Filippo23 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Dziś pokażę Wam, jak zmienić rzeczy, które są na sprzedaż u handlarzy, jak zwiększyć ich ilość. Posłużę się plikiem handlarza Czystego Nieba. Jak w każdej modyfikacji, należy wypakować pliki, program do tego potrzebny znajduje się kilka tematów niżej. Zaczynamy od rozpakowania plików, zgodnie z Readme. Potem, wchodzimy w unpacker\unpacked\configs\misc\trade\trade_trader_mar_csky naszym oczom ukaże się pokaźny plik, jednak my zajmiemy się tylko broniami. ;Î?óć?? wpn_pm = 1, 3 wpn_pb ;NO TRADE wpn_fort = 1, 3 wpn_hpsa ;NO TRADE wpn_beretta ;NO TRADE wpn_walther ;NO TRADE wpn_sig220 ;NO TRADE wpn_colt1911 ;NO TRADE wpn_usp ;NO TRADE wpn_desert_eagle ;NO TRADE wpn_bm16 = 1, 3 wpn_toz34 = 1, 3 wpn_wincheaster1300 ;NO TRADE wpn_spas12 ;NO TRADE wpn_ak74u = 2, 3 wpn_mp5 ;NO TRADE wpn_ak74 = 2, 3 wpn_abakan ;NO TRADE wpn_l85 ;NO TRADE wpn_lr300 ;NO TRADE wpn_sig550 ;NO TRADE wpn_groza ;NO TRADE wpn_val ;NO TRADE wpn_vintorez ;NO TRADE wpn_svu ;NO TRADE wpn_svd ;NO TRADE wpn_rg-6 ;NO TRADE wpn_rpg7 ;NO TRADE wpn_g36 ;NO TRADE wpn_fn2000 ;NO TRADE Jak widać, handlarz CN mam mało rzeczy na sprzedaż. Zatem, jeśli chcemy powiększyć jego wybór, np. o SVD to zastępujemy "no trade" na dowolne 2 liczby, odpowiadające za ilość towaru, np. wpn_svd =3,4 Za mało? To może dodamy też FN2000; czyli: wpn_fn2000 =1,2 I... wystarczy zapisać, stworzyć odpowiednio w głównym katalogu gry: Clear Sky\gamedata\configs\misc\trade i wkleić tam modyfikowany plik handlarza, dowolnego. Oraz, tak jak wszędzie, zmienić linijki w fsgame.ltx Ważne - edytować możemy każdy plik handlarzy, każdą rzecz, którą ma mieć, nie tylko broń. Źyczę miłej i owocnej gry! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
transadwens Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Próbowałem pozmieniać handlarzy w Cieniu Czarnobyla. Nie udało mi się to i niestety nie wiem czemu. Rozpakowałem plik gamedata.db0 do folderu. Następnie otworzyłem config\misc\trade_freedom. Zauważyłem, że są tam dość dziwne parametry rzeczy do kupienia (np. 1, 0,9) i taki parametr mają prawie wszystkie giwery. Może wlazłem w zły plik, nie wiem. Pozmieniałem więc kilka broni i naboi. Potem zapisałem i przeniosłem plik do nowo wytworzonego w S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl folderu gamedata\ configs\misc\trade. Zmieniłem też linijkę w fsgame.ltx tak jak trzeba. Uruchomiłem i klapa. Nie działa :-x Jakby ktoś mógł mi pomóc w tym, byłbym naprawdę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ja tam radzę nauczyć się czytać. I wyciągać wnioski. Drugie zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
transadwens Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 OK. Wiem że to jest instrukcja do Czystego Nieba. Ale pytam jak się to robi w Cieniu, jak ktoś by wiedział. Foldery są podobne więc próbowałem tym samym sposobem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 wpn_fn2000 =1,2 1 - ilość sprzedawanych przedmiotów u handlarza 2 - oznacza to, jaką szansę będzie mieć handlarz na posiadanie przedmiotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
transadwens Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 fajnie wiedzieć :-> Ale czy mógłbym prosić o jakieś wskazówki dotyczące jak to wszystko sprawnie pozmieniać w Cieniu Czarnobyla? Bo jest tam kilka bugów (wkurzających) i może pewne modyfikacje sprostują niedokładności Gry ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Tak też jest w SOC z tym, że wygląda to tak (na podstawie pliku trade_trader.ltx): [trader_generic_buy] Linijka odpowiada za przedmioty u handlarza. [supplies_start] Przedmioty na starcie gry. [supplies_after_fabric] Przedmioty po powrocie z Laboratorium X-18. [trader_start_sell] Wartość sprzedawanych przedmiotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
transadwens Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Rzeczywiście, na podstawie trade_freedom.ltx mniejwięcej się to pokrywa, po wykonaniu misji zmieniają się pewne przedmioty. Czyli nie skopałem zmian w pliku. A zatem coś źle zrobiłem w kopiowaniu, tworzeniu folderów itp. Tylko, że nie wiem jak to ma wyglądać w Cieniu Czarnobyla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Też kiedyś miałem takie problemy, po prostu zrób to od nowa i powinno działać. W tym wypadku rób to z dokładnością. W pliku trade_freedom.ltx mogą być nieco inne linijki, ale jak znasz troszeczkę angielski, to się połapiesz. A taka jest lokalizacja w SOC: gamedata\config\misc\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
transadwens Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ciekawa sprawa. Nie wiem czy jest to zasługą tego, że źle pozmieniałem wartości czy nie, ale Skillflint trzyma w łapach teraz Dragunova, a nie tak jak zawsze TRs 301 czy GP 37. [ Dodano: 2009-01-04, 21:35 ] Elvis, jesteś mistrzem. Działa wszystko poprawnie, są giwery i naboje. Wystarczyło pogrzebać, okazało się, że jednak źle zmieniłem w .ltx, ale teraz już wiem co. Filippo23, nie wiem czy w CN rzeczywiście jest taka lokalizacja "Clear Sky\gamedata\configs\misc\trade ", ale w CC powinna być taka jak podał Elvis, czyli zamiast configs - config. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Czy ja pisałem cokolwiek, że w CS jest gamedata? Tak, coś w tym stylu napisałeś - Elvis Scatter unpacker\unpacked\configs\misc\trade\trade_trader_mar_csky Ale gamedata, a unpacked, poza tym, że spełniają tę samą rolę, mają inną nazwę! A właściwie, to się wyraziłem źle. Chodzi mi o to, że nie pisałem, że w CS jest folder gamedata Edit: Jeszcze gorzej. Gamedata, jako rozpakowane - chodziło mi o to, nie o folder służący temu, aby gra widziała modyfikacje. Tu się zgadzam. Należy utworzyć gamedatę, i podaną ścieżkę z wykonanej modyfikacji, i wkleić plik(i). Tu się zgadzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
transadwens Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 chodzi mi o te foldery, które trzeba stworzyć i tam wrzucić te zmienione pliki .ltx. W modyfikacjach w CC trzeba wrzucać to do "STALKER\gamedata\config\misc". Jeszcze raz dzięki za porady. Teraz jak pozmieniałem, to bugi już nie przeszkadzają tak bardzo. Udało mi się nawet nieźle zmodyfikować kombinezony :-D można teraz biegać w Exosceletonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 To już kiedyś było, chodzi o bieganie w Egzo, w modzie. Łatwy start, razem z dobrą bronią na starcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daemon 2000 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witam, Morze ktoś wie jak zrobić to samo tylko w Wolności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Słownik do języka angielskiego i polskiego naprawdę by Ci się przydał... Oto mała rozpiska: trade_forester.ltx - Leśnik w Czerwonym Lesie trade_saharov.ltx - profesor Sacharow nad Jantarem trade_trader_agr_stalker.ltx - handlarz w bazie stalkerów w Agropromie trade_secret_trader_agr_stalker.ltx - drugi handlarz w bazie stalkerów w Agropromie trade_trader_agr_duty.ltx - Mitaj, handlarz Powinności w Agropromie trade_trader_mar_csky.ltx - profesor Susłow, handlarz w bazie Czystego Nieba trade_trader_red_underground_trader.ltx - handlarz stalkerów w podziemiach Czerwonego Lasu trade_trader_esc.ltx - Sidorowicz w schronie w Kordonie trade_trader_esc_stalker.ltx - Walerian, handlarz stalkerów w Kordonie trade_trader_gar_bandit.ltx - Ząb, handlarz bandytów na Wysypisku trade_trader_val_freedom.ltx - Aszot, handlarz Wolności w Mrocznej Dolinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daemon 2000 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 To ja akurat bym sie domyślił tylko gdy wchodze w unpacked\configs\misc\trade to mam tylko plik handlarza czystego nieba a nie np.Sidorowicza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 TYLKO? Wiesz, nie będziesz miał spisu handlarzy, tylko frakcji. Będzie to obowiązywało prawdopodobnie dla wszystkich handlarzy danych frakcji. P.S Można dodać, aby sprzedawali pendrive'y :-> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Dla mnie bomba. Prosze o takiego modzika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Ten poradnik jest po to, żeby samodzielnie stworzyć takiego moda, a nie na pokaz. Teraz powinieneś wiedzieć o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turysta Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 A może mi ktos powiedzeć co i jak z cenami tych przedmiotów. Chodzi mi dokładnie za ile można kupiż i za ile można sprzedać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ceny: Przedmioty - configs\misc\items.ltx Artefakty - configs\misc\artefacts.ltx Broń - configs\weapons\w_*.ltx Pole 'cost'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 A gdzie są zapisane kody pendrivów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Prawdopodobnie w items.ltx. Zawsze można poszukać w plikach frazy 'pendrive' itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi