Vorenus Opublikowano 31 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Witam ponownie! Znowu wróci?em do Soljanki, mam jednak problem. Rozmywa - zamazuje mi obraz podczas rozgl?dania si? za pomoc? myszki. W bezruchu obraz jest ostry, gdy poruszam si? na boki, do ty?u i do przodu za pomoc? klawiatury te? jest ok. Wszystko psuje si? gdy tylko obróc? si? za pomoc? myszki lub staj?c w miejscu zaczn? rozgl?da?. Podmienia?em ju? mysz i niczego to nie poprawi?o, próbowa?em po?onglowa? ustawieniami w opcjach gry ale bez skutku, cho? by? mo?e nie zastosowa?em odp. kombinacji? Czy kto? mo?e mi podpowiedzie? jak uzyska? stabilny obraz podczas ruchu za pomoc? myszy? Komp. Athlon 5200+ 3G RAM GF 8800 GTS Sterowniki 257.21_desktop_winxp_32bit_international_whql Soljanka 19.04.2010 bez poprawek i shaderów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 To jest tak zwany Motion blur.Usu? folder shaders z gamedata je?li nie chcesz tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 portals, dzi?kuj? za szybk? odpowied? ale niestety nie pomog?o. S?dz?, ?e to rozmycie nie jest zamierzonym celem autorów ale jakim? cyber - przekle?stwem które mnie dopad?o. Mo?e jaki? programik trzeba zainstalowa? albo Soljanka w tej wersji wymaga nie znanych mi sterowników. Napisz? jeszcze raz - poruszaj?c si? za pomoc? strza?ek (lewo, prawo, góra, dó?) obraz jest ostry, id?c i rozgl?daj?c si? z myszy jest rozmyty, m?czy wzrok i psuje gr?. Mo?e kto? si? ju? z tym boryka? i napisze jak ten problem wyeliminowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Mia?em taki problem, ale tylko przeinstalowanie mi pomog?o. Mia?em tak gdy gra?em w SoC z modem OL a pó?niej go usun??em i te rozmycie si? pojawi?o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 reinstal te? niczego nie zmieni?, zainstalowa?em najnowsze sterowniki do karty i ciut, ciut lepiej albo przyzwyczai?em si? ju? do tego rozmycia. Jak uda mi si? wyeliminowa? to napisz? jak. Zastanawiam si? czy warto ustawia? w opcjach antyaliesing i filtrowanie anizotropowe (mog?em napisa? z b??dami) bo jako? nie mog? dopatrze? si? ró?nicy przy w??czonych> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Antyaliasing to wyg?adzenie powierzchni, ja je zauwa?y?em na rozdzielczo?ci 1280×1024 ale na podstawowej 1024 te? wida?. A filtrowanie to nie wiem co to ale mam w??czone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi