Necrontyr8989 Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Witam. Jest to zadanie: "Zakłócenia radiowe: Znajdź zaginiony oddział". Otóż dobiegam sobie do tego miejsca koło jakiegoś wybrakowanego i zniszczonego placu zabaw i dostaje aktualizacje misji by przeszukać ciało. Niestety nie ma żadnego ciała, leży jedynie jedna sztuka broni. Wczytywałem zapis gry kilka razy przed podjęciem zadania i za każdym razem to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 @Necrontyr8989Z tym zadaniem może występować problem, był parę razy opisany tutaj co prawda w SGM 2.0 + Geonezis ale coś czuję, że może wystąpić w każdej wersji. Jest to też opisane w poradniku do Geonezisa. Cytat Operacja Wulkan jest zadaniem pobocznym, nie musisz go wykonywać. Kłopot był jeśli wziąłeś tą misję razem z misją z linii fabularnej z podstawki "Zakłócenia Radiowe" Nie spawnował się wtedy trup żołnierza z ładunkiem wybuchowym co uniemożliwiało wejście do przedszkola. Jeśli weźmiesz zadanie "Operacja Wulkan" po zakończeniu zadania " Zakłócenia Radiowe" a przed " Zbadaj źródło sygnału" czyli bieganiem za Striełokiem, żadnych kłopotów mieć nie będziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Czyli koniec gry. Widzę że ten kto robił moda nie ma bladego pojęcia jak sie robi gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Błędy zdarzają się najlepszym nie wiem czy idzie to jakoś obejść. Chyba tylko wcześniejsze zapisy jeśli masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Co powinienem wyjąć z tego ciała? Jeśli tylko ładunek wybuchowy to żaden problem, mam ich pełno. Jeśli jakąś fleszke albo PDA to może w spawnerze będzie. Żebym tylko jeszcze wiedział co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Trzeba by sprawdzić czy z tymi ładunkami da się iść do przedszkola wysadzić drzwi i dalej ruszyć questy. Już nie pamiętam jak szła główna fabuła w Zewie ale pewnie wysyłał nas tam dowódca to nie wiem czy tak da się to obejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Otwierasz ui_main_menu.script. Szukasz: elseelseif db.actor~=nil and dik==DIK_keys.DIK_F5 then self:mod_options() Dopisujesz: elseelseif db.actor~=nil and dik==DIK_keys.DIK_F6 then give_object_to_actor("pri_a25_explosive_charge_item") give_info("pri_a22_actor_in_zone_pri_a22_find_squad") give_info("pri_a22_scene_done") Uruchamiasz grę, wczytujesz. Wciskasz Escape, potem F6 i znowu Escape. Materiały wybuchowe masz w plecaku. Edit: dla potomności - w razie problemów plik do podmianki w folderze gamedata/scripts ui_main_menu.script Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) 6 minut temu, Sierioża napisał: Otwierasz ui_main_menu.script. Szukasz: elseelseif db.actor~=nil and dik==DIK_keys.DIK_F5 then self:mod_options() Dopisujesz: elseelseif db.actor~=nil and dik==DIK_keys.DIK_F6 then give_object_to_actor("pri_a25_explosive_charge_item") give_info("pri_a22_actor_in_zone_pri_a22_find_squad") give_info("pri_a22_scene_done") Uruchamiasz grę, wczytujesz. Wciskasz Escape, potem F6 i znowu Escape. Materiały wybuchowe masz w plecaku. To będą zwykłe ładunki czy specjalne? Edytowane 1 Maja 2019 przez Necrontyr8989 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Czarodziejskie. Chłopie, nie mam pojęcia Sprawdź i daj znać czy zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 2 minuty temu, Sierioża napisał: Czarodziejskie. Chłopie, nie mam pojęcia Sprawdź i daj znać czy zadziała. Po twojej nowelizacji gre wywala do pulpitu zanim jeszcze się Menu załaduje. Zresztą mam już zapas ładunków niestety żadne drzwi w przedszkolu nie ulegają eksplozji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 A z jakim logiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Sam zobacz xray_sarkazm.log Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Wyślij mi na pw ten ui_main_menu.script. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necrontyr8989 Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) Dzięki wielkie, po zespawnowaniu ruszył filmik i fabuła tom3kb Poratujesz może poradnikiem z zadaniami do tego moda? Gdzieś kiedyś miałem zapisane i nie moge odszukać Edytowane 2 Maja 2019 przez Necrontyr8989 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi