dobra spróbuję @boberm o widzisz! nie miałem, a myślał bym tydzień i bym nie wymyślił że to to, temat uznaję za wyczerpany, dziękuję Gdyby coś kiedyś będę się odzywał, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 (edytowane) W Win 7 i wyższych edycjach , jakiekolwiek poważniejsze działania na plikach z dysku C:/ są dozwolone generalnie tylko z konta Admina - i dlatego warto sprawdzać uprawnienia. Edytowane 31 Stycznia 2019 przez boberm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 @boberm nawet nie wiedziałem że coś takiego istnieje jak uprawnienia do edycji pliku, myślałem że to jakoś automatycznie się robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 @tom3kb 6 godzin temu, tom3kb napisał: Weź chociaż zainstaluj tą grę w C:\Stalker 5 godzin temu, tom3kb napisał: No toż ci mówię żebyś sprawdził i zainstalował w jakimś folderze bezpośrednio na C, i wtedy robił zmiany w pliku i zobaczył czy ci je zapisze. No niestety, fsgame zapisuje, ale zrobiłem taki mały eksperyment, zapisałem sobie ostatni sejw z poprzedniej gry i wkleiłem go do tych "nowych" sejwów, przy próbie wczytania wylatuje, nie wiem czy muszę grać od początku na tej nowej instalacji czy właśnie mogę sobie zastosować starego sejwa, o co chodzi dokładnie opisałem tutaj, ostatni post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 @cez137 Widocznie ten save jest uszkodzony. Jak masz, to sprawdź na wcześniejszy. Ale moja rada jest taka. To z doświadczenia. Jak coś nawalało w jednej instalce, to się z tej nawalającej niczego do nowej nie przenosi. Radzę wyczyścić katalog savów, albo usunąć go cały i zacząć nową grę. Jeśli w paczce z modem nie było pliku user.ltx , to pozwolić nowej instalce zrobić go od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 @kondotier ja tak właśnie myślałem że to tak będzie jak mówisz ale chciałem spróbować, a nóż by zaskoczył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi