Shibuya Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Witajcie! Jeśli napisałem w złym dziale to z góry przepraszam, jestem tutaj od niedawna. Mam problem z modem o nazwie Warfare, mianowicie kompletnie nie wiem jak zaczac, a mod strasznie mnie zainteresował. Czy mógłbymi ktoś wytłumaczyć od a do z jak się przejmuje tereny, jak zorganizować swój "squad" i tak dalej? Wybrałem frakcję "wolni stalkerzy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milas Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Nie prościej byłoby zainstalować hybrida do CoC'a, który ma już zaimplementowaną wojnę frakcji? Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez Hunter0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 (edytowane) 7 godzin temu, Hunter0 napisał: Nie prościej byłoby zainstalować hybrida do CoC'a, który ma już zaimplementowaną wojnę frakcji? Lepiej nie, bo jest słabo zbalansowany. Pierwsze kilka h gry jest mega, ale później zaczyna się koszmar i jedna frakcja przejmuje wszystko jak leci, obronić się tego nie da bo nacierają w 30 osobowych grupach +ciała martwych stalkerów nie usuwają się co sprawia że po dużej rzezi częste wyloty są. Ja bym polecał anomaly zainstalować i grać na trybie warfare, dodatkowo jest tam konsola dbg którą można respawnować jednostki. W dniu 12.04.2020 o 15:32, Shibuya napisał: Witajcie! Jeśli napisałem w złym dziale to z góry przepraszam, jestem tutaj od niedawna. Mam problem z modem o nazwie Warfare, mianowicie kompletnie nie wiem jak zaczac, a mod strasznie mnie zainteresował. Czy mógłbymi ktoś wytłumaczyć od a do z jak się przejmuje tereny, jak zorganizować swój "squad" i tak dalej? Wybrałem frakcję "wolni stalkerzy" Żeby przejąć swój skład to możesz np najechać na niego myszką w PDA ( na tą kropkę ) i kliknąć PPM i tam wybrać. To samo z przejmowaniem terenu, najechać w PDA i wybrać który teren ma zająć skład ( ten wyznaczony ) Edytowane 14 Kwietnia 2020 przez Monolithalian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milas Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 (edytowane) @Monolithalian Właśnie miałem również zaproponować koledze Anomaly, zważywszy na fakt, że owa modyfikacja jest w fazie tłumaczenia, więc niedługo nie będzie wymagana znajomość języka angielskiego dla mniej obeznanych. Co do hybird'a, nie będę zaprzeczał. Sam mając zapewne przegranych minimum 100h w tej modyfikacji, mogę jasno stwierdzić że po chwili dłuższej rozgrywki, frakcja gracza walczy z monolitem i praktycznie zawsze to się kończy w ten sam sposób. Natomiast w Anomaly, sytuacja wygląda podobnie z tą różnicą, że frakcje na pewno utrzymują swoje pozycje dłużej a i same "dowodzenie" wybraną przez nas frakcją jest bardziej satysfakcjonujące. (Anomaly) Jeżeli chcesz stworzyć własną drużynę, możesz podejść do dowódcy pomniejszego oddziału i zapytać mu się czy chce z tobą podróżować. Ewentualnie w PDA kliknąć na dany oddział i (z tego co pamiętam) zarządzić aby podążali za tobą. Przejmowanie terenów jest banalnie proste. Klikasz na dany oddział i wysyłasz go na daną placówkę, jednakże jest to mało skuteczne i najlepiej przejmować "bazy", które zdobyć możesz na dwa sposoby. 1) Po przejęciu czekasz za przybyciem swoich, bądź śpisz w danym miejscu i czekasz za ich spawnem. 2) Kupujesz oddział w innej placówce i wysyłasz go do danej bazy. To praktycznie wszystko co musisz wiedzieć, ponieważ sojusznicy tak czy siak będą starali się przejmować terytoria z większą lub mniejszą ingerencją gracza. Ogólnie rzecz biorąc drogi kolego, przesiądź się z Warfare na Anomaly, jest to bardziej zbilansowana modyfikacja. Edytowane 14 Kwietnia 2020 przez Hunter0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi