PolskaStalkerka Posted February 14, 2019 Report Share Posted February 14, 2019 Więc w Agropromie(Czyste Niebo) w budce w której zaczyna się mini grę ze strzelnicą, znajdują się dwa pudełka tej dziwnej amunicji(po 30 sztuk) niepasującej do mojego pk i dragunova. Wie ktoś może w jakim pliku configów jest ona zapisana i pod jaką nazwą? Chciałabym przerobić ją na super specjalną amunicję, która pasuje do każdej spluwy i zabija każdego jednym strzałem(każdy shitmod musi mieć coś takiego), w zamian za fakt że w Zonie jest tylko 60 takich pestek. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawron Posted February 14, 2019 Report Share Posted February 14, 2019 Godzinę temu, PolskaStalkerka napisał: Wie ktoś może w jakim pliku configów jest ona zapisana i pod jaką nazwą? Parametry są w pliku "weapons.ltx", szukaj ammo_7.62x54_ap Nazwę i opis znajdziesz w pliku tekstowym "st_items_weapons" - ammo-7.62x54-ap - nazwa amunicji - ammo-7.62x54-ap_descr - opis Potrzebne pliki masz w poniższej tej paczce: gamedata.7z Spoiler 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boberm Posted February 14, 2019 Report Share Posted February 14, 2019 (edited) 1 godzinę temu, PolskaStalkerka napisał: Chciałabym przerobić ją na super specjalną amunicję, która pasuje do każdej spluwy i zabija każdego jednym strzałem(każdy shitmod musi mieć coś takiego), w zamian za fakt że w Zonie jest tylko 60 takich pestek. @PolskaStalkerka- aby wykorzystać ją w dedykowanych/przewidywanych do użycia przez Ciebie broniach musisz do każdej z tych broni z katalogu weapons dopisać ten typ amunicji. Na przykładzie: [wpn_svu]:WP_SVU ( znajdziesz w gamedata /config/weapons) ...... ammo_class = ammo_7.62x54_ap, ammo_7.62x54_7h14, ammo_7.62x54_7h1, ammo_7.62x54_izomorf, 7.62.x54mm PP......( tylko najpierw sprawdz nazwę tej amunicji w plikach) Na pzrykładzie ammo [ammo_7.62x54_ap] Do zmiany parametrów wystarczą Ci dwie wartości k_hit = 4.8 ( obrażenia) k_pierce = 2.25 ( penetracja ) Edited February 14, 2019 by boberm 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vidkunsen Posted February 14, 2019 Report Share Posted February 14, 2019 PolskaStalkerka - jest to typowa - 3 typy amunicja do tzw. 7,62x54 - 7,62X54R - "Szur-szurów", czyli SWD i SWDS, PKM oraz do CKM SGMB. Jest 17 typów tej amunicji z tego 6 produkowanych jest w Polsce. Gdzieś na forum podkopsałem spawner do nieba, wgraj i będziesz miała tej amunicji do oporu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolskaStalkerka Posted February 15, 2019 Author Report Share Posted February 15, 2019 Dzięki wszystkim ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts