sp3cu Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Szukam moda z możliwością zamontowania celownikia do vipera 5 Z góry dzieki za link:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Plik: configs\weapons\w_mp5.ltx Linijka: scope_status = x Wartość: 0 = dodatku nie można zamontować 1 = dodatek zamontowany na stałe 2 = dodatek można zamontować O ile pamiętam, Viper 5 nie ma w modelu lunety, więc może nie zadziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp3cu Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Już bróbowałem z każdym typem celownika. Podejrzewam że albo nie ma tekstury? Albo trzeba zmienić typ broni? Ale nie widziałem żadnego działajacego moda, ale wszystkich nie przegladałem wiec może jakiś gość już to zmajstrował :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Dodaj jeszcze takie linijki (jeśli nie istnieją podobne lub takie same): zoom_enabled = true scope_zoom_factor = 30 scope_name = wpn_addon_scope scope_texture = wpn_crosshair scope_x = 60 scope_y = -2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp3cu Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Nie da rady nawet z celownikiem od lr 300 wysypuje sie przy synchronizacji przy ustawieniach zoom_enabled = true ; zoom_rotate_time = 0.25 scope_zoom_factor = 50 ; scope_texture = wpn_crosshair_l85 <---<( tekstura od celowniaka) scope_name = wpn_addon_scope_susat scope_x = 60 scope_y = -5: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 W takim razie pozostaje Ci tylko modeling w programie 3D Studio Max. Jednak miałem rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpionnik Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Podobnie miałem jak chciałem zamontować tłumik do swd, na ikonie broni tłumik się pojawiał, ale w momencie, kiedy chciałem broń umieścić w rękach wywalało na pulpit powodu braku takiego modelu. Mam pytanko w tym studio 3D max trudno jest stworzyć taki model. Nigdy się w to nie bawiłem, więc pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Tylko doświadczeni użytkownicy potrafią tworzyć modele. Wiedzę zdobywa się poprzez własne doświadczenie. Poczytaj poniższe artykuły: http://sdk.stalker-game.com/en/index.php?title=Maya_tutorial http://sdk.stalker-game.com/en/index.php?title=Model_export_tutorial http://sdk.stalker-game.com/en/index.php?title=Weapon_model_creation_(HUD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpionnik Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Na pierwszy rzut oka wygląda to skomplikowanie, ale spróbuje wgryźć się w temat i zobaczymy, jakie będą tego efekty. Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi