PiwoZnawca Posted March 30, 2019 Report Share Posted March 30, 2019 Witam. Nie zmienia mi się reputacja. Wykonuję zadania, zabijałem wszystkich po kolei, a wartości liczbowe w PDA stoją w miejscu. Próbowałem zaczynać różnymi frakcjami w sandboxie jak i z fabułą. Jakie akcje trzeba wykonywać w grze żeby zmieniła się reputacja. Grałem na czystym CoC bez żadnych dodatków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton Gorodecki Posted March 30, 2019 Report Share Posted March 30, 2019 Reputacja wzrasta bardzo powoli. Wystarczy żebyś zabił członka neutralnej frakcji, a wtedy spadnie ci ona o 1000 pkt. Zadania poboczne (przynieś, zabij, eskortuj) i zabijanie bandytów wrogów własnej frakcji oraz mutantów da ci od 10-50 pkt reputacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiwoZnawca Posted March 30, 2019 Author Report Share Posted March 30, 2019 (edited) Oto chodzi że nawet jak zabiję członka frakcji to reputacja się nie zmienia. Za zadania teraz nic nie dostaję. Co bym nie robił to punkty reputacji wogóle się nie zmieniają. Edited March 30, 2019 by PiwoZnawca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton Gorodecki Posted March 31, 2019 Report Share Posted March 31, 2019 Dziwne... Dla pewności zacznij grę Samotnikiem i zabij kilku członków własnej frakcji. Sprawdź czy spadła ci reputacja. Upewnij się, że twoja instalka moda jest "czysta". Jeśli sam nie namieszałeś w ustawieniach, to musi być problem instalki moda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiwoZnawca Posted March 31, 2019 Author Report Share Posted March 31, 2019 Zacząłem Samotnikiem i wybiłem cały Kordon. Wyświetliło mi info że reputacja spadła, ale w PDA nic się nie zmieniło. Nadal neutralny i 0 punktów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junx Posted March 31, 2019 Report Share Posted March 31, 2019 @PiwoZnawca grasz na hybrid'dzie (jeśli tak to który) czy czysty coc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiwoZnawca Posted March 31, 2019 Author Report Share Posted March 31, 2019 Czysty CoC. Nawet bez spolszczenia próbowałem nie zmieniając żadnych ustawień w grze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anton Gorodecki Posted March 31, 2019 Report Share Posted March 31, 2019 Jeśli nic w nim nie grzebałeś, a instalacja moda jest prawidłowa to moim zdaniem masz uszkodzoną instalkę. Próbowałeś reinstalować/ściągnąć ponownie archiwum z grą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiwoZnawca Posted March 31, 2019 Author Report Share Posted March 31, 2019 (edited) Pobrałem jeszcze raz CoC 1.4.12, patch 1.4.22. Wypakowałem CoC na dysk w innym miejscu niż CoP, patch wypakowałem do folderu z CoC. Uruchomiłem grę jako Samotnik w Kordonie i wybiłem ponownie cały obóz. Reputacja spada, ale w PDA nadal bez jakichkolwiek zmian. Neutralny dla wszystkich frakcji oprócz wojska, bandytów i monolitu. Nie jest to może najważniejsze, gdyż reputacja działa, ale miło by było gdyby w PDA wartości się zmieniały skoro taka funkcja jest. Edited March 31, 2019 by PiwoZnawca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
3OM6AKAH Posted March 31, 2019 Report Share Posted March 31, 2019 To nie jest błąd instalacji - w wersji 1.4.22 ta funkcja PDA po prostu nie działa. Z kolei np. w Powrocie Legendy działa, ale tylko w jedną stronę, tzn. odnotowuje wzrost reputacji, a przy jej spadku wartości w tabeli pozostają bez zmian. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiwoZnawca Posted March 31, 2019 Author Report Share Posted March 31, 2019 Dzięki. A ja kombinuje jak głupi. Myślałem że to jest funkcjonalne i tylko u mnie nie działa, a to tylko ozdoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts