puszystekotki Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Co sądzicie o tym? Można już kupić w przedsprzedaży. O treści się nie wypowiem, bo w rękach nie miałam, ale no ta okładka... Jestem na nie. Mam nadzieję, że jednak będzie ona bardziej zbliżona do okładek poprzednich tytułów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Okładka jak okładka - wazna jest zawartość nie opakowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Puszystekotki - poczytaj, przyda ci się: w orientacji dot. treści i autora: Куликов Роман Владимирович - Kulikow Roman Wałymirowicz - Romek Kulikow syn Władymira - "Облигации Зоны' - "Obligacje Strefy". https://fantlab.ru/autor1078 https://www.google.pl/search?q=stalker+Роман+Куликов+Зоны&tbm=isch&ved=2ahUKEwiH9ezk4aHnAhVOySoKHSrtBQAQ2-cCegQIABAA&oq=stalker+Роман+Куликов+Зоны&gs_l=img.3...16999.16999..17260...0.0..0.74.74.1......0....1..gws-wiz-img.LPJ_rd6fNz0&ei=wsgtXoeMJM6SqwGq2hc p.s. facet jest po wojsku więc wie jak wygląda garłacz i z której strony się kule do niego wsadza. Na wschód od Moskwy, w kierunku na Saratow leży Pienza: https://www.tripadvisor.ru/Attractions-g735999-Activities-Penza_Penza_Oblast_Volga_District.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszystekotki Opublikowano 26 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 @boberm no niby książki po okładce się nie ocenia, ale jednak się ocenia - to też ważny element. @vidkunsen wydaje się ciekawe, na pewno przeczytam jak wyjdzie - skoro ktoś to przetłumaczył i chciał wydać u nas, to nie może być tak źle. A przyjaciele z Wschodu tych książek w uniwersum mają no... dość sporo, więc też pewnie o czymś świadczy to, że właśnie ta a nie inna wychodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Poczytaj, wiele książek to scenariusz modów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 4 godziny temu, puszystekotki napisał: @boberm no niby książki po okładce się nie ocenia, ale jednak się ocenia - to też ważny element. Oj tam - u mnie na pólkach stoją - poetycko okreslając- "kamienie milowe sf"- wydawane w początkach lat 90 -tych , i ta okładka w konfrontacji z nimi to nieledwie dzieło Leonarda. BTW - stylistycznie onaz obwoluta wpisuje się w ogólny kanon Fabrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Boberm - jestem w posiadaniu maszynopisów - powielanych maszynowo - na maszynkach z "solidnosci' - koleś także skinhead ma fajnego starego, nawet ludzie skandowali coby go uwolnić w latach 80-ych, zna i dalej nie lubi pewnego kierowcy z "psiaków" i jego wspólplemienców. Są to książki zakazane wówczas w Polsce ze względu na treść, autora, kraj pochodzenia, wydania, wydawnictwo etc. etc. Tak poznałem m.in. "Czerwony promień" Bułhakowa (fajna powiastka o promieniu co zamieniał ludzi w komunistyczne gady - za to m.in. dostał czapę), Zajdel, Głowacki (Bolek Prus) - powiastka o faraonie Psunabudesie itd.. Książka ma wartość gdy podwyższa twój poziom percepcji inaczej to tylko makulatura. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 (edytowane) Wspomnijmy także o fanzinach S-F z koncówki lat 80 -tych i poczatku 90-tych . Tam tez strona graficzna była bolesna , ale za to wnętrze ...... Edytowane 27 Stycznia 2020 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Książka "Więzy Zony" Romana Kulikowa i Jeżiego Tumanowskiego (Ежи Тумановского) ukazała się w Polsce. ? Źródło: [KLIK] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi