Jump to content

GTA IV spolszczenie

Fiedia Cezar
 Share

Recommended Posts

Nie mogę ściągnąć pliku.Przerywa mi Avast, informując o wirusach.To, że nie ma oficjalnego spolszczenia, to wiem. Szkoda, może CDA zamieści polonizaję, tak jak kiedyś.Nie rozumiem polityki Rockstar w stosunku do Cenegi.A swoją drogą, to ciekawe, jak ma się używanie nieoficjalnej polonizacji(oczywiście za zgodą autora), z prawami autorskimi producenta gry.

Avast! to jeden z najlepszych antywirusów. Pozostawiając go włączonym masz pewność, że komputer nie będzie zagrożony (kiedyś go wyłączyłem i zawirusował mi się komputer). Niespełna rok temu była recenzja polskiej wersji GTA: San Andreas w czasopiśmie CD-Action, gdzie redaktorzy wyłapali kilka błędów i źle przetłumaczonych zdań. Osobiście posiadam San Andreas po polsku i według mnie polonizacja jest dosyć sztywna, lecz narzekać nie wolno, gdyż o wiele lepiej się gra. To prawdopodobnie za sprawą tamtej recenzji jak i artykułów w internecie, sprzedaż GTA: San Andreas spadła wielokrotnie. Jeśli Rockstar Games zabroniło tłumaczenia i modyfikacji plików ( i tak u nas jest), to instalacja nieoficjalnego spolszczenia jest po prostu nielegalna.

Dzięki Elvis.Miałem właśnie takie podejrzenia, chodzi o polonizację i prawa autorskie, ponieważ mam bardzo sztywne zasady dotyczące cudzej własności, będę grał w wersję po angielsku.Ale szkoda, Ty znasz bardzo dobrze angielski, grałeś w GTA IV , ja niektórych kwestii (slang itp.) totalnie nie rozumiem , dużo się traci?, a druga sprawa, kupiłem San Andreas od razu, na początku (tak jak teraz), a potem wyszła wersja i tańsza i po polsku :cry:

• 7 months later...