Fiedia Cezar Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 Kupiłem GTA IV, ale wiele "smaczków" mi umyka.Szukałem w necie, niestety, spolszczenia KINOWEGO, nie ma.Naczytałem się, że gra zabugowana i wszyscy czekają na poprawki. Na tyle, o ile znam angielski, z radarem i samochodem -zrobim co musim-, :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Link niesprawdzony: http-~~-//rapidshare.com/files/170430874/Spolszczenie_PC_GTAIV_thx-Tomexki5519.zip Poza tym oficjalne spolszczenie do tej gry nie istnieje i raczej nie powstanie. Cenega Poland nie ma zgody od Rockstar Games na polonizację gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 13 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Nie mogę ściągnąć pliku.Przerywa mi Avast, informując o wirusach.To, że nie ma oficjalnego spolszczenia, to wiem. Szkoda, może CDA zamieści polonizaję, tak jak kiedyś.Nie rozumiem polityki Rockstar w stosunku do Cenegi.A swoją drogą, to ciekawe, jak ma się używanie nieoficjalnej polonizacji(oczywiście za zgodą autora), z prawami autorskimi producenta gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Próbowałeś zamknąć Avasta? Chociaż to i tak pewnie nic nie da, ten program, to jedno wielkie *****. Bez urazy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 13 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Nie chcę zamykać Avasta, wolę poczekać, albo grać bez polonizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Avast! to jeden z najlepszych antywirusów. Pozostawiając go włączonym masz pewność, że komputer nie będzie zagrożony (kiedyś go wyłączyłem i zawirusował mi się komputer). Niespełna rok temu była recenzja polskiej wersji GTA: San Andreas w czasopiśmie CD-Action, gdzie redaktorzy wyłapali kilka błędów i źle przetłumaczonych zdań. Osobiście posiadam San Andreas po polsku i według mnie polonizacja jest dosyć sztywna, lecz narzekać nie wolno, gdyż o wiele lepiej się gra. To prawdopodobnie za sprawą tamtej recenzji jak i artykułów w internecie, sprzedaż GTA: San Andreas spadła wielokrotnie. Jeśli Rockstar Games zabroniło tłumaczenia i modyfikacji plików ( i tak u nas jest), to instalacja nieoficjalnego spolszczenia jest po prostu nielegalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Avast! to jeden z najlepszych antywirusów. Chyba darmowych(...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Avast! wcale nie jest darmowy, chociaż istnieje taka wersja. Ale to nie temat o antywirusach (zachęcał do założenia tematu, tam możemy toczyć polemikę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 13 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Dzięki Elvis.Miałem właśnie takie podejrzenia, chodzi o polonizację i prawa autorskie, ponieważ mam bardzo sztywne zasady dotyczące cudzej własności, będę grał w wersję po angielsku.Ale szkoda, Ty znasz bardzo dobrze angielski, grałeś w GTA IV , ja niektórych kwestii (slang itp.) totalnie nie rozumiem , dużo się traci?, a druga sprawa, kupiłem San Andreas od razu, na początku (tak jak teraz), a potem wyszła wersja i tańsza i po polsku :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Niektórych rzeczy nie da się odwrócić, ale nie martw się tym ;-) Trochę się traci, lecz najprzyjemniejsza jest jednak rozgrywka. Ja często traktowałem GTA, jako grę do zabawy, chyba wiecie, co mam na myśli. Nie przejmuj się tym, są gorsze nieszczęścia ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 13 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Masz rację Filippo, dlatego jestem fanem GTA, trochę mobilizuje mnie to do sięgania po słownik :mrgreen: , tylko moi rówieśnicy dziwnie na mnie patrzą, jak rozmawiam z ich potomstwem o GTA. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymcio29 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Spolszczenie do GTA 4 od Cenegi nie wyjdzie bo Rocktar Game nie wydało pozwolenia na zrobienie oficjalnego spolszczenia. Możemy liczyć tylko na jakieś amatorskie spolszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 www.gtapolska.pl - i wszystko jasne. Nareszcie powstało profesjonalne (choć stworzone przez amatorską grupę polonizacyjną) spolszczenie do GTA IV. Na tej stronie możecie ściągnąć wersję testową, gdzie na razie przetłumaczono ok. 25% gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi