Pablonml Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Witam, mam problem z wywalaniem do pulpitu. Niestety sam nie mogę znaleść rozwiązania temu też zwracam się do Was. Mianowicie jak wracam z magazynów wojskowych do baru, już po przejściu do lokacji i przebiegnięciu kilkanastu metrów wywala mnie do pulpitu. W logach brak info o fatal error wiec nie wiem czego szukać. Mam spolszczone COC 1.4.22 oraz AO 3.1 i kilka pomniejszych modów np na celownik. Może wam uda się mi pomóc bo mi już brak pomysłów. Dzięki z góry. xray_pablonml.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 W logu jest wiersz: ! Can't find texture 'map\map_l12u_control_monolith' Czyli musisz dograć brakująca teksturę. Możesz też pobrać z mojego namiaru: https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZest8kZOsYIV6Nn1Nfr58sJvCPrTpcoxOUV Paczka zawiera katalog bin i database. Zrób kopię swoich katalogów bin i database kopię w bezpieczne miejsce i wypakuj do folderu z grą tą paczkę ze zgodą na nadpisanie plików jeśli to nie pomoże usuń bin i database skopiuj z powrotem swoje katalogi z katalogu z grą i ponownie wypakuj paczkę tym razem bez zamiany plików. Te podpowiedzi znalazłem w necie: https://www.google.com/search?q=map_l12u_control_monolith&oq=map_l12u_control_monolith&aqs=chrome..69i57.825j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablonml Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Dzięki za info spróbowałem tego, lecz nic z tego.. Problem dalej wstępuje. przeinstalowałem wszystko razem z modami i dalej wywala.. Zauważyłem że jak zacznę nową grę to narazie działa, tak więc problem nie rozwiązany lecz temat porzucam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Witajcie Bracia STALKERZY . Mam prośbę w Rostoku przy próbie przejścia do Parku Maszyn wywala mi taki Fatal Error ktoś mógłby rzucić okiem ? FATAL ERROR [error]Expression : <no expression> [error]Function : out_of_memory_handler [error]File : xrDebugNew.cpp [error]Line : 430 [error]Description : fatal error [error]Arguments : Out of memory. Memory request: 640 K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 @Gerdhard błąd dotyczy braku pamięci. Zmniejsz ustawienia graficzne, ewentualnie rozdzielczość i rodzaj renderowanego oświetlenia, a następnie wejdź ponownie na Cmentarzysko Pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Dziękuje Bracie Stalkerze @Anton Gorodecki spróbuje choć mam 16 GB ale już schodzę z ustawień, a renderowane oświetlenie masz na myśli oświetlenie dynamiczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 @Gerdhard zależy na jakim grasz, schodź o jedno w dół, a jak będzie trzeba to na statyczne. Niżej nie zejdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Co do statyka - czy czasem twórcy COCa nie odradzali grać na takowym ze względu, że na niektórych mapach może wywalać z tego czy tamtego powodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Bracia Stalkerzy zszedłem do najniższych , Wiesiek 3 mi na 60 fpsach śmiga a tu brak pamięci :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 @ArNie ale tu chodzi o problematyczny momement, a nie o ciągłe granie. Testowanie co pomoże. @Gerdhard rozdziałkę też zmieniłeś na jakąś niższą, grafika na low? Ps. A saper by ci śmigał w "zylionie" fps, to nie ma co porównywać @Gerdhard jeszcze taka porada na twój wylot z dopisaniem parametru do skrótu gry -noprefetech https://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/forum/thread/truck-cemetary-out-of-memory-ctd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 @tom3kb Druhu czy ja dobrze rozumiem muszę mieć takią nazwę pliku exe. ? Stalker-CoC.exe" -noprefetch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 @Gerdhard nie, nie. Jak masz np skrót do CoCka na pulpicie, którym uruchamiasz moda to klikasz na nim prawym myszy, wchodzisz w właściwości i dopisujesz to w linijce/okienku: Element docelowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Bracia Stalkerzy niech wam Zona łaskawą będzie! @tom3kb mogę tylko jako kot podzielić się najlepszym artefaktem an Kordonie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 @Gerdhard Nie wiem, jakie masz obycie z modami do stalkera, bo nie zawsze krótki pobyt na forum, to brak wiedzy. Ale tak na wszelki wypadek, to powiem. W wielu modach sygnalizacja braku pamięci, nie jest zależna od ilości RAM. To informacja, że mod ma problem z plikiem wymiany. To ten, który ustawiasz w systemie. Mody często mają taki brak optymalizacji, który nie pozwala na wymianę plików w nim się znajdujących. Rozwiązaniem, nawet przy 8 czy 16 GB RAM, jest jego zwiększenie. Nie ma jakiejś reguły o ile lub do ile GB. To trzeba do moda dobrać doświadczalnie. Bo im większy plik wymiany, tym dłużej trwa ładowanie zapisów, wczytywanie nowych tekstur przy zmianie lokacji. Czasem nawet bardzo długo. Więc trzeba z tym powiększaniem być ostrożnym. Mogą też pomóc komendy w skrócie pulpitowym, jak ten zaproponowany Ci -noprefetch. Takich skrótów dotyczących różnych problemów jest sporo. Wygoogluj je sobie, lub znajdź temat na forum i zapoznaj się do czego służą. Są bardzo przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 (edytowane) Bracie Stalkerze @Nestor dziękuje za radę Ale tak jak pisał @tom3kb komenda mi pomogła i ciesze się bardzo, iż Stalkerska brać miał czas i ochotę pomóc młodemu Dodam jeszcze rozwiązanie w razie problemu z eskortą naukowców na Bagnach przy próbie zakończenia Questa - trzeba zrobić szybki save w miejscu zakończenia questy i szybki load i powinno zaskoczyć opcja dialogowa (źrodło : Edytowane 23 Lipca 2020 przez Gerdhard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 @Gerdhard Ja jestem kondotier, a Nestor u mnie, to jak u Ciebie Gość w Zonie. Tyle tylko, że to nie czas w zonie spędzony, ale w realnym życiu uczynił mnie Nestorem. Kolor mojego zarostu, naprawdę jest taki jak na awatarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 @kondotierwybacz druhu starość nie radość coś wiem na taki kolor zarostu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi