The Witcher Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 W tym tutorialu napiszę jak zmieniać uzbrojenie postaci, posłużę się przykładem Wilka 1. Zapoznajemy się z TYM tematem 2. Przenosimy folder unpacked z folderu upackera do głównego folderu z grą i zmieniamy jego nazwę na gamedata 3. Otwieramy plik fsgame.ltx jakimś edytorem tekstowym (np.notatnikiem). Znajdujemy linijkę: Kod: $game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata\ I zmieniamy ją na: Kod: $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\ 4. Przechodzimy do folderu: gamedata\configs\gameplay i otwieramy np. notatnikiem plik character_desc_escape.xml Znajdujemy linijkę: esc_wolf_name ui_npc_u_neutral_2 Î???í?é ń??ëę??. Ä???ëüí?? ?íôî???ö?? î?ńó?ń?âó??. esc_wolf stalker stalker_terrain characters_voice\human_02\stalker\ 300 0 actors\stalker_neutral\stalker_neutral_2 [spawn] \n device_torch \n wpn_ak74u \n ammo_5.45x39_fmj = 1 \n wpn_pm \n ammo_9x18_fmj = 1 \n grenade_rgd5 = 2 \n wpn_binoc = 1 \n #include "gameplay\character_items.xml" #include "gameplay\character_food.xml" #include "gameplay\character_drugs.xml" #include "gameplay\character_criticals_4.xml" esc_wolf_talk esc_wolf_other_works esc_wolf_brother_complete esc_wolf_novice_complete esc_wolf_novice_fail esc_wolf_about_zone esc_wolf_about_around esc_wolf_about_you treasure_dialog Uzbrojenie jest w linijkach: [spawn] \n device_torch \n wpn_ak74u \n ammo_5.45x39_fmj = 1 \n wpn_pm \n ammo_9x18_fmj = 1 \n grenade_rgd5 = 2 \n wpn_binoc = 1 \n Zmieniamy je np. na: [spawn] \n device_torch \n wpn_lr300 \n ammo_5.56x45_ss190 = 1 \n wpn_fort \n ammo_9x18_fmj = 1 \n grenade_rgd5 = 2 \n wpn_binoc = 1 \n Teraz wilk będzie miał TRs 301 z amunicją i pistolet Fora UWAGA!!! ZAWSZE PO INSTANCE BRONI/PRZEDMIOTU MUSI BYĆ \n Teraz napiszę co jest w poszczególnych plikach: character_desc_agropom - stalkerzy w agropomie character_desc_darkvaley - stalkerzy w dolinie mroku character_desc_escape - stalkerzy w kordonie character_desc_garbage - stalkerzy na wysypisku character_desc_limansk - stalkerzy w limańsku character_desc_marsh - stalkerzy na bagnach character_desc_military - stalkerzy w magazynach wojskowych character_desc_red_forest - stalkerzy w czerwonym lesie character_desc_yantar - stalkerzy w jantarze Jeśli macie jakieś pytania to piszcie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbdm2 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Sorki że pytam ale jak ściągam tego unpackera to jest nie moge otworzyć Plis podaj link bo mi tamten coś nawala :cry: A jak ściągnę to pisze stalker_soc_and_cs_unpacker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Unpacker jak i link do niego działają jak najbardziej prawidłowo. Podstawa internauty to posiadanie WinRara lub Total Commandera do rozpakowywania plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saku Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Witam! ja mam pytanie jak edytować swój własny ekwipunek. Konkretnie chodzi mi o to że chcę dodać sobie więcej apteczek (jestem już w elektrowni, i została tylko jedna- lipa:P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Nie ma takiej możliwości. Możesz jedynie zmieniać przedmioty otrzymywane za zadania lub pomoc. Jeśli rozpocząłbyś grę od nowa, to oczywiście mógłbyś zmodyfikować spawn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi