SnajperPL Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Może ktoś coś ciekawego doradzi? Bo bardzo lubię tę modyfikacje, lecz nie mogę znaleźć fajnych i ciekawych dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 SnajperPL masz tak na początek, się spodoba to podkopsam więcej: http://synthira.ru/search?q=Lost+Alpha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Duża paczka z modami jest ciągle w produkcji, jak wyjdzie to na forum się pojawi na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 W międzyczasie daj sobie spokój z tym badziewiem i zagraj w jakiegoś porządnego moda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Myślałem, że @Sierioża od razu zaproponujesz Oblivion Lost Remake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 A słyszałeś kiedyś, żebym mówił o OLR? Co złego, to nie ja, to ten drugi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desolate Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 W dniu 25.03.2019 o 21:53, Sierioża napisał: W międzyczasie daj sobie spokój z tym badziewiem i zagraj w jakiegoś porządnego moda Hurr Durr. Lost Alpha = Shit - mode activated Mi się Lost Alpha podoba, bo lubię buildowe mapy a jak jeszcze dołożyć do tego to co zrobił Cromm z tymi lokacjami to jest już miodnie. Fakt LA nie jest wolna od błędów ale ostatnia wersja (1.4007) jest w miarę stabilna. I tak, w końcu zagrałem w Oblivion Lost Remake więc mam porównanie @SnajperPL Co to modów to właśnie 1.4007 ma launcher w którym znajdziesz sporo modów. Dzięki temu masz szybką i bezproblemową ich instalację, a także możliwość ich dezaktywacji bez usuwania ich 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 5 godzin temu, Nuclear Messiah napisał: Hurr Durr. Lost Alpha = Shit - mode activated No właśnie nie. Jedynym argumentem "obrońców" LA jest to, że im się ten mod podoba. Jedynym moim argumentem jest to, że mnie się nie podoba. Czyli 1:1. A biorąc pod uwagę fakt, że LA było zapowiadane jako TEN Stalker, raj utracony, ideał nad ideały... cóż. No nie ma to za wiele wspólnego z buildowską grą, jest tylko kolejną wariacją na jej temat. Rozwlekłą, pustą, wydawaną przez lata na raty i wiecznie niedorobioną. Grać nie zabraniam, ale po co tracić czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Mody: https://stalkermod.ru/Modyi-Lost-Alpha/ Lub wpiszcie w wyszukiwarkę: 1/ Сталкер Потерянная Альфа мода 2/ Моды Сталкер Lost Alpha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 39 minut temu, Sierioża napisał: A biorąc pod uwagę fakt, że LA było zapowiadane jako TEN Stalker, raj utracony, ideał nad ideały... cóż. No nie ma to za wiele wspólnego z buildowską grą, jest tylko kolejną wariacją na jej temat. Taaa, tylko że w 2013 roku Dezodor powiedział, że przestali robić LA z myślą odtworzenia tego, czym miał być pierwotnie Stalker, bo tego typu projektów było już w bród, a zamiast tego postanowili realizować swoje własne pomysły i idee (te słowa były jego odpowiedzią gdy został przez kogoś zapytany o to, co sądzi o OLR właśnie). Dlatego na dobrą sprawę nie ma co porównywać LA do OLRa, bo obydwa mody mają inne założenia. 45 minut temu, Sierioża napisał: Rozwlekłą, pustą, wydawaną przez lata na raty i wiecznie niedorobioną. Ta, tylko że po pierwsze: wzięli od kogoś z GSC kod źródłowy do silnika "Soczka", bo bez przeróbki tegoż silnika, połowa ficzerów by nie działała. Potem sobie ktoś z GSC o tym przypomniał i mieli 2 opcje: albo podpisać cyrograf, albo wrócić do buildów moda sprzed Bóg wie kiedy. Po drugie: mieli wyciek. I tutaj też mieli szczęście że GSC się zgodziło wydać moda jako standalone. W momencie gdy stary build moda wyciekł do internetu, prace nadal trwały, więc nie mieli innego wyjścia aniżeli wydać szybko to co mają, łatając tyle ile się da po drodze, a potem robić patche i fixy. 40 minut temu, Sierioża napisał: Grać nie zabraniam, ale po co tracić czas? Dla jednego strata czasu, dla innego czas dobrze i miło spędzony - dlatego, powiadam ja wam: nie dyskutujcie o gustach, bo koniec końców, jedyna opinia jaka się liczy, to wasza własna i tyle. A jak już dyskutować zaczniecie, to tylko wojny z tego będą Kto chce, ten niech gra, kto nie chce, niech nie gra. I bum, wszyscy zadowoleni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Ogólnie Lost Alpha jest modem bardzo dobrym,jednak nie tym co obiecywała ekipa Dezowave i chyba tylko to napędza wodę na młyn jej przeciwnikom. Ekipa obiecywała jedno twierdząc że tak będzie na pewno a potem się okazywało,że nagle z tego rezygnujemy i skupiamy się na czymś innym i z reguły były to pierdółki mało potrzebne. Lost Alpha jest rozbudowanym Cieniem Czarnobyla z przywróconymi wyciętymi rzeczami i dodaniem własnych elementów. Fabularnie w DC jest lepiej niż w wersji 1.3 i z zasiedleniem lokacji jest spory progres,ale wciaż może być lepiej. Na pewno LA zaszkodził wyciek wczesnej wersji. Gdyby mod wyszedł pierwszy raz w czasie gdy pojawiła się wersja Developers Cut na pewno opinie i oceny byłyby lepsze. Nie widzę sensu rzucania błotem w stronę modyfikacji i twierdzenia że jest kiepska,bo taka nie jest. Włożono ogromny nakład pracy i temu nikt nie zaprzecza,jednak skoncentrowano się głównie na oprawie i ficzerach...Przez to ucierpiała fabuła oraz zasiedlenie lokacji. Ukończyłem wersje 1.3003 i obecnie gram sobie w DC 1.4005 i widać poprawę gołym okiem. Mam nadzieję że wersja 1.5 będzie w końcu taka jak być powinna. Do ideału nie brakuje wiele, wystarczy poprawić historię, dodać trochę więcej pobocznych "cepoczek" i jeszcze poprawić A-Life oraz spawn Stalkerów na lokacjach,by coś się działo...brakuje spontanicznych potyczek Stalkerów z bandytami czy wojskowymi, stalkerów szukających artefaktów i przeszukujących ciała, rzucających śruby w anomalie jak to było w buildach itp. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi