metek58 Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Mam problem. Gdy zapisuję plik tekstowy, obok tworzy mi się plik .bak, którego nie potrzebuję. Czy można to gdzieś wyłączyć? Proszę o poradę. Nadmieniam, że dwa dni temu stawiałem system, a przed tym nie miałem tych plików .bak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 .bak to po prostu backup - kopia zapasowa. W jakim programie zapisujesz? Jeśli Notepad++ to w ustawieniach masz zakładkę "kopia zapasowa", gdzie znajdziesz ścieżkę do backupów i opcję tworzenia cyklicznych kopii zapasowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 9 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Zapisuję WinMerge i Notatnikiem. Nie próbowałem w innych edytorach. Nie znalazłem w Notatniku tego, co pozwoliłoby na taką zmianę. Dzięki, w WinMerge znalazłem opcję wyłączenia tego. Jeśli to pojawi się w Notatniku, to nie wiem gdzie szukać. Już wszystko gra, w WinMerge było ustawione tak, aby robić backup pliku. W Notepadzie też ustawię tak, aby nie było backupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi