Filippo23 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Witam. Mam dla Was rzecz, ułatwiającą grę. Mianowicie, sami zmienicie rzeczy otrzymywane na początku gry. Zaczynamy od ściągnięcia Stalker Data Unpackera, do pobrania, KLIK Robimy wszystko wg. Readme. Gdy będziemy mieli wszystkie pliki, wchodzimy w unpacker\unpacked\scripts\dialogs_marsh i otwieramy. Naszym oczom ukazuje się taka zawartość: function tutorial_give_equipment(first_speaker, second_speaker) dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "ammo_12x70_buck", 10) dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "ammo_9x18_fmj", 10) dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "wpn_bm16") dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "wpn_pm") dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "wpn_knife") dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "detector_simple") dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "bandage", 20) dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "medkit", 10) dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "antirad", 12) end function disable_input() level.disable_input() --printf("marsh_dialogs ") end function enable_input() level.enable_input() --printf("marsh_dialogs ") end function disable_ui() level.show_weapon(false) -- get_console():execute("hud_crosshair 0") -- get_console():execute("hud_weapon 0") level.disable_input() level.hide_indicators_safe() local hud = get_hud() hud:HideActorMenu() hud:HidePdaMenu() --printf("marsh_dialogs ") end function enable_ui() level.show_weapon(true) -- get_console():execute("hud_crosshair 1") -- get_console():execute("hud_weapon 1") level.show_indicators() level.enable_input() --printf("marsh_dialogs ") end function run_tutorial() game.start_tutorial("part_1_pda") end Nas interesują tylko pierwsze linijki do end Załóżmy, że chcemy mieć na początku AK 74. Więc dodajemy linijkę dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "wpn_xxx") gdzie xxx to nazwa broni, tutaj ak74. Teraz, trzeba tylko dodać amunicję. Więc wchodzimy w unpacker/unpacked/configs/wepaons Będzie tam sporo plików LTX broni. Wchodzimy w plik w_ak74 i szukamy linijki ammo_class = ammo_5.45x39_fmj, ammo_5.45x39_ap ; name of the ltx-section of used ammo Patrzymy, aha, amunicja 5,45x39_fmj. Więc wracamy do naszego dialogs_marsh i dodajemy linijkę dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "x", y) gdzie x, to nazwa amunicji, w tym przypadku ammo_5.45x39_fmj (to trzeba dokładnie wpisać!), a y to ilość "paczek" amunicji, np. 10. Powinno to wyglądać tak: function tutorial_give_equipment(first_speaker, second_speaker) dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "ammo_12x70_buck", 10) [b]dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "ammo_5.45x39_fmj", 10) dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "wpn_ak74")[/b] dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "wpn_pm") dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "wpn_knife") dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "detector_simple") dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "bandage", 20) dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "medkit", 10) dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "antirad", 12) Teraz, wystarczy tylko zapisać, i na starcie mamy ak74 i 10 paczek ammo do niego! Mam nadzieję, że wyjaśniłem dobrze. Jak nie, to pisać. Postaram się jeszcze dodać pancerze na początku, tylko muszę znaleźć pliki odpowiedzialne za nie, właściwie tylko ang. nazwy. I co jeszcze - działa to jak modyfikacja, bo pod taką podchodzi. Więc, jak w takim przypadku, w pliku fsgame.ltx należy zmienić linijkę $game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata\ na $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 No panie kolego,konkret robota... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Świetnie , wielkie podziękowania . Jak by wyszło jeszcze z jakimś pancerzem i marzenie, z najlepszym detektorem? To by można wreszcie bez stresu przez Bagna pomykać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Spokojnie, i tym się dzisiaj zajmę ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp3cu Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Jak chcesz lepszy detektor to linie dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "detector_simple") zmień na: dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "detector_elite") A jak chcesz lepszy kombinezon to wstaw linie np.egzoszkielet: dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "exo_outfit") lub SEVA: dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "scientific_outfit") I dobrej zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 A też dobra robota, mr sp3cu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demonstal Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Dzięki, przetestowałem i też użyłem tak innej broni, wszystko działa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp3cu Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 A teraz skoro już wiemy jak dodawać broń do gry bez problemowo.:lol: Zrobimy nową broń naprzykład AS VAL up2 na naboje do kałacha czego nie ma w stalkerze CS a by sie przydał:) Edytujemy plik w_val.ltx który znajduje sie w gamedata\configs\wapons I na samym końcu po linii: upgrade_scheme = upgrade_scheme_u7a dodajemy linie: [wpn_val_up2]:wpn_val ammo_class = ammo_5.45x39_fmj, ammo_5.45x39_ap cost = 0 quest_item = true upgrades = up_gr_a_val, up_gr_b_val, up_gr_c_val, up_gr_d_val, up_gr_e_val installed_upgrades = up_gr_b_val, up_gr_d_val, up_gr_bd_val upgrade_scheme = upgrade_scheme_u7a w ten sposób powstała broń Val na ammo 5,45 już udoskonalona. Nastepnie w pliku dialogs_marsh.script dodajemy linie: dialogs.relocate_item_section_to_actor(first_speaker, second_speaker, "wpn_val_up2") I powodzenia ) [ Dodano: 2008-12-16, 16:12 ] Kontynuujac kącik moja nowa broń dziś czas na vintoreza Zatem otwieramy plik w_vintorez.ltx i na samym końcu dodajemy linie: [wpn_vintorez_up2]:wpn_vintorez $spawn = "weapons\vintorez_up2" ammo_mag_size = 20 ammo_class = ammo_5.45x39_fmj, ammo_5.45x39_ap fire_modes = 1, 2, -1 upgrades = up_gr_a_vintorez, up_gr_b_vintorez, up_gr_c_vintorez, up_gr_d_vintorez, up_gr_e_vintorez installed_upgrades = up_ab_vintorez, up_cd_vintorez, up_e_vintorez, upgrade_scheme = upgrade_scheme_u7a W ten sposób otrzmujemy vintoreza na amunicje do kałacha z magazynkiem na 20 naboi i posiadajacy 3 tryby strzelania 1-ogień pojedynczy 2-seria 2 pociski -1 ogień ciagły to tyle i postepujemy analogicznie jak powyżej broń nazywa sie wpn_vintorez_up2 ze wszystkimi udosknaleniami Powodzenia ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Witam! kolejny raz zasiadłem do CS, ale potrzebowałem odmiany więc zainstalowałem Random Mode, wszystko fajnie tylko jeszcze przydały by się jakieś itemy z początku. Fajne wiec powyższą metodą wrzuciłem Winchester'a i Vintorez'a dodałem elite skaner i SAVE żeby nie marnować pieniędzy i czasu tylko cieszyć się freeplayem powpisywałem w przedmioty wszystkie UPy....a i zamieniłem winchestera slot z 2 na 1.... no i odpalam nową grę..wczytuje się i w momencie w którym powinien się włączyć film gra crashuje i wyskakuje BugTrap...zmieniłem z powrotem w fsgame.ltx z true/true na false/true i włączył się film i było widać przez chwile tekstury i kawałek Lebiediewa tak jak to na pojęcia jest i od razu BT... nie mam pojęcia dlaczego. Pomożecie? ...-Provokator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Pole 'slot' informuje, w którym slocie ma być broń. Ikona karabinu nie zmieściła się w okienku, stąd ten błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Ale jeszczę nie dostałem tej broni a animacje też dałem na 1. Wogóle wcześniej jak modyfikowałem handlarzy to też nie chciało hulać i BT wyskakiwały....przy jakiejkolwiek modyfikacji.... Edit: Sorry dałem na 2 w Vin'ie slot = 1 ; // secondary animation_slot = 2 ; type of the animation that will be used ale Winchester ma slot = 2 ; // secondary animation_slot = 9 ; type of the animation that will be used Chodzi mi o to żebym nie przekładał w ekwipunku Vin'a z Winchesterem tylko żebym mógł rolką zmieniać. Na końcu zdania zawsze stawiamy jedną kropkę.-Provokator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Jakie animacje? Pokaż log (było omawiane, gdzie takowy znaleźć). BT wyskakiwały Zainstaluj najnowsze patche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 No a Random Mod bedzie działać z patchem .07 czy .08 ? BT są tylko po modyfikacji plików ...no raz mi przycieła grafika i wywaliło ale to norma z moim syfem w systemie.... Postaraj się pisać dokładnie-Provokator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Też tak miałem. Random Mod działa na 1.5.08 OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Napewno dziala z 07. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 No ok dzieki spróbuje....to jak powinienem zmienić sloty w Winchesterze żęby móbł być w ty mmiejscu w ktorym chce? I jakie wartości mam wpisać... znaczy ikona w iwentarzu bedzie mała...znaczy po umiesczeniu w slocie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Musisz zmniejszyć wartość tych linijek: inv_grid_width = X inv_grid_height = X Powinno zadziałać, jednak ikona będzie bardzo mała i nie będzie pasować do reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 To ja mam jeszcze jedno pytanko: Jak w taki sposób wpisałem UPy to one sie nie beda się gryzły? Bo normalnie trzeba wybierac kierunek rozwoju, i gdzie moge znaleść jakie uleprzenie co robi, znaczy sie co oznacza np. up_gr_g_wincheaster1300 .... poniżej podałem to jak wpisałem upgrady do Winchestera jak widać, ale widziałem w czyimś poście inne wpisy wiec nie wiem do końca o co chodzi... :roll: upgrades = up_gr_a_wincheaster1300, up_gr_b_wincheaster1300, up_gr_c_wincheaster1300, up_gr_d_wincheaster1300, up_gr_e_wincheaster1300, up_gr_f_wincheaster1300, up_gr_g_wincheaster1300 installed_upgrades = up_gr_a_wincheaster1300, up_gr_b_wincheaster1300, up_gr_c_wincheaster1300, up_gr_d_wincheaster1300, up_gr_e_wincheaster1300, up_gr_f_wincheaster1300, up_gr_g_wincheaster1300, upgrade_scheme_u9d upgrade_scheme = upgrade_scheme_u9d EDIT: I w ostateczność nikt mi nie powiedział czy nic innego nie koliduje i czy wogóle dobrze że zmieniłem linijke "slot"..... EDIT2: Zainstalowałem pacha x.08 potem znowu skopiowałem pliki Random Mod'a i zmieniłem tylko plik Siodorovicza...i znowu kiedy uruchamiam gre w momencie w którym kończy się wczytywanie ekran robi się czarny i wyskakuje BT mówiac że coś mu nie pasuje w xrGame.dll ...i za cholere nie mam pojecia dlaczego.... :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haker69 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 no to jest konkretna robota :!: :!: :!: :!: :!: :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Drugie ostatnie pouczenie - używasz za dużo emotikonów. fidi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Pisz wtedy, jak będziesz mieć jakieś pytania lub problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi