czernobyl10 Posted June 16, 2019 Report Share Posted June 16, 2019 Większość z członków naszego forum posiada konto na Steamie. Wygodna aplikacja ale również kłopotliwa. Myślę że temat jest potrzebny a w razie kłopotów i rozwiązań problemów warto pisać w nim aby inni członkowie forum wiedzieli co zrobic. Mam zainstalowaną jedną grę z całej dużej biblioteki i jest nią ARMA3. Postanowiłem więc sobie zagrać w nocy. Wszystko na początku było dobrze. FPS ponad 35 to dużo na tak źle zoptymalizowaną grę. Do pewnego momentu gdy FPS spadły do 1. Pokaz poklatkowy, wyświetlanie artefakrów, ogólnie zwiecha gry i totalna zwiecha komputera. Restart. Po restarcie ponownie odpalam grę i jakie jest moje zdziwienie. We włączonej grze wyskakuje komunikat o treści: wyłącz grę i poczekaj aż Steam zainstaluje grę i potrzebne DLC. Więc wyłączam grę i wchodzę w bibliotekę a tam w zainstalowanych grach liczba - 0. Co jest grane. Przetrząsam internet i znajduję rozwiązanie: komputer miał połączenie z internetem ale restart komputera spowodował to iż serwer Steam nie zapamiętał iż mam grę zainstalowaną. Rozwiązanie: włączyć instalowanie gry, steam przeprowadza analizę dysku i po chwili mamy zainstalowaną grę która defakto nigdy nie była odinstalowana. To rozwiązanie sprawdza się do wszystkich gier które mamy w biblotece Steam. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts