FilmisterPL Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Cześć Panowie mam pytanie a właściwie duży problem,zadymę w Limańsku przeszedłem,było ciężko jak diabli ale dalem radę,nie dostaję zadania po zadymie od Azota na ten cały karabin,jak z nim rozmawiam on mowi tak i tutaj kil;ka screenow : I tyle w temacie z nim nie daje mi tego zadania na ten karabin a jak idę tam do lasu w czołgu znajduję 1500 pocisków do mojego ckmu jaki kupiłem u Najemników,i tutaj glowna sprawa czy Azot ma być żywy do końca jakiegoś tam czasu wiem bo widziałem się wz nim w Limańsku a właściwie jak wołał bym z drzewa zeskoczył ale ja mogłem tylko wyjść w teleport( Jantar te bagno na przeciw Jajogłowych) i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 @FilmisterPL Jak Azot nie chce dać żadnego zadania to do diabła z nim. Zadanie na karabin strażnika czasu i na pda Szramy dostaniesz od naukowca na placu budowy w Limańsku. A jak byłeś w gastronomie w Limańsku tym teleportem z bagna na Jantarze, to ta gadka ze skakaniem z drzewa była z Pilotem a nie z Azotem. Do Limańska pierwszy raz dostaniesz się z CEA po uratowaniu St Relocka i rozmowie z Pierwszym. Wtedy będziesz mógł porozmawiać z Pilotem i znależć ojca Anieli, Galeckiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Ratujesz mi życie Kolego,masz u mnie Kozaka na wzmocnienie przed koronavirusem.Dużo zdrowia i bardzo dziękuję za wyjęcie mego tyłka z bagna bo już myślalem że zapisami cofać się trzeba będzie. Anielię już znalazlem mam film z tego na kanale nawwet wypróbowałem gdzie ona prowadzi ale nie ma sensu za nią iść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Zadanie na ten karabin jest "losowe", dać ci je może każdy npc który jest dowódcą oddziału. Czyli możesz je dostać od najemników w rudym lesie, od powinności albo azota. To te zadania na przynieś mi coś bo samemu mi się nie chce, któreś z nich w kolejności może być tym z przyniesieniem jakiegoś pda/fleszki. Czyli latasz po rudym i pytasz dowódców czy nie mają zadania, jest w rudym na przyniesienie pda z ciała co leży w jaskini powinności, tam na dole z anomaliami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 @MOS A no tak, chodzi Ci o zadanie na ten karabin m60 co znajdujemy w czołgu. Taa już kojarzę że było takie zadanie. To nawet powinność, stalkerzy albo najemnicy mogą dać. Ja myślałem że chodzi o zadanie na karabin gaussa strażnika czasu czy jakoś tak, takie zadanie też jest i daje nam je duplikat o-zona na budowie w Limańsku, a tą broń też znajdujemy w okolicy czołgu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 No to już sam nie wiem czy ono jest losowe czy nie panowie bo mod trudny ale ciekawy jest i jest co zwiedzać odkrywać i robić,więc jak to jest z tym Azotem bo już sam nie wiem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 @FilmisterPL Rób inne zadania, nie upieraj się przy Azocie. Miałem gry, gdy ginął mi zanim przekroczył most, a to nie przeszkodziło grać dalej. Mod jest - jak chyba zorientowałeś się podczas początkowego lotu nad bagnami - zrobiony dla gry różnymi frakcjamii. Pozwala też po drodze zmieniać frakcje. Dlatego przy Azocie jest tyle możliwości, niezależnych od tego co wcześniej zrobiłeś. Teraz dwie rzeczy które koniecznie musisz zrobić ( o ile którejś jeszcze nie zrobiłeś ), to dotrzeć do Limanska ( piwnica ) i przez niego na CEA uratować St.Re.Locka, a następnie drugi raz do Limanska jako miasta i uratowć Chaleckiego, dotrzeć do Pilota ( jak to zrobić masz dokładnie opisane w dyskusji ) , zabrać go na budowę i porozmawiać z o'ZONAMI. A dalej to już droga do finału wiodąca prze Bagna. W temacie jakby co, masz wstawione zapisy awaryjne w podziemiach, gdybyś nie zdążył na czas dotrzeć do Zerowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Wiem Kontodier ale raczej już Frakcji zmieniać nie ma co bo po co chyba że w playliście zapodam materiał taki przykładowy żeby ludzie zobaczyli jak to jest grać po zmianie innej Frakcji a co do Azota nie uparłem się tylko zmartwiło mnie to że jest to glowna lub jedna z głownych postaci w modzie i będę musiał się zapisami jak i odcinkami cofać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 @FilmisterPL Wcześniej już była rozmowa, jakich frakcji się trzymać. Bo nie sądzę, abyś np. mógł wiele zdziałać jako bandyta. Jednak zapamiętaj, że w są dwa momenty w finalnej grze, w których zmiana frakcji jest obowiązkowa. Raz na Monolit, a potem na Wolnego. Można pozostać przy Monolicie, ale wtedy gra na Zatonie wygląda kuriozalnie. Siły Monolitu zwalczają Monolitowca , który chce uratować z'ONĘ. Tak, że raczej "na pokaz" nie kombinuj, graj tak aby osiągnąć cel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 (edytowane) Co Ty gadasz poważnie z tym Monolitowcem A co do bandziorów nigdy za nimi nie przepadałem. A wracając do Monolitu jak mnie widzą walą ze wszystkiego co mają pod ręką,jest sado maso i to fest ale do finału mi pewnie jeszcze daleko bo mam dopiero 2 fleszki i 8 lub 9 Pda a chcę jeszcze jakieś zadania porobić,nie mam egzoszkieletu choć wyglądam jak jednoosobowa armia. A tak nawiasem Ile Ty Kontodier masz lat,zawsze mnie to ciekawilo,przepraszam że pytam Edytowane 16 Marca 2020 przez FilmisterPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 @FilmisterPL I jeszcze długo do ciebie Monolit będzie walił. Napisałem Ci wykonanie jakich zadań jest determinantem popchnięcia fabuły. PDA i fleszki to coś w rodzaju poradnika, w nich masz podpowiedzi. Za wyjątkiem PDA Czarnego Żorża, które jest itemem scenariuszowym. Istotne natomiast jest znalezienie wszystkich fleszek na estakadzie, bo to punkty w których się znajdują, otwierają potrzebne teleporty. A przystąpienie do Monolitu i wykonanie zadania likwidacji bazy Czystego Nieba na bagnach ( do ostatniego żywego stworzenia, nawet psa ) pozwoli Ci na wejście do podziemi Prypeci, a z nich na finalny Zaton. Ten Monolitowiec który cię przekabaci, to Ziga, w domach za budową w Limansku. Powrót do Wolnych, zaś Pierwszy Stalker. A co dotyczy mojego wieku. Już kiedyś o to pytałeś i dostałeś odpowiedź. A że nie robię z tego żadnej tajemnicy, mam go podanego w profilu, dałem swoje aktualne zdjęcia do Działu "Nasze zdjęcia" bo byli "niewierni", to powtórzę: w styczniu skończyłem 76 lat. Słownie: siedemdziesiątsześć. Tego conajmniej i tobie życzę. Dlatego teraz siedzę w "areszcie domowym" , nałożonym przez "chińską grypę". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 16 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Bardzo dziękuję Tobie za cenne rady i w sumie to ja mam 43 lata ale według mojego wieku do Ciebie to jest pikuś,mam syna który ma 19 lat idzie na pilotamaturę chyba wszyscy w domu przejdą heh,tak mi się zdaje.Jeszcze raz dziękuję Panu za rady i wielki szacunek i cierpliwość oraz duży wkład w Pańskie umiejętności co Pan tutaj robi oraz ogarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi