smox Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać przed wstawieniem tego filmiku. Zaznaczam, że nie mam nic do kościoła i sam jestem wierzący. Wstawiam tylko i wyłącznie na występujący tam"śpiew". https://www.youtube.com/watch?v=-Fv3Eu5Svtc 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Nie wygląda mi to na okrzyk radości i powitania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Chyba winko mszalne za dobrze weszło ? albo tam niżej ukryty jest jakiś ministrant Ewentualnie miał miał lekcje muzyki jak u mnie w podstawówce "Kto chce 3 z piosenki ręka do góry (zgłasza się pół klasy), kto chce lepszą ocenę wychodzi na środek klasy i śpiewać." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Uważam, że to montaż. I nie to żebym był ultra kościelny. Ktoś tak "śpiewający" dawno nie byłby księdzem. Takie małe OT: U mnie np. CODZIENNIE o 6:00 9:00 12:00 15:00 18:00 21:00 napier.. dzwony z kościoła.. O ile jestem w stanie zrozumieć te dzwony w dni powszednie to nie rozumiem w weekendy kiedy ludzie chcą pospać dłużej a np. w lato bez zamkniętego okna. Były pisma protesty i co.... i nic. Myślę, że to po prostu księża znaczą swój teren. Co ciekawe w linii prostej 50 m stoi cerkiew której nigdy nie słuchać.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 @OldMan sprawa jest prosta jak drut. W niedziele nie ma żadnego spania tylko trzeba walić na mszę. Muszą nadgonić straty spowodowane covidem i pewnie będą dzwonić jeszcze głośniej. Czarny terror. U mnie słychać codziennie jakąś melodyjkę z cmentarza oddalonego, w linii prostej, 1 km. Dobrze, że jest krótka. Widocznie w cerkwi są normalni ludzie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 (edytowane) Mam talent - śpiewać każdy może ... . Jak dla mnie to niczym się nie różni od kantora czy muezina. pecunia non olet. Spoiler Edytowane 7 Czerwca 2020 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 2 godziny temu, DaarMoo napisał: @OldMan sprawa jest prosta jak drut. W niedziele nie ma żadnego spania tylko trzeba walić na mszę. Muszą nadgonić straty spowodowane covidem i pewnie będą dzwonić jeszcze głośniej. Czarny terror. U mnie słychać codziennie jakąś melodyjkę z cmentarza oddalonego, w linii prostej, 1 km. Dobrze, że jest krótka. Widocznie w cerkwi są normalni ludzie. To trochę nie tak. U mnie zaczęli dzwonić wiele lat temu. Tak po prostu. Może żeby ubogacić mieszkańcom osiedla obok życie ;) Co ciekawe gdy pytam sąsiadów i znajomych z osiedla dlaczego to nikt nie wie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Prowizorki utrzymują się najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi