italskyyy Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 MB: Asus P5Q Deluxe CPU: Core2Duo E8400 @ 3.00GHz - Box Alu RAM: 2x GB OCZ ReaperX Hpc 800MHz - heatpajpy mają więc można podkręcać :lol:! GPU: 1x Gainward Geforce 9800GTX+ HDD: 1x Seagate Barracuda 500GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszatek Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Jak gram na : Procek Intel Core 2 Quad Q9550 2.83 GHz BOX RAM DDR2 4GB Karta graficzna GeForce 9600 GT Asus Silent 512MB (PCI-E) XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Niedługo nowa premiera karty Radeon 4770 z pamięciami DDR5 : http://www.benchmark.pl/aktualnosci/HIS_Radeon_HD_4770_-_wkrotce...-18563.html Jeśli ktoś planuje zmianę karty w najbliższym okresie,radzę poczekać do premiery,najprawdopodobniej do 3 maja 2009-sugerowana cena wydaje się bardzo atrakcyjna i co najważniejsze nie będzie wymagany mocny zasilacz gdyż karta będzie zużywała ok. 80W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najemnik32 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Nie śmiać się ale: Procek: Amd Semphron 2600+ (czy jakoś tak) 1.83ghz Karta graficzna: ATI Radeon 9550 X10 series 256 mb Pamięć RAM: 2 GB Pamięć HD: 40 gb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 To nie tak zle. Wystarczy, ze zmienisz procka i kupisz wiekszy dysk. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najemnik32 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 To nie tak zle. Wystarczy, ze zmienisz procka i kupisz wiekszy dysk. ;-) Żeby zamienic procek to musiałbym zrobic cały szereg zmian, ponieważ musiałbym kupic nową płytę główną, a co za tym idzie, obudowę. Więc w związku z tym na zimę przerzucam się na X360, a z kompa to jedynie do stalkera korzystac będę. 8-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Ja bym się zastanowił za dużo minusów ma według mnie Xbox, drogie strasznie gry w większośći po angielsku, i mniej wszechstronny ogólnie jest. Ja tam wolę kompa jednak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Ja bym się zastanowił za dużo minusów ma według mnie Xbox Może i tak, ale zobacz - kupujesz go za ok. 700-800zł. Nie musisz przez jakieś 3 lata nic wymieniać. Czyż nie lepiej? A i nie ma czegoś takiego jak ograniczenia instalacji, głupie instalacje, a co najważniejsze, nie ma wymagań sprzętowych. Ale ja i tak pozostanę przy pececie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Mój 2.5 latek: Core 2 duo E4600 2.40 ghz 2 giga ramu karta GF 8600 GTS Jak myślicie mam w szczególności na myśli Basa coś w nim upować czy zostawić jak jest i za jakiś czas sprzedać całość, a może już szukać kupca?? Bo nie chce doprowadzić do sytuacji w której będę miał w domu trupa i tylko w nim ryby trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Procek podkręć bo ma duży potencjał...sam nie dasz sobie rady to pogadaj z jakimś koleżką co jest bardziej biegły to Ci podkręci moment...na chłodzeniu boxowym powinien pójść bez problemu na 2,8 ghz,podaj jeszcze model płyty i jakie taktowania ma RAM.Możesz zmienić wiatrak na procku-ja polecam stary i sprawdzony Frezeer pro 7: http://www.komputronik.pl/index.php/product/22940/Arctic_Cooling_Freezer_7_Pro.html i kręć procka na 3,0ghz. Jak to zrobisz to możesz śmiało zmienić grafikę na coś lepszego,np 9600GT lub coś z Radeonów...np. 4770 : http://www.allegro.pl/listing/search.php?sg=0&string=4770 i będziesz miał jeszcze sprzęt na co najmniej rok grania na dobrym poziomie...jak masz sloty wolne na płycie to oczywiście dokup RAM-4gb jeszcze nikomu nie zaszkodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 No mam w sumie kumpla który kręci sprzęty i to dość pasjonacko jego komp wygląda jak lodówka. Tylko musiałbym opchnąć komuś kartę za jakieś ludzkie pieniądze ile moja może stać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Raczej mało...poniżej 100 zł. a i nie wiadomo czy kupca znajdziesz...jak masz ją ze 2 lata to raczej z 50 zł lub zostaw sobie jako rezerwę taktyczną,ewentualnie sprezentuj komuś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Uhh tego się obawiałem właśnie nie wiem czy dobrym pomysłem nie będzie opchnięcie mojego kompa tak za całość ile bym mógł zaśpiewać z 700 zł?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Powiem szczerze,że nie wiem...ale ja raczej bym nie sprzedawał bo masz całkiem przyzwoity procek,tyle że niewykorzystany bo niekręcony ....dokupując nową kartę do tego co masz to wydatek rzędu ok 400 zł-np. ten radeon 4770 wykonany w technologi 40 nm czyli bardzo energooszczędny+RAM jeśli masz wolne sloty to ponad 100 i jeszcze wiatrak na procek to kolejna 100...czyli mniej więcej ok. 600zł.Nowy komp średniej klasy to wydatek ok.2500 zł,słabszego nie ma co kupować bo się mija z celem.Ja na Twoim miejscu bym raczej zainwestował w stary...kup tego Radeona,podkręć procka-jeśli nie chcesz zmieniać coolera na nim to 2,8GHz na boxowym zrobisz,dokup RAM i za 500 jeśli robiłeś na nim ok 4500-5000 pkt. w 03dmark06 to po tuningu zrobisz ok.9000-10000 pkt, to już będzie naprawdę przyzwoity wynik...ten procek co posiadasz,w ogóle ta seria świetnie się kręciła,mój kolega mając dwurdzeniowca,jednego z pierwszych w ogóle egzemplarzy,podkręcił go z 1,8GHz na 3,2,ale wtedy zaczął tracić stabilność,więc zjechał na 2,8GHz i na tyle mu pracuje obecnie.Twój ma 2,4,więc co najmniej 3,0 pójdzie, a jakbyś zmienił wiatrak to spokojnie więcej,oczywiście jest tu ważna płyta główna...ale ten koleżka od lodówki da sobie rade z tym na bank.Konkluzja,raczej dokup i wykorzystaj potencjał tego co masz, niż kupuj nowy,ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie,zrobisz jak zechcesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Haha ja sie pytam tutaj ciebie mam kuzyna ktory miał sklep komputerowy i ten zestaw składał no i do tego mój koles pod ręką więc teraz tylko moja kobietke podkręcic na zmiane sprzętu i hulaj dusza. Na szczeście w tym miesiącu robie mase nadgodzin i uzbiera się z tego niezła porcja kaski więc będę mógł inwestować. A i nie wiem jak sprawdzić jaką mam płyte, a spisu mi się nie chce szukać ani kompa rozbierać. [ Dodano: Pią 16 Paź, 2009 ] Znalazłem program i mam Gigabyte GA-P35C-S3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Przyzwoita płyta na niewielki overlocking...na ten procek spokojnie wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Basiu :-D weź luknij za jakąś najlepsza dla mojego sprzętu grafiką tak do max 500 zł, a najlepiej 400. Bo ja się na tym znam zupełnie kiepsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Spoko men ...wypisz mi dokładnie co masz to poszukam coś konkretnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 A właśnie w tej chwili zakup karty się odłożył kuffa. Rano nie włączył mi się mój szajsung i okazało się że poszła maszynka z dymem przez noc bubububu, a tak wiernie mi służył przez prawie 6 lat. No i musiałem lecieć do sklepu i kupować monitor no i na grafe nie będzie (na razie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shock Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Teraz ja was pocisnę z moim sprzętem! AMD Sempron 2600+ (1900 Mhz) MSI KT6V-LSR (MS-7021) (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN) Ram 1GB (1 - 400 Mhz 2 - 200 Mhz) NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB) Dysk 80Gb Win XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Tylko mi nie mów,że na takim zestawie Stalkera uruchomisz...nie wierzę że nawet na statycznych pójdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shock Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Ale uruchomię i działa spokojnie na niskich (nie na najniższych) Gram bez zacinania więc ty mi nie gadaj że nie uruchomisz S.T.A.L.K.E.R-a na starszych maszynach. Odpalałem go na procesorze: AMD (Chyba 2300+) z Mhz 1660 I działał z lekkim (do słownie) zacinaniem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Na tej karcie ci poszedł..na GF 5200? i jeszcze nie na najniższych...na tej grafie to wręcz niemożliwe...zrób screena z mierzonym fps-em. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shock Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Nie bardzo.Bo mój S.T.A.L.K.E.R został w Fordonie i na razie się tam nie wybieram. Ale Nvidia GF FX 5200 się zalicza. I zapomniałem dodać że ją podkręciłem. Edit: A sobie nie dowierzaj ja Grałem na nim i mi pasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najemnik32 Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Pamiętacie mojego złoma? No to teraz: Procesor: Intel Pentium Core 2 Duo 2.9GHz 2.7GHz Karta Graficzna: GF9600 512 mb RAM: 4 GB HD: 500 GB Kupiłem w wakacje, zapomniałem się pochwalić :-o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi