Vorenus Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Witam w Nowym Roku! Zainstalowałem wreszcie upragnionego C.S.-a, gram na patchu 1.5.07 jak doradziliście zainstalowałem Random Mod i.... znowu ta kropka zamiast krzyża jako kursor celownika. Mam już swoje lata i od 3 lat jestem okularnikiem, kursor kropka to nie na moje oczy. Spotkałem się już z podobnym problemem w Oblivion Lost i znalazłem poradę na zmianę kropki w krzyżyk: Trzeba skasować pliki cursor.dds i cursor_blank.dds z gamedata\textures\ui oraz w pliku system.ltx w sekcji [hud_cursor] zmienić cross_length = 0.000 na 0.015 i mamy stary kursor. Niestety w Random Mod analogicznie postąpić nie można.... Wiem że Elvis Scatter jest współautorem Randoma. Może jest sposób ma powrót do kursora z czystej wersji? Jeżeli tak to napiszcie Mużyki bo przyjdzie zagrać na czyściochu a w Random jest kukurydza i woda mineralna... Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Iceman Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Oficjalnie i nieoficjalnie Michu stworzył moda samemu. Ja mu pomagałem przy tworzeniu niektórych elementów i naprawie błędów, czyli ich rozwikłaniu... Tak więc nie wiem dokładnie co tam Michu pozmieniał. Spróbuj w ten sposób: [hud_cursor] cross_length = 0.006 min_radius = 0.001 max_radius = 0.02 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vorenus Posted January 1, 2009 Author Report Share Posted January 1, 2009 Dzięki Elvis! Kursor celownika jest lepszy niż w oryginale. Dużo pomocy i mądrych porad znalazłem na tym forum, nie mędrkowanie a konkrety. Niestety sam chyba niewiele wniosę bo jestem kiepski w informatyce, za to chętnie podzielę się wiadomościami z misji i ekwipunku, nie zawsze jednak mogę regularnie tu zaglądać... :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garand1939 Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 (edited) Przepraszam pomyłka. post do skasowania. Edited August 12, 2014 by Garand1939 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawron Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Myślę , że ten temat zawsze będzie aktualny .Zaraz poszperamy . Warto zerknąć do porad kolegów : http://stalkerteam.pl/topic/754-celownik/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Allen Posted August 12, 2014 Report Share Posted August 12, 2014 Zamykam, w temacie który gawron podał jest wszystko opisane. Powód Zamknięcia : Temat z 2009 roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts