Skryty Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Witam wszystkich po długiej dość przerwie. Kiedyś na forum tejże portalu wspominałem o tym, że mam zamiar wstawić swoje prace, najnowsze w dodatku. Dlatego, po kilku latach udało mi się w końcu stworzyć pracę inspirowaną serią S.T.A.L.K.E.R. Mimo braku chęci, braku weny, czasu oraz przede wszystkim, lenistwa, pewne umiejętności ma się we krwi . Dlatego przedstawiam Wam najnowszy rys związany z daną tematyką. P.S. Gdyby dany temat nie miał danego miejsca, ino gdzie indziej, z góry przepraszam i proszę o sprostowanie. Uczynię, by było wszystko na swoim miejscu. 3 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Codziennie przerzucam kilka, czasem kilkanaście prac ze wschodu i marudzę pod nosem, że u nas tego jak na lekarstwo, a tu niespodzianka. Dawaj więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 22 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 @Sierioża Postaram się w czasie naszkicować więcej i tutaj wstawiać swoje szkice związane z tematyką Zony. Dzięki za motywację a propos. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 4 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie na forum S.T.A.L.K.E.R TEAM po przerwie. Gość z bandażami, ksywka "Mumia". Przedwczoraj będąc po pracy, zrobiłem szybki szkic (15 - 30 minut) będący moim zamysłem, konceptem, który siedział w mojej głowie od długiego czasu. Szkic jest dosłownie mały, stworzyłem go za pomocą cienkopisu i co nieco ołówka HB. Mam zamiar w przyszłości narysować i przedstawić postać z uniwersum S.T.A.L.K.E.R- a w całej okazałości. Edytowane 4 Lipca 2020 przez seb-stryl 3 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 (edytowane) HB ile? niby średnie ale też mają podklasy. Edytowane 4 Lipca 2020 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 2 godziny temu, seb-stryl napisał: Mam zamiar w przyszłości narysować i przedstawić postać z uniwersum S.T.A.L.K.E.R- a w całej okazałości. Podrzuci się wtedy ten projekt Azetrixowi i poproszę go ładnie żeby wykonał model do np. ZP. 2 godziny temu, seb-stryl napisał: Gość z bandażami, ksywka "Mumia". Jedyny prawilny gość z bandażami którego znam jest w spoilerze Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 (edytowane) Bardziej wygląda na pojedynek z miotaczem ognia lub spotkanie z anomalią - ksywka "cyklop". Edytowane 4 Lipca 2020 przez vidkunsen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Znowu moje pierwsze skojarzenie z tym szkicem było takie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 A moje skojarzenie seria "horrorków" Darkman z lat dziewięćdziesiątych 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 4 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Godzinę temu, vidkunsen napisał: HB ile? niby średnie ale też mają podklasy. Owszem, są podklasy np. 7 HB, czyli bardzo miękki grafit w ołówku. U mnie to była zwyczajna HB. Taki równoważnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 @seb-stryl kuźwa może i ja bym sobie coś z nudów znowu spróbował pokaleczyć i nabazgrać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 @seb-stryl Z tymi bandażami to jakoś pasowałby mi do Grzechu. A pierwsze skojarzenie to Joshua Graham z Fallout NV: Spoiler 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 Mi się skojarzyło z Serbami co byli szpiegami u czetników w komandosach z Nawarony - to tłumaczenia szefa czetników czemu jego ludzie mają bandaże na trelinach: flammenwerfer. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 4 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2020 1 godzinę temu, tom3kb napisał: @seb-stryl kuźwa może i ja bym sobie coś z nudów znowu spróbował pokaleczyć i nabazgrać Powodzenia . Jak ma się chęci, czas i wenę, a przede wszystkim pomysł, to satysfakcja gwarantowana. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 (edytowane) Szybki i zarazem mały *dosłownie* szkic z głowy (15-20 minut czasu wykonania) praktycznie i dosłownie zrobiony, na odwal się, powiedziałbym . Rysuneczek przedstawiający najemnika walczącego i jednocześnie wykonującego zlecenia od wyższych sfer, w Zonie. Szkic tworzony, by w miarę nie wyjść z wprawy, z zapomnienia. Edytowane 16 Sierpnia 2020 przez seb-stryl 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 21 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 (edytowane) Aktualizacja 21.10.20 Bo to zły stalker z niego był. Praca z wyobraźni. Znakiem rozpoznawczym, że rysunek ma zawierać elementy z serii S.T.A.L.K.E.R jest moja próba odwzorowania Nibypsa. Jak wyszło, jak widać. Dłuższy pod kątem czasu wykonania (1 godzina w przybliżeniu), ale nadal mały szkic. Zawsze coś się naszkicuje, choćby dla samej przyjemności. Dodam od siebie, że gdybym poświęcił rysunkowi dużo, dużo więcej czasu, efekty byłby lepsze, ale tylko częściowo. Nie jest tak idealnie, wręcz z niebiańską łatwością przerzucić obrazów z myśli, wyobraźni na papier. Edytowane 22 Października 2020 przez seb-stryl 4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2020 @seb-stryl Bardzo klimatycznie. Trzeba mieć wyobraźnie, ale i jednocześnie talent. Może Cię natchnie do wykonania jakiegoś rysunku. Tark - Zapomniany mutant: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 22 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 (edytowane) 5 godzin temu, Agrael napisał: @seb-stryl Bardzo klimatycznie. Trzeba mieć wyobraźnie, ale i jednocześnie talent. Może Cię natchnie do wykonania jakiegoś rysunku. Tark - Zapomniany mutant: Hmm...ciekawa i dość znana koncepcja mutanta-Tarka, że niewykorzystany nie dość w oryginalnej serii S.T.A.L.K.E.R-a, to i w modyfikacjach nie widywać tego mutka. Bardzo duża szkoda. Być może wezmę się za tworzenie Tarka w przyszłości. Zobaczę, co da się zrobić. Dzięki Agrael za podsunięcie pomysłu. Fakt, trzeba mieć umiejętności w tworzeniu, ale też niezłą wyobraźnię. Po większości artystów z ich umiejętnościami, co tworzą swe dzieła, w tym z serii S.T.A.L.K.E.R-a, to idzie paść z wrażenia. Edytowane 22 Października 2020 przez seb-stryl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 22 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2020 (edytowane) Seb-stryl - zajrzyj, 22.09.2020 - Tark i inne: Dark Path. Edytowane 22 Października 2020 przez vidkunsen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 25 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 (edytowane) Aktualizacja 25.10.20 Tym razem coś dla odmiany. Bo to był dobry stalker z niego. Niechaj Zona lekką mu będzie. Dość mały szkic robiony z wyobraźni opierając się na koncepcjach, wzorach jak krzyż prawosławny, maska typu "Chomik" i koncepcja niewykorzystanego w grze serii S.T.A.L.K.E.R mutanta- Tarka. Czas wykonania rysunku to półtorej godziny. Przyznam szczerze, że tak brzydkiego rysunku dawno nie rysowałem, zwłaszcza mutanta- Tarka. Wstawiam ten rysunek, bo w końcu znów coś nabazgroliłem na szybko, bo potem z moją weną może być różnie. :( Byle do przodu. Edytowane 25 Października 2020 przez seb-stryl 4 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 2 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 (edytowane) Aktualizacja, 2 lutego 2021 roku. Dzisiaj będąc w domu po dość ciężkim dniu pracy, postanowiłem naszkicować postać będącą jednym z wielu w Zonie, stalkerem. Narysowanie szkicu potrwało mi co nieco dłużej niż z godzinę i w dalszym ciągu jest to zaledwie ułamek całego formatu A4. Sugerowałem się cosplay'em od DrJorusa, którego jego fotografie poruszające tematykę z uniwersum S.T.A.L.K.E.R-a możemy zobaczyć na deviantart (ot tak, dla zainteresowanych). Sam szkic jak widzicie, wyszedł mi co nieco niemrawy, można pomyśleć, że większość lepiej by to zrobiła i to przyznam szczerze . Z drugiej strony, przynajmniej coś stworzyłem nowego i wiem, że szybko nie skończę w swoim życiu z rysowaniem, którego ma się we krwi. Miłego oglądania. Edytowane 2 Lutego 2021 przez seb-stryl 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 4 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Aktualizacja 04.02.21 W dniu dzisiejszym podjąłem stworzenie dość szybkiego szkicu, bo tym razem z godzinę, nie więcej, przedstawiającego banditosa z Zony. Zauważyłem, że gdy jestem w nerwach, zwłaszcza po pracy, gdzie wszyscy mają gdzieś, a "Ty" się przykładasz wzorowo i solidnie, zdecydowanie lepiej mi się rysuje. Gdzieś tą złość, negatywną energię trzeba rozładować w bezpieczny i cichy sposób. Rysowanie w moim przypadku pozwala rozładować tą właśnie energię. i to najlepiej z uspokajającą muzyczką w tle. Po ukończeniu rysunku cała mi ta złość przeszła i myślę, że warto było mając do tego jeszcze satysfakcję, mimo rozwalonych w rysunku proporcji i pewnych mankamentów. Szkic wykonałem z głowy mając "jakiś" tam koncept w łepetynie. Skrótem mówiąc, szkic stworzony z wyobraźni . Obok banditosa wrzucam dla porównania plik, raczej skan, jak są małe rysunki nabazgrolone na formacie A4. Miłego oglądania wszystkim życzę. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 @seb-strylTe szkice nadawały by się do jakiejś takiej planszowej stalkerskiej gierki Mi się skojarzyły z kartami spotkań z Magicznego Miecza. Tam takie czarnobiałe były. Swego czasu dużo w to się grało. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 4 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) @tom3kb Kurczę, te rysuneczki do gry fabularnej sporo wnoszą do klimatu, atmosfery gry. Potrafią poruszyć wyobraźnię. W mym przypadku i też, jeżeli coś mnie przyciągnie i zafascynuje i zarazem mam wenę twórczą, podejmuję się tworzenia rysunku. . Nie lubię tworzyć, robić czegoś na siłę. Nie daje mi to satysfakcji. Edytowane 4 Lutego 2021 przez seb-stryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 7 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2021 (edytowane) Aktualizacja 7.12.21 Witam wszystkich serdecznie po długiej przerwie. Przedstawiam oto słynnego mutanta występującego w Strefie, czy jak kto woli, w Zonie. Jest nim Pijawka . Dzisiaj naszkicowałem dość mały rysunek i w dodatku na szybko metodą tradycyjną. Konkretnie szkic został stworzony za pomocą czarnego cienkopisu i ołówka HB. Mam jedynie tylko nadzieję, że Pijawa stworzona przeze mnie na rysunku, jest dość rozpoznawalna i charakterystyczna dla danego gatunku. Nie przykładałem uwagi do rysunku i robiłem to dość szybko, coś koło pół godzinki. Mym zdaniem, bazgrolnik, choć mający troszkę sensu. Edytowane 7 Grudnia 2021 przez Skryty 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi