LordDino Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 No z całym szacunkiem to to by była jakaś lipa bo jak niby miałby egzekwować gwarancję?? Jak nie ma wyszczególnione co tam było to wstawia jaką kartę uszkodzona i po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Ma wyszczególnione podzespoły,ale bez podania ich cen jednostkowych...toteż gwarancja obejmuje całość ,więc do serwisu musi dostarczyć cały zestaw,a cena jest podana jedna-za cały komputer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgadzam się, miałem podobnie ze starym komputerem (z tym że wtedy głupi kupiłem zestaw i dostałem specyfikację podzespołów na kartce, ale też nieźle), ale może w tym przypadku jest inaczej. Mi goście z Esc.pl dali i paragon i fakturę, gdzie wszystkie podzespoły i ich ceny wypisane są czarno na białym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najemnik32 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Ja zakupiłem sprzęt, miałem zarys tego co chcę, ale po znajomości poszło 300 stówy taniej, a do tego na fakture i miałem komp za 1500 zeta, z którego jestem zadowolony, a koncepcja była taka: idź do serwisu i niech ci poskładają coś taniego, ale dobrego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Cholera jasna, minęły dwa dni i sprzęt jeszcze do nich nie dotarł. Wysłałem priorytetem na warunkach szczególnych i zapłaciłem w sumie 45 zł, więc powinni być do czegoś zobowiązania. Kto? Poczta Polska. W dodatku mają drożej niż u kurierów UPS (którzy de facto mają filię w Katowicach, więc trochę daleko). Mam nadzieję, że sprzęt dotrze cały, bo ubezpieczenie paczki na 2500 zł kosztuje kilkadziesiąt złotych, podczas gdy UPS robi to chyba za 3 zł. Ale jeszcze trochę poczekam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provokator Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Nic się nie martw Ja np. czekam na F3, 2 tydzień i właśnie pisze negatywa, bo napisałem do nich co się stało czy wysłali paczke itd. nie dostałem żadnej odpowiedzi, na szczęście nie zapłaciłem bankiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Cholera jasna, minęły dwa dni i sprzęt jeszcze do nich nie dotarł. Hehe...uroki reklamowania towaru kupionego przez internet ...ja już się wyleczyłem z kupowania czegoś powyżej 100 zł,a już na pewno sprzętu rtv i komputerowego, przez allegro,internet,sklepy on-line...chyba ,że mam serwis u siebie w mieście to co innego,inaczej to niestety wyczekiwanie,użeranie się ze sklepem,przeciągane terminy dostaw,przekroczone czasy naprawy gwarancyjnej itd.,itp.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Wiesz co, u mnie w lokalnych sklepach komputerowych ceny podzespołów są strasznie wygórowane i złożenie zestawu jest płatne, dlatego wybrałem taką, a nie inną metodę. Teraz zobaczymy, jak potraktują umowę gwarancyjną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Nieuzasadniona reklamacja - brak usterek sprzętowych. Poprawa mocowania wentylatora na procesorze. Zmiana ustawień BIOS. Testy pamięci, dysku, cpu i gpu przebiegły prawidłowo. USB działają prawidłowo (klawiatura, mysz, pendrive). Wyjątkowo nie naliczono opłaty za ekspertyzę i za spedycję. Pięknie. U nich tych problemów nie ma. Co do USB, to może bym się zgodził. Ale jak mam do cholery ściągać duże pliki z internetu, które i tak będą uszkodzone? Teraz działam na tym samym łączu i problemów nie ma. I nie dotyczy to tylko internetu, ale także plików z nośników danych (zarówno na HDD, jak i na DVD występują losowe błędy CRC). Ekspertyza trwała kilka godzin. P.S. Poczta Polska dostarczyła paczkę priorytetową dopiero po pięciu dniach. Jeszcze lepiej. Od teraz korzystam z firm kurierskich, bo przynajmniej wiem, gdzie dokładnie znajduje się paczka w danym momencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Teraz jak sobie podliczysz koszty przesyłek to u siebie w rejonie złożyłbyś za podobne pieniądze...a ile nerwów zaoszczędzone,a co tam w ogóle było,jakie problemy miała ta płyta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 A i jak znajdziesz dość uczciwego sprzedawcę to przy 2 zakupie już powinien dać Ci rabat więc na bank się nie opłaca kupować według mnie w necie. Poza tym mój kuzyn do niedawna w mieście obok miał sklep, a teraz jak padł u siebie mam dwa których właścicielami są moi kumple więc zniżkę mam gwarantowaną. Poza tym możesz tez cenę negocjować mówisz, że za tyle i tyle kupisz jak nie to idziesz gdzie indziej jak będzie mądry to zarobi mniej ale zarobi, a nie no to wtedy straci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 ,a co tam w ogóle było,jakie problemy miała ta płyta - losowe błędy CRC przy rozpakowywaniu dużych archiwów (te same pliki działają poprawnie na tym innym komputerze) - blue screeny, także losowe, związane z pamięcią RAM (na starym komputerze nigdy w życiu nie wystąpił BSOD) - niedziałająca klawiatura (sprawdziłem kilka klawiatur, być może miałem wyłączoną w BIOSie, ale przecież przywracałem kilka razy domyślne ustawienia) Albo komputer "testowali" przez kilka minut, albo nie wiem co... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Albo komputer "testowali" przez kilka minut, albo nie wiem co Jest to bardzo prawdopodobne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Poza tym ich programy do testu podzespołów nie wykażą wszystkich błędów, jeśli usterka leży po stronie technicznej. Tak czy siak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Dzisiaj przysłali mi komputer. Jest jedno wielkie "ale". Klawiatura już działa, z tym że komputer samoczynnie się wyłącza po minucie/kilku minutach pracy. Pierdzielę, ekspertyzę zrobi mi wykwalifikowany informatyk, któremu ufam. Niestety, na razie nie mam pieniędzy na naprawę sprzętu, ale za małą opłatą sprawdzi co jest nie tak. P.S. Czytałem, że na komputerze mógł zainstalować się robak, stąd taki efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubic123 Opublikowano 6 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Karta Graf: Geforce 9500 Gt 1024 mb Procek: Intel Core 2 Quad Q8300 2.50 ghz Karta dzwiękowa : Real Tec czy jakoś tak Ram : 4 GB ale czyta tylko 3 na Xp Win XP Professional 2002 version Service pack 3 Najważniejsze że S.T.A.L.K.E.R.A wszystkie części wejdą no i oczywiście Gta 4 i i 25 gier z steam xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Ram : 4 GB ale czyta tylko 3 na Xp No to nieźle, bo na 32-bitowym Windowsie 7 czyta tylko 2GB. Win XP Professional 2002 version Marnujesz możliwości karty graficznej, bo z tego co wiem, to obsługuje ona technologię DirectX10 (tylko dla Visty i Windowsa 7). Najważniejsze że S.T.A.L.K.E.R.A W Zewie Prypeci i chyba w Czystym Niebie mógłbyś pograć na DirectX10. no i oczywiście Gta 4 Na maksymalnych raczej nie pójdzie. Popatrz na mój sprzęt na 4 stronie. GTA IV chodzi na wysokich, ale nie na maksymalnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bas001 Opublikowano 7 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 No to nieźle, bo na 32-bitowym Windowsie 7 czyta tylko 2GB. Trochę mało Ci czyta powinien między 2,5-3,25GB... każdy system 32 bitowy powinien tyle czytać,bez względu czy to XP,7 czy Vista.Widzieć powinien 4GB ale wykorzystać tyle ile pisałem. Karta Graf: Geforce 9500 Gt 1024 mb Procek: Intel Core 2 Quad Q8300 2.50 ghz Ech ludzie ludzie...kiedy Wy się nauczycie odpowiednio dobierać podzespoły lub też nie kupować kota w worku...ta karta to nic innego jak zmodyfikowany model 8600 na dodatek z pamięcią DDR2 na pokładzie...co z tego że ma jej tyle jak i tak wykorzystuje połowę z niej,reszta to tani chwyt marketingowy...do tego procka trza było pakować taką kartę jak np. ma Iceman...Twój procek po prostu się dusi przy niej...po to ma 4-rdzenie żeby one pracowały a nie leżały i odpoczywały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubic123 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Niestety karta graficzna to tylko brak kasy na lepszą ale teraz kupuje Geforce 260 GTX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Witcher Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Intel Core 2 Duo E8400 @3.6 (chłodzenie mnie ogranicz ) Asus P5QL Pro(obecnie zepsuty, zamierzam kupić Asusa P5Q SE) 4GB Ram od OCZ DDR2 1066 Twardziel 80GB(w niedalekiej przyszłości wymienię na Samsunga F1 640GB) GF 9600GT (Może gdzieś za rok wymienię na radka 5xxx) Win 7 Ultimate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLOOD_STALKER Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Ja mam tak: AMD Athlon Black Edition 3.0GHZ 4 rdzeniowy 4 GB RAM-Mi też czyta tylko 3GB RAM Karta graficzna:1024Gb pojemność, Gforce GTS 250 zgodna z Dirext 9.0c i katra dżwiękowa tak samo. System Operacyjny Windows XP I taki mi wystarczy nie chce lepszego,dopiero za 8,9lat. Dysk Twardy-500GB podzielony na 3 Dyski(C,E,F) Komputer jest składakiem za 2900zł czy czy coś w tym stylku.(Nie wszystko wiem jak dokładnie ma więc ne pisze wszystkiego np.nie wiem jak mam napęd). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi