Starika.. Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 w każdej części STALKERA wygląd plików jest podobny, często też nazwy są takie same CO ROBIMY? otwieramy plik actor.ltx i system.ltx notatnikiem!!! inaczej trick nie zadziała!! w pliku actor zmieniamy linijkę max_walk_weight = NA JAKĄKOLWIEK CHCEMY np: max_walk_weight = 2000 w pliku system zmieniamy linijkę max_weight = TEŻ NA JAKĄKOLWIEK CHCEMY np max_weight = 2000 pamiętamy o otwieraniu plików notatnikiem pytania na pw lub pod postem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Zmiany udźwigu nie zawsze dokonujemy w pliku system.ltx. Dość często autorzy modów te opcje przenoszą do innych plików. Jeśli w system.ltx nie ma linii max_weight i max_ruck szukamy ich w plikach, których nazwa zaczyna się od inwentory. Dlatego że są te inwentory uzupełniane o inne znaki. Samo zmienienie wielkości udźwigu w linii max_weight to za mało. Musi być zmienione również w linii max_ruck. Ta linia odpowiada za poczerwienienie w inwentarzu napisu wagi inwentarza, gdy przekroczymy wagę wyznaczoną w linii max_weight. Natomiast w pliku actor oprócz zmiany w max_wal_weight należy linii max_item_mass dać tę samą wartość, jaką daliśmy w max_weight pliku system.ltx. Wszystkie wartości w tych czterech liniach mogą być jednakowe, ale korzystnie jest dla własnej wygody dać w linii max_ruck o 5 -10 kg więcej niż w max_weight, a w pliku actor w linii max_walk_weight, tę wielkości podwoić. Wtedy w czasie gry, gdy weźmiemy do inwentarza trochę więcej niż można, będziemy mieli "czerwoną" sygnalizację ostrzegawczą, ale jeszcze możliwość poruszania się. To poruszanie ustanie, gdy weźmiemy więcej niż w max_walk_weight . Jednak w wielu modach, gdzie mamy zwiększany udźwig poprzez kombinezony lub ulepszanie, ta sygnalizacja może nie zadziałać, gdyż nie jest uwzględniona w skrypcie, a dodanie udźwigu może by nieskuteczne przez restryktor wstawiony do moda. No i czasem konieczne też jest dokonanie zmian w liniach pliku actor, dotyczących kondycji GB. Restryktory mogą pozwolić na zwiększenie udźwigu, ale po paru krokach "GB ciężarówka" i tak się nie ruszy ze zmęczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 w LWR, Upadłej Gwieździe, Powrocie Szramy czy w podstawkach to działa i nie miałem nigdy z tym problemów, więc jak dla mnie można jak najbardziej próbować tych sposobów Moim zdaniem gdy podniesiemy udźwig do np 2000, 3000 to linijka max_ruck nie będzie nam potrzebna bo i tak będziemy mieli miliard szpargałów w ekwipunku(tych potrzebnych i mniej potrzebnych) i masę siana ze sprzedawania rzeczy. Jeszcze się nie spotkałem z modem, który robiłby problemy po zmianie tych dwóch plików, ale dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Starika - nie kombinuj tylko zrób to - z autopsji wiem, że można. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 @vidkunsen robiłem to hoho już wie ile razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewerus666 Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 To ja się podłączę, ale w innej kwestii, chodzi mi o zmianę ilości artefaktów na pasie, gdzieś kiedyś wyczytałem że konieczne są zmiany wielkości okien w których są one wyświetlane, ale do tego nie doszedłem. Poległem na ustawieniu linii i kolumn, ikon na pasie, a to, że ilości aktywnych artów nie udało mi się zmienić to inna sprawa. BTW powinienem wspomnieć, że chodzi mi o COC z minimalną ilością dodatków, bez wodotrysków graficznych (mój blaszak to antyk ) wsadziłem tylko "outfit addon" i to co było z "doctor X" no i jakieś tam pierdoły typu lepsza latarka, zmiana koloru znaczników PDA martwych stalkerów, wagę zmieniłem i śmiga, udaję TIR-a ale wmawiam sobie że to przez egzoszkielet mam taki udźwig . Macie jakieś porady ? , bo to co znalazłem na forum niezbyt mi wyszło, a z tego co już załapałem to co modyfikacja to konfiguracja może być inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 Nie zobaczysz, nie uwierzysz - zmiana udźwigu, skok, lażenie i bieganie, nieśmiertelność - pliki. Sewerus666 - były i są małe mody do modów na m.in. 24 sloty - są gdzieś na forum, pobierz i przypatrz sie im. actor.ltx system.ltx 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewerus666 Opublikowano 20 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 @vidkunsen Dzięki, mistrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi