Gość Diegtiariow Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Tytuł oryginalny: Зона Поражения: Новая Эра 2.0 OGSR Engine Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004 Data premiery: 12.04.2020 r. / 14.02.2021 r. (2.0 OGSR) Autor: Призрачный, KLblK Autor spolszczenia: @Anton Gorodecki Śr. długość rozgrywki: (ok. 10 godzin) OPIS: Spoiler 14 kwietnia 2006 roku - w pobliżu Elektrowni zagrzmiała seria wybuchów o oślepiających błyskach. Główne dowództwo postanawia wysłać do Strefy Wykluczenia specjalną grupę Delta w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Po dotarciu w wyznaczone miejsce kontakt z oddziałem urywa się, a zdesperowana centrala wysyła jeszcze dwie grupy - Alfa i Beta. Jednocześnie do Zony został wysłany Striełok jako zewnętrzny obserwator. Podczas poszukiwań pierwszego oddziału, Alfa w niewyjaśnionych okolicznościach znika bez śladu, a Beta wpada w zasadzkę. Priorytetem Striełoka staje się odnalezienie wszystkich grup i wyjaśnienie przyczyny wybuchów w sercu Zony. Czy uda mu się przeżyć i poznać prawdę? Przekonajcie się sami! Cechy moda: zaktualizowana paczka lokacji (wiele poziomów zaadaptowano z innych projektów), całkowicie nowa fabuła, silnik OGSR, nowa paczka broni i pakiet tekstur, zwiększona populacja mutantów na wszystkich lokacjach z wyjątkiem Baru. Edycja polska Strefy Klęski. NE 2.0 OGSR zawiera: modyfikację Strefa Klęski. Nowa Era 2.0 OGSR z dnia 14.02.2021 + łatka nr 1 (Autumn Aurora, Stalker Two-K) ze strony: [KLIK], interfejs Monolith UI (dostosowanie - @Anton Gorodecki), spolszczenie autorstwa @Anton Gorodecki (poprawiono i uzupełniono pomniejsze błędy w oryginalnym tekście rosyjskim, uzupełniono nazwy i opisy niektórych przedmiotów), polski dubbing dla dyspozytora radiostacji - głosu użyczył mu @FilmisterPL. Link do jego kanału na YouTube: [KLIK], modele 3D NPC (różni autorzy), dostosowanie - @Anton Gorodecki, polskiego lektora z CCz, ikony odzieży ochronnej autorstwa Cr3pis (dostosowanie - @Anton Gorodecki), animowane menu autorstwa Audrona (dostosowanie - @Anton Gorodecki), kursor z paczki S.T.A.L.K.E.R. - 4k Font and WS Cursor Pack, zmniejszony celownik, dziewczynę w TV od Stalker1994, lekko migającą latarkę (dostosowanie - @Anton Gorodecki). Autor spolszczenia serdecznie dziękuje: testerom spolszczenia w składzie: @Agrael, @Anatolij, @Szczepan9205, którzy poświęcili swój cenny prywatny czas na lokalizowanie różnorakich błędów, @FilmisterPL, który użyczył głosu dyspozytorowi radiostacji, Oraz prawowitym autorom wykorzystanych modyfikacji za możliwość skorzystania z ich pracy. SCREENY: Spoiler VIDEO: Spoiler Gameplay: INSTALACJA: Spoiler Pobierz archiwum i rozpakuj je poza partycją systemową (np. na pulpicie). Grę należy uruchamiać ze skrótu do xrEngine.exe znajdującego się w folderze bin_64. Po rozpoczęciu gry wskazane jest dostosowanie według własnych potrzeb klawiszy w menu OPCJE/STEROWANIE. Mod był testowany na DX9 oraz DX11 i przeznaczony jest do gry na rozdzielczościach panoramicznych o proporcjach 16x9. W opcjach rozgrywki wyłączono na stałe pobieranie amunicji z pasa, ustawienie okrągłego kursora i dźwięki otoczenia. W razie problemów z wejściem do Martwego Miasta należy zmienić rodzaj renderowanego oświetlenia. W razie problemów z uruchomieniem zaleca się zmienić nazwę folderu moda na jakąś krótką, dodatkowo może być też bez polskich znaków. LINKI DO POBRANIA: Spoiler MEGA - [KLIK] 1fichier - [KLIK] Fixy/patche: Strefa Klęski. Nowa Era 2.0 OGSR [ Kumulatywna Poprawka ].7z- Instalacja obowiązkowa! Śpiwór został wyłączony, ponieważ powoduje wyloty. Różne rodzaje antyradów nie powodują już wylotu do pulpitu. Wymagana nowa gra. Źródła: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Co za szajs, na paru forach podają tylko jedno źródło i jest przeciążone. Na potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Pobrane, odpalone, zagrane: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 I parę zadań już za mną, a mutantów pełno niczym świrów w galeriach sklepowych. Tu jest wszystko czego wcześniej nie było: fale, kupy, watachy wszelkich mutantów, wyrzuty jak z bajki, mutanty takie jak czarne chimery czy wilkołaki - sporo nowych zwierzaków zjadaków, całkowicie nowy scenariusz - nieszablonowy, itd., itp. : Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Prypeć wita tradycyjnie - chlebem i solą, czyli chlebem w zęby a solą po oczach: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Spoiler Prypeć jest pełna barykad i miejskich fortyfikacji, pełno w nie monolitu, zombiaków, mutantów, świadomości zero. Spotkałem tam Czarnego Stalkera - kwest na 5 dziwnych artefaktów - dostałem unikalny i tylko dla mnie artefakt od Czarnego Stalkera za te 5 pozbieranych wcześniej. Na Czaes tradycyjnie jak w tym modzie wszystkiego w bród i czasówka. sarkofag, brak monolitu ale mutanty no i jak się postarasz i zaryzykujesz, tak jak ja to masz BFG z DOMM-a, noż cudo broń!!!: Skończyłem, warto zagrać. Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez vidkunsen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 kamil190 - niewyrzucaj i nie sprzedawaj tego artefaktu - kwestowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Są plany polonizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Bagienne chabzie wyglądają jak mandragora z moda NS5 TT2, artefaktów jest 5 - kwest dostajesz na nie jak dotrzesz na Jantar do Bunkra, brakuje ci: W Składy, Radar i Prypeć. Fajny ten wątek z nieznanymi i wcześniej nie spotkanymi artefaktami, zbieraj piersi matki - najlepszy artefakt oprócz w/w 6 - 5 i za niego ten jeden jedyny, imienny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Przy próbie uruchomienia moda, wyskakuje mi komunikat o braku poniższych plików: MSVCP140.dll ; VCRUNTIME140.dll i VCRUNTIME140_1.dll Ostatnio zmieniałem system z 7 na 10. Nie dodawałem samodzielnie bibliotek. Czy ten brak może być tym spowodowany? @kamil190 Z jakiego linka pobierałeś? Nie miałeś problemu z uruchomieniem? Z czego uruchamiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Polecam: https://www.youtube.com/watch?v=rteTNlnF_9E&list=PLM-cotCTWr9yYRK8rJgJdTfhg-rOWOEtV СТАЛКЕР - Зона поражения:Новая Эра. #5. Инструменты для Азота на ДТ. Янтарь и Арт для Хакера https://www.youtube.com/watch?v=4glQeaQvsMM&list=PLM-cotCTWr9yYRK8rJgJdTfhg-rOWOEtV&index=5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 No tak, ja pobrałem tę wersję x64 na v1.0006. Trzeba jednak będzie tak na wszelki przypadek wgrać na nowo biblioteki. A miał WIN10 podobno zawierać wszystkie. DODANO. Na nowo zainstalowałem wszystkie VC++, ale bez skutku. W dalszym ciągu sygnalizacja braku plików. NIE AKTUALNE. Pomyliłem mody. Problem jest w Nowych Czasach-Naukowym Podejściu. I to Nowe i tamten Nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Mod postawiony i gra na Kordonie zakończona. Mod chojny w obdarowywaniu. Jeszcze dobrze się nie rozkręciłem, a już w plecaku miałem tyle. Tyle zombich i innych mutantów co teraz, to chyba tylko w modzie Źródło się nazabijałem. Atu są klimatyczne. Spoiler Jutro dalszy ciąg rzezi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Bywa tu ktoś oprócz mnie? Jestem dopiero na trzeciej lokacji, jeszcze nie dokończonej, a już narżnąłem tyle mutków i zombiaków, że można nimi obdarzyć kilka modów . Muszę się przyznać bez bicia, że nie były mi dłużne. Snorki mają chyba silniki rakietowe w zadkach. Ale zamiast ględzenia, daję zrzuty, są bardziej wymowne. Spoiler Od kul lepsza anomalia, ale części mutków nie będzie. To nie emisja, ale zjawiska w czasie burzy. Jak na razie, największe spotkane mutki. No i te inne, spotykane "hurtowo". A tu efekty wizualne. Nowe widoki pancerzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) 5 za 1: p.s. dużo kodów jest na świstkach papieru/karteluszkach. Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 @kamil190 Szukałeś na wysypisku artefaktu Pustuszka? Na której hałdzie był i w którym miejscu? A tu znów kilka zrzutów, pokazujących liczebność mutków do "zagładzenia", za jednym podejściem. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Matko co to ma być gorzej jak w OPku To Stalker czy Serious Sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 @tom3kb Sam sobie wybierz . Czy to , czy jednak to . Fabuła nowa i ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 @kondotier Był on na 3 hałdzie. Tutaj: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 @Master730 Znalazłem na forum poradnik tłumacza. Linki nie są aktywne, ale to pewnie nie problem. Problem w tym, że nie znam Rosyjskiego a tłumaczenie przez translator nie wyszłoby elegancko. Ale jestem otwarty na propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 @prozmus84 Niestety, ale brak znajomości języka, to przeszkoda nie do pokonania. Tym bardziej, że język stalkera, to również "nowomowa", która nie znajduje odbicia w zasobach translatorowych. Za dobre chęci masz podziękowanie, ale nic z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Prozmus84: https://www.babla.ru/русский-польский/ http://russian-polish.translate.ua/ru https://perevod.i.ua/russko-polskiy/ http://translate.meta.ua/ru/переводчик/русский/польский/ https://www.webtran.ru/translate/polish/ https://ru.glosbe.com/ru/pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 @kondotier - dzięki za szczerość. Tak też myślałem. Jakby brakowało chętnych (choć wątpię) do testowania to jestem chętny. @vidkunsen - dzięki za linki, posprawdzam sobie hobbystycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Więc skoro Kamil190 dotarłeś do Czarnego Stalkera to się szykuj na rzeźnię w dalszej drodze, ten artefakt nie jest od zabawy, jest bardzo przydatny w dalszej drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Ciekawe czy wampiry/strzygonie/strzygi się spala jak na filmach gdy się dowiedzą, że księżyc odbija promienie słońca? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi