metek58 Posted July 9, 2019 Report Share Posted July 9, 2019 Mam problem. Gdy zapisuję plik tekstowy, obok tworzy mi się plik .bak, którego nie potrzebuję. Czy można to gdzieś wyłączyć? Proszę o poradę. Nadmieniam, że dwa dni temu stawiałem system, a przed tym nie miałem tych plików .bak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 9, 2019 Report Share Posted July 9, 2019 .bak to po prostu backup - kopia zapasowa. W jakim programie zapisujesz? Jeśli Notepad++ to w ustawieniach masz zakładkę "kopia zapasowa", gdzie znajdziesz ścieżkę do backupów i opcję tworzenia cyklicznych kopii zapasowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metek58 Posted July 9, 2019 Author Report Share Posted July 9, 2019 Zapisuję WinMerge i Notatnikiem. Nie próbowałem w innych edytorach. Nie znalazłem w Notatniku tego, co pozwoliłoby na taką zmianę. Dzięki, w WinMerge znalazłem opcję wyłączenia tego. Jeśli to pojawi się w Notatniku, to nie wiem gdzie szukać. Już wszystko gra, w WinMerge było ustawione tak, aby robić backup pliku. W Notepadzie też ustawię tak, aby nie było backupu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts