Jump to content

Moja praca inspirowana serią S.T.A.L.K.E.R.

Skryty

Recommended Posts

Witam wszystkich po długiej dość przerwie. Kiedyś na forum tejże portalu wspominałem o tym, że mam zamiar wstawić swoje prace, najnowsze w dodatku. Dlatego, po kilku latach udało mi się w końcu stworzyć pracę inspirowaną serią S.T.A.L.K.E.R. Mimo braku chęci, braku weny, czasu oraz przede wszystkim, lenistwa, pewne umiejętności ma się we krwi :) . Dlatego przedstawiam Wam najnowszy rys związany z daną tematyką. :) 

P.S.

Gdyby dany temat nie miał danego miejsca, ino gdzie indziej, z góry przepraszam i proszę o sprostowanie. Uczynię, by było wszystko na swoim miejscu. :) 

Stalker 1.jpg

• Cool 3
  • Positive 12

• 9 months later...

Witam wszystkich serdecznie na forum S.T.A.L.K.E.R TEAM po przerwie. :)

Gość z bandażami, ksywka "Mumia". :)

Przedwczoraj będąc po pracy, zrobiłem szybki szkic (15 - 30 minut) będący moim zamysłem, konceptem, który siedział w mojej głowie od długiego czasu. :)

Szkic jest dosłownie mały, stworzyłem go za pomocą cienkopisu i co nieco ołówka HB. Mam zamiar w przyszłości narysować i przedstawić postać z uniwersum S.T.A.L.K.E.R- a w całej okazałości. :)

IMG_20200703_013950.jpg

Edited by seb-stryl
  • Cool 3
  • Positive 8

2 godziny temu, seb-stryl napisał:

Mam zamiar w przyszłości narysować i przedstawić postać z uniwersum S.T.A.L.K.E.R- a w całej okazałości. 

Podrzuci się wtedy ten projekt Azetrixowi i poproszę go ładnie żeby wykonał model do np. ZP.

2 godziny temu, seb-stryl napisał:

Gość z bandażami, ksywka "Mumia".

Jedyny prawilny gość z bandażami którego znam jest w spoilerze:D

Spoiler

1372415-1476279540.jpg

• Positive 1

• 1 month later...

Szybki i zarazem mały *dosłownie* szkic z głowy (15-20 minut czasu wykonania) praktycznie i dosłownie zrobiony, na odwal się, powiedziałbym :P . Rysuneczek przedstawiający najemnika walczącego i jednocześnie wykonującego zlecenia od wyższych sfer, w Zonie. Szkic tworzony, by w miarę nie wyjść z wprawy, z zapomnienia. :) 

IMG_20200816_230001.jpg

Edited by seb-stryl
  • Cool 5
  • Positive 3

• 2 months later...

Aktualizacja 21.10.20

Bo to zły stalker z niego był. 

Praca z wyobraźni. Znakiem rozpoznawczym, że rysunek ma zawierać elementy z serii S.T.A.L.K.E.R jest moja próba odwzorowania Nibypsa. Jak wyszło, jak widać. :)

Dłuższy pod kątem czasu wykonania (1 godzina w przybliżeniu), ale nadal mały szkic. Zawsze coś się naszkicuje, choćby dla samej przyjemności. :)
Dodam od siebie, że gdybym poświęcił rysunkowi dużo, dużo więcej czasu, efekty byłby lepsze, ale tylko częściowo. Nie jest tak idealnie, wręcz z niebiańską łatwością przerzucić obrazów z myśli, wyobraźni na papier. :D

IMG_20201021_204657.jpg

Edited by seb-stryl
  • Cool 4
  • Positive 4

5 godzin temu, Agrael napisał:

@seb-stryl Bardzo klimatycznie. Trzeba mieć wyobraźnie, ale i jednocześnie talent. 
Może Cię natchnie do wykonania jakiegoś rysunku. Tark - Zapomniany mutant:
Tark.jpg

Hmm...ciekawa i dość znana koncepcja mutanta-Tarka, że niewykorzystany nie dość w oryginalnej serii S.T.A.L.K.E.R-a, to i w modyfikacjach nie widywać tego mutka. Bardzo duża szkoda. Być może wezmę się za tworzenie Tarka w przyszłości. Zobaczę, co da się zrobić. Dzięki Agrael za podsunięcie pomysłu. :)

Fakt, trzeba mieć umiejętności w tworzeniu, ale też niezłą wyobraźnię. Po większości artystów z ich umiejętnościami, co tworzą swe dzieła, w tym z serii S.T.A.L.K.E.R-a, to idzie paść z wrażenia. :D

Edited by seb-stryl
  • Positive 1

Aktualizacja 25.10.20

Tym razem coś dla odmiany. ;)

Bo to był dobry stalker z niego. Niechaj Zona lekką mu będzie. 

Dość mały szkic robiony z wyobraźni opierając się na koncepcjach, wzorach jak krzyż prawosławny, maska typu "Chomik" i koncepcja niewykorzystanego w grze serii S.T.A.L.K.E.R mutanta- Tarka. Czas wykonania rysunku to półtorej godziny. Przyznam szczerze, że tak brzydkiego rysunku dawno nie rysowałem, zwłaszcza mutanta- Tarka. Wstawiam ten rysunek, bo w końcu znów coś nabazgroliłem na szybko, bo potem z moją weną może być różnie. :( 
Byle do przodu. :D

IMG_20201025_172146.jpg

Edited by seb-stryl
  • Cool 4
  • Positive 6

• 3 months later...

Aktualizacja, 2 lutego 2021 roku. 

Dzisiaj będąc w domu po dość ciężkim dniu pracy, postanowiłem naszkicować postać będącą jednym z wielu w Zonie, stalkerem. Narysowanie szkicu potrwało mi co nieco dłużej niż z godzinę i w dalszym ciągu jest to zaledwie ułamek całego formatu A4. Sugerowałem się cosplay'em od DrJorusa, którego jego fotografie poruszające tematykę z uniwersum S.T.A.L.K.E.R-a możemy zobaczyć na deviantart (ot tak, dla zainteresowanych). Sam szkic jak widzicie, wyszedł mi co nieco niemrawy, można pomyśleć, że większość lepiej by to zrobiła i to przyznam szczerze :) . Z drugiej strony, przynajmniej coś stworzyłem nowego i wiem, że szybko nie skończę w swoim życiu z rysowaniem, którego ma się we krwi. Miłego oglądania. :) 

stalker 2021.jpg

Edited by seb-stryl
  • Cool 1
  • Positive 6

Aktualizacja 04.02.21

W dniu dzisiejszym podjąłem stworzenie dość szybkiego szkicu, bo tym razem z godzinę, nie więcej, przedstawiającego banditosa z Zony. Zauważyłem, że gdy jestem w nerwach, zwłaszcza po pracy, gdzie wszyscy mają gdzieś, a "Ty" się przykładasz wzorowo i solidnie, zdecydowanie lepiej mi się rysuje. Gdzieś tą złość, negatywną energię trzeba rozładować w bezpieczny i cichy  sposób. Rysowanie w moim przypadku pozwala rozładować tą właśnie energię. i to najlepiej z uspokajającą muzyczką w tle. Po ukończeniu rysunku cała mi ta złość przeszła i myślę, że warto było mając do tego jeszcze satysfakcję, mimo rozwalonych w rysunku proporcji i pewnych mankamentów. Szkic wykonałem z głowy mając "jakiś" tam koncept w łepetynie. Skrótem mówiąc, szkic stworzony z wyobraźni :) . Obok banditosa wrzucam dla porównania plik, raczej skan, jak są małe rysunki nabazgrolone na formacie A4. Miłego oglądania wszystkim życzę. :) 

Stalker banditen.jpg

Format A4.jpg

• Cool 1
  • Positive 2

@tom3kb Kurczę, te rysuneczki do gry fabularnej sporo wnoszą do klimatu, atmosfery gry. Potrafią poruszyć wyobraźnię. :)

W mym przypadku i też, jeżeli coś mnie przyciągnie i zafascynuje i zarazem mam wenę twórczą, podejmuję się tworzenia rysunku. :) . Nie lubię tworzyć, robić czegoś na siłę. Nie daje mi to satysfakcji. 

Edited by seb-stryl

• 10 months later...

Aktualizacja 7.12.21 :)

Witam wszystkich serdecznie po długiej przerwie. Przedstawiam oto słynnego mutanta występującego w Strefie, czy jak kto woli, w Zonie. Jest nim Pijawka :D . Dzisiaj naszkicowałem dość mały rysunek i w dodatku na szybko metodą tradycyjną. Konkretnie szkic został stworzony za pomocą czarnego cienkopisu i ołówka HB. Mam jedynie tylko nadzieję, że Pijawa stworzona przeze mnie na rysunku, jest dość rozpoznawalna i charakterystyczna dla danego gatunku. Nie przykładałem uwagi do rysunku i robiłem to dość szybko, coś koło pół godzinki. Mym zdaniem, bazgrolnik, choć mający troszkę sensu. :) 

CCF07122021_00000.jpg

Edited by Skryty
  • Cool 1
  • Positive 3