Maro -PL- Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Ja najpierw grałem Viperem z Bagien. Następnie zdobyłem od martwego stalkera IL 86. Następną broń zdobyłem w ciekawy sposób, mianowicie w bazie Powinności po emisji leżał martwy żołnierz (Dokładnie to w budynku w którym jest generał Kryłow) i zabrałem mu ulepszony "Na Powinnościowa Modłe" AKM 74/2, i to była naprawde dobra broń. Później zabiłem stalkera w Jantarze i zabrałem mu Wintar BC. Pukawka z jaką kończyłem to ulepszony Wintar BC od leśnika. W elektrowni dostaję od Czystego Nieba FT200M. Teraz wytłumacze dlaczego Wintar BC jest dla mnie uniwersalny. Podczas wymiany ognia z wrogiem, chowam się za jakąś skrzynką lub przeszkodą terenową i tylko sie wychylając strzelam w głowe wrogom. W tunelach i budynkach używam Powinnościowego AKM 74/2. Taki jest mój uniwerslany zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Jeżeli używasz Vintara to proponował bym używać Avalancha (czy jak się to pisze) te same obrażenia ale celność większa i szybkostrzelność taka snajperka z większym magazynkiem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 PMm (Makarov PM),Obrzyn BM-17, SPSA14, Akm 74/2U, GP 37, Wintar BC, do tego pestki są dość popularne w zonie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 mi dużą "przysługę" oddał AKM 47 (bodajże tak się nazywał) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 groza 5.45 - jest w każdej części, w CS i COP można z niej zrobić minisnajperkę nadającą się też do walki w zwarciu. Dobre obrażenia, dostępna amunicja, podpinany celownik, no i oczywiście granatnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganges Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 AS VAL I tyle, potężny nabój oraz możliwość zrobienia "budżetowej" wersji VSS. Dobry do walki w zwarciu i na dystans. A najważniejsze to - najlepszy na pijawki :) a mieć coś na pijawki to PRIORYTET, przynajmniej mój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 a mieć coś na pijawki to PRIORYTET, przynajmniej mój. Mój też. Nie cierpię skurczybyków. Ale ja uważam tak, jak pisał Yurek: "Gauss Giwera Najlepsza na Monstera". Jeden strzał i wszystko, za wyjątkiem Nibyolbrzyma, odchodzi do Krainy Wiecznych Łowów. Natomiast jako broń główna, tak jak u przedmówcy AS VAL - ulepszony na maksa "wałek" z optyką poradzi sobie ze wszystkim, a po założeniu optyki x1,5 świetna broń również do walki miejskiej. A jeżeli gramy w jakiegoś "survivalowego" moda, gdzie o takie rarytasy jak VAL jest niezmiernie trudno, to należy jak najszybciej położyć łapki na Abakanie i znaleźć PSO-1. Ten zestaw jest dobry na wszystko, a amunicja, włącznie z tą ppanc jest relatywnie tania i łatwo dostępna. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Ale jako że to temat o Czystym Niebie, to Gauss nie działa na żywe organizmy :) IMHO najlepszą bronią jest SPAS. Podrasowany na naboje kulowe i strzałkowe ma spory zasięg i skuteczność, a przy śrucie...wszystko ładnie odlatuje :) Fakt, jakąś snajperkę mieć trzeba, żeby przejść zadanie przy moście do Limańska. Gdyby nie to, można spokojnie całą grę przejść ze strzelbą i jakimś porządnym pistoletem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganges Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 A jeśli chcecie uniwersalnej strzelby to polecam TOZa, tudzież Hunting Rifle. Mimo .że to dubel w over-under, to szybko go można przeładować, a celność, lekkość, moc rażenia, i wygoda obsługi jest świetna. Po nagwintowaniu lufy strzelając na duże odległości wypalając jednocześnie z obydwu luf jest lepsza niż Dragunov :D. Przy moim pierwszym podejściu do CoP pozbyłem się jej dopiero w ostatniej misji jak mi z rąk wypadła :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tribik Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Jak dla mnie najlepszą bronią i najbardziej uniwersalną jest WintarBC.Dobry nawet na bliskie spotkania , tylko trzeba się nim poprawinie obsługiwać czyli po kliknięciu na danego stalkera , którego chcemy zabić.U boku Wintara może spoczywać zwykła strzelba.Ja tak zrobiłem w Zewie Prypeci i miałem wszystkie możliwe osiągnięcia dla dobrego Stalkera :D Broń-Przypływ Druga broń-Eliminator (strzelba) ulepszone na full jak jest tylko to możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi