Czujny Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Była mowa, że warto zapłacić za powinnościowców schwytanych przez ludzi Borowa, ale niestety przy mojej pierwszej wizycie mam przy sobie raptem 14 tysięcy rubli. W związku z tym rodzą się pytania. Czy stalkerów powinności trzeba wykupić za pierwszą wizytą u bandziorków czy można też zapłacić przy okazji? Jeśli chcę ich uratować siłowo, to czy mogę kropnąć Borowa i jego ekipę bez żadnego uszczerbku dla późniejszej fabuły? No i co w momencie jeśli żadna z tych opcji nie wchodzi w rachubę? PS: niezwiązane z tematem... Stalkerzy złodzieje na fermie. Ich wątek jest później rozwinięty czy mam walić im po nogach z automatu za wykiwanie mnie na 800 rubli? (tak, tak wiem... zawsze odchodzi tam oszustwo, po prostu jestem ciekaw czy coś z tym wątkiem zrobiono czy zostawiono tak jak jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 W przypadku mojej sytuacji było tak, że gdy podchodziłem do bazy bandytów nagle wykonało mi się zadanie na uwolnienie tego powinnościowca co stoi na zewnątrz (nie wiem jakim cudem), ale niestety nic nie miał mi do powiedzenia i jakby się zglitchował stojąc ciągle w niewoli. A ten drugi w klatce został uwolniony dał mi jakąś nagrodę nie pamiętam co to i próbował wydostać się, że tak powiem na własną rękę xD co skutkowało jego śmiercią. Identyczną sytuacje miałem w OP 2.0 a przeszedłem prawie całą gre, więc drastycznych skutków tego nie ma. Wątpię żeby to popsuło dalszą rozgrywkę, najwyżej ominie mnie pare drobnych zadań. Jeśli coś jest dalej z nimi związane to chętnie się dowiem w tym temacie. Co do stalkerów złodziei, z nimi chyba nic nie jest związane. To takie naciągnięcie nas na kase i wypad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 11 godzin temu, Czujny napisał: czy mogę kropnąć Borowa i jego ekipę bez żadnego uszczerbku dla późniejszej fabuły? PS: niezwiązane z tematem... Stalkerzy złodzieje na fermie. Ich wątek jest później rozwinięty czy mam walić im po nogach z automatu za wykiwanie mnie na 800 rubli? (tak, tak wiem... zawsze odchodzi tam oszustwo, po prostu jestem ciekaw czy coś z tym wątkiem zrobiono czy zostawiono tak jak jest). 1. Borov . Jest potrzebny dla dalszej fabuły , no i Żyła-handlarz - w początkowych stadiach gry jest chyba jedyną opcją zdobywania wódki. 2. Stalkerzy . Z tego co grałem - możesz ich puknąc bez żadnego ujemnego skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 25 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Gdzieś obiło mi się o uszy, że wykupienie chłopaków pozwala na zdobycie w późniejszym czasie bardzo dobrego artefaktu, który w innym przypadku jest dostępny tylko za ciężką kasę od Sacharowa. Źródła tych rewelacji nie kojarzę. Dzięki za info o Borovie i stalkera, tylko nadal nie wiem czy ruszając w Mroczny Parów i zostawiając chłopaków w niewoli nie zablokuję sobie możliwości ich późniejszego wykupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 36 minut temu, Czujny napisał: Gdzieś obiło mi się o uszy, że wykupienie chłopaków pozwala na zdobycie w późniejszym czasie bardzo dobrego artefaktu, który w innym przypadku jest dostępny tylko za ciężką kasę od Sacharowa. Źródła tych rewelacji nie kojarzę. To moje rewelacje.Artefakt nazywa sie "Zywe Serce". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 25 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 1 godzinę temu, boberm napisał: To moje rewelacje.Artefakt nazywa sie "Zywe Serce". W takim razie na pewno wiesz. Mam za chłopaków zapłacić od razu przy pierwszym spotkaniu czy mogę później, przy kolejnej wizycie u Borowa? Tylko o to mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Ja zapłaciłem od razu , podczas pierwszej wizyty . A że ociągałem się z pójściem do DM - to kasy trochę miałem - ot tyle , że po transakcji zostałem "gołodupcem". Podejrzewam przewrotnośc Twórców - tzn - jeżeli byłeś ( lub jesteś) u Borova i w tym momencie masz linię dialogową to należy z niej skorzystać. Miałem coś podobnego w Agro w kwestii pomocy w walce jakiegoś bodajże najemnika- wystarczyło że w podróży z punktu A do punktu B "zahaczyłem" Agro ... i gostek zniknął gdy wróciłem zająć się sprawą.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 25 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Borow chce 40 tysięcy, a ja mam raptem 14 kawałków przy sobie. Nie ma opcji żebym dorobił brakującą kwotę zbierając drobnicę po dolinie. Trzeba cofnąć save. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 U mnie zadanie zaliczyło się od tak.. gdy sobie szedłem. Pieniążków nie udało mi się zapłacić bo i nie było już komu. I teraz uwaga taka rada jeśli chcecie aby Sieroża przeżył czy jak mu tam. To po uwolnieniu go z klatki musicie teleportować się na inne terytorium. W trybie off towarzystwo do siebie nie strzela. Tak było w OP-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 (edytowane) @Czujny , @Ignachinio - ten quest ma dodatkowe -rzekłbym- dno. Dzięki niemu wzrasta także reputacja u Powinności. W którymś momencie gry - po zaliczeniu pierwszego zadania dla Wolności (pomoc Maxowi w likwidacji placówki ) przy małej reputacji zdarzy się na 100% , że któryś z Duty przy wejściu do Baru zacznie strzelać do Was. I będzie problem. Edytowane 26 Maja 2019 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi